Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24654
27.9.22 20:13
@PetraMeli píše:
No nevim, Vam treba ne. Jinak me mikina fakt nepomůže, ne kazdy je fit jako vy. Ted se jdu nadavkovat aspirinem a udelat caj a resit rozpocet.

Tak se zkuste trochu otužovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56081
27.9.22 20:13
@PetraMeli píše:
No nevim, Vam treba ne. Jinak me mikina fakt nepomůže, ne kazdy je fit jako vy. Ted se jdu nadavkovat aspirinem a udelat caj a resit rozpocet.

No, teď je vlna viróz, my teď měli COVID. Jako mít depku už teď je brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
27.9.22 20:14
@jkra píše:
No, teď je vlna viróz, my teď měli COVID. Jako mít depku už teď je brzy.

A hlavně to vůbec nemá smysl ji mít. Nějak bylo, nějak bude, jako vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
27.9.22 20:16

Navíc malá nemocnost nemá nic společného se studených odchovem…naopak všechny lidi okolo sebe co znám, co pořád melou o otužování se a jak spí v 18 v ložnici atd…tak mají rýmu prakticky konstatně…protože jejich tělo naopak otužilé není = není zvyklé snášet velké rozdíly teplot a zvládnout to…když jsou v průvanu hned nastydnou…Navíc je to dáno i metabolismem, někdo všechnu energii ukládá, jiný vytváří více tepla…klasicky muží x ženy…testosteron asvaly fungují tak, že vytvářejí více tepla…žena je zase nastavená, aby její tělo zvládlo zátěž těhotenství, takže bez něj jede jen na část…atd.

No a v neposlední řadě ten smrádek všude a ž budou všichni v nátělníkách, tlustách ponožká a svetrech :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.9.22 20:17

Teplota mi nevadí, doma nemáme nějak víc, tak holt se bude místo v tričku sedět v mikine no. Mě naopak víc vadí ty přetopené prostory, když pak někam vlezu ze zimy a je hned rozdíl třeba 30 stupňů, než být v chladu pořád. Ceny mě jinak taky netěší, ale na to si člověk může tak akorát stěžovat a holt nekupovat vše na co se podívá no. Distanční výuka se nás doufám netýká (mám druháka), ale kdyby byla tak to taky přežiju, loni sme měli díky covidu a taky to zvládl celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
27.9.22 20:18
@lucad77 píše:

Víte co je otužování…ve své hlavní podstatě sauna = myslíte, že tam je někde 18? :mrgreen: Těžko že…je tam veeeedrooo a pak šup do ledové vody…To je otužování…Ne, že vám v 18 není zima, to je studený odchov…a nemá vůbec vliv na to jak je kdo náchylný k nemocnem…když už tak z praxe spíš naopak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.9.22 20:20

V práci nás ohledně teploty velmi pobavili. Ve škole je dle dítěte normálně, i když jim už prvního září oznámili, že se bude topit min. Ale mají slíbeno, že si můžou vzít do třídy bundy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
27.9.22 20:20
@lucad77 píše:

a doporučuješ svetr??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
27.9.22 20:25
@Lucy75 píše:
a doporučuješ svetr??

Pro někoho, kdo se v 18 stupních balí do deky, je i svetr stupínkem k tomu, aby nebyl tolik zhýčkaný. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
27.9.22 20:29

Ja jsem spis zimomriva, sedela jsem na gymplu u okna a v bunde (stare okna). Pracovat se v tom da, sedet cely den podle me ne.
Doma me stve jen zima v koupelne. Navic se nam tam uz dela plisen. No nic. Konec sveta to neni, ale parada taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
27.9.22 20:30

Mám 3 děti na různých typech škol- ZŠ a dva různé gymply a všem jim ve škole normálně topí. Nám v práci taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
27.9.22 20:34

@bigl no nám zatím taky, ale má se to to omezovat, máme v kancelářích zatím garantováno 18C, to bude tedy tepelná pohodička na 8 hodin 8)
jinak nám skončila nám na bytě fixace, na Čezu mi dali automaticky z 2,99 NT na 5,80 a VT z cca 4 na 11 (čísla už radši nevím, chytala jsem amok 😂) čekám co na plyn.. řekli, že jinde stejně neberou a mám být vlastně ještě ráda 😁 Prosím o kurz pletení, platím třískami, ty zahřejou spolehlivě 😆 nevíte, proč se teď často hledá slovo Defenestrace? 😎

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.9.22 20:36

V práci normálně topíme, ve školce taky, doma mame běžně přes den 19 stupnu, nikdy jsem doma netopila na vic jak 22 a to až třeba v prosinci, lednu, nechapu, z čeho se lidi teď hruti, fakt ne. Jen mě baví, že už nikdo neřeší drahy jidlo, teď se řeší energie :mrgreen: muj prvni a jediny krok v tomto je, že jsem si po x letech zjistila, kdy je nizky a kdy vysoky tarif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
27.9.22 20:38

Nevěřím, že někdo bude v pohodě sedět celej den v 18stupních. V bytě jak padne teplota pod 20 tak je to už hodně nepříjemný. Přežít se to asi dá, ve smyslu přetrpět, ale na normální žití to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3217
27.9.22 20:41

Ježiš jak já jsem ráda, že v bytě máme ještě fix a na začátek zimy letím do tropů. Já jsem zimomřivá strašně, zmrzla bych v 18st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová