Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetraMeli píše:
No nevim, Vam treba ne. Jinak me mikina fakt nepomůže, ne kazdy je fit jako vy. Ted se jdu nadavkovat aspirinem a udelat caj a resit rozpocet.
Tak se zkuste trochu otužovat.
@PetraMeli píše:
No nevim, Vam treba ne. Jinak me mikina fakt nepomůže, ne kazdy je fit jako vy. Ted se jdu nadavkovat aspirinem a udelat caj a resit rozpocet.
No, teď je vlna viróz, my teď měli COVID. Jako mít depku už teď je brzy.
@jkra píše:
No, teď je vlna viróz, my teď měli COVID. Jako mít depku už teď je brzy.
A hlavně to vůbec nemá smysl ji mít. Nějak bylo, nějak bude, jako vždycky.
Navíc malá nemocnost nemá nic společného se studených odchovem…naopak všechny lidi okolo sebe co znám, co pořád melou o otužování se a jak spí v 18 v ložnici atd…tak mají rýmu prakticky konstatně…protože jejich tělo naopak otužilé není = není zvyklé snášet velké rozdíly teplot a zvládnout to…když jsou v průvanu hned nastydnou…Navíc je to dáno i metabolismem, někdo všechnu energii ukládá, jiný vytváří více tepla…klasicky muží x ženy…testosteron asvaly fungují tak, že vytvářejí více tepla…žena je zase nastavená, aby její tělo zvládlo zátěž těhotenství, takže bez něj jede jen na část…atd.
No a v neposlední řadě ten smrádek všude a ž budou všichni v nátělníkách, tlustách ponožká a svetrech
![]()
Teplota mi nevadí, doma nemáme nějak víc, tak holt se bude místo v tričku sedět v mikine no. Mě naopak víc vadí ty přetopené prostory, když pak někam vlezu ze zimy a je hned rozdíl třeba 30 stupňů, než být v chladu pořád. Ceny mě jinak taky netěší, ale na to si člověk může tak akorát stěžovat a holt nekupovat vše na co se podívá no. Distanční výuka se nás doufám netýká (mám druháka), ale kdyby byla tak to taky přežiju, loni sme měli díky covidu a taky to zvládl celkem v pohodě.
@lucad77 píše:
Víte co je otužování…ve své hlavní podstatě sauna = myslíte, že tam je někde 18?
Těžko že…je tam veeeedrooo a pak šup do ledové vody…To je otužování…Ne, že vám v 18 není zima, to je studený odchov…a nemá vůbec vliv na to jak je kdo náchylný k nemocnem…když už tak z praxe spíš naopak:-)
V práci nás ohledně teploty velmi pobavili. Ve škole je dle dítěte normálně, i když jim už prvního září oznámili, že se bude topit min. Ale mají slíbeno, že si můžou vzít do třídy bundy. ![]()
@lucad77 píše:
a doporučuješ svetr??
@Lucy75 píše:
a doporučuješ svetr??
Pro někoho, kdo se v 18 stupních balí do deky, je i svetr stupínkem k tomu, aby nebyl tolik zhýčkaný. ![]()
Ja jsem spis zimomriva, sedela jsem na gymplu u okna a v bunde (stare okna). Pracovat se v tom da, sedet cely den podle me ne.
Doma me stve jen zima v koupelne. Navic se nam tam uz dela plisen. No nic. Konec sveta to neni, ale parada taky ne.
Mám 3 děti na různých typech škol- ZŠ a dva různé gymply a všem jim ve škole normálně topí. Nám v práci taky. ![]()
@bigl no nám zatím taky, ale má se to to omezovat, máme v kancelářích zatím garantováno 18C, to bude tedy tepelná pohodička na 8 hodin ![]()
jinak nám skončila nám na bytě fixace, na Čezu mi dali automaticky z 2,99 NT na 5,80 a VT z cca 4 na 11 (čísla už radši nevím, chytala jsem amok 😂) čekám co na plyn.. řekli, že jinde stejně neberou a mám být vlastně ještě ráda 😁 Prosím o kurz pletení, platím třískami, ty zahřejou spolehlivě 😆 nevíte, proč se teď často hledá slovo Defenestrace? 😎
V práci normálně topíme, ve školce taky, doma mame běžně přes den 19 stupnu, nikdy jsem doma netopila na vic jak 22 a to až třeba v prosinci, lednu, nechapu, z čeho se lidi teď hruti, fakt ne. Jen mě baví, že už nikdo neřeší drahy jidlo, teď se řeší energie
muj prvni a jediny krok v tomto je, že jsem si po x letech zjistila, kdy je nizky a kdy vysoky tarif.
Nevěřím, že někdo bude v pohodě sedět celej den v 18stupních. V bytě jak padne teplota pod 20 tak je to už hodně nepříjemný. Přežít se to asi dá, ve smyslu přetrpět, ale na normální žití to není.
Ježiš jak já jsem ráda, že v bytě máme ještě fix a na začátek zimy letím do tropů. Já jsem zimomřivá strašně, zmrzla bych v 18st.