Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
27.9.22 21:32
@stinga píše:
a co jsi dělala a všichni ostatní, co tady píšou, jak mají doma 17 stupňů a je to úžasná teplota, když ještě před měsícem bylo 36 stupňů?

Já mám doma taky chladno a když bylo 36 stupňů, tak sem ležela doma u větráku, zatazena okna, jedla jednu zmrzlinu za druhou a umírala :mrgreen: na půlku léta sme se přesunuli do Tater, kde bylo aspoň o 10 stupňů min :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
27.9.22 21:33

18 stupňů mj přijde ok, ale jen za předpokladu, že se můžu hýbat. Kdybych měla v 18 stupních sedět X hodin pasivně na zadku, tak bych asi umrzla. Doma už teď přitápíme a udržujeme teplotu na 21-22 stupních. Máme malý miminko a nehodlám ho tu mít v kombinéze jen aby mi neumrzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
27.9.22 21:34
@Lucy75 píše:
@stinga však už o tom ví i zásuvky.. :mrgreen:
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24629
27.9.22 21:37
@stinga píše:
a co jsi dělala a všichni ostatní, co tady píšou, jak mají doma 17 stupňů a je to úžasná teplota, když ještě před měsícem bylo 36 stupňů?

Jo, tak v takových teplotách třeba já jsem na umření. Větrák jel nonstop. A jiní si lebedili, jak se ohřejou. :lol:

Příspěvek upraven 27.09.22 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
27.9.22 21:37

Syna se věčně ptám, jestli jim ve škole topí, prý ano :mrgreen:

• my loni doma 22,5 přes den, v noci 19
  • teď přes den 20, v noci 19

Starší syn: věčně nemocný, je paradoxně zdravý. Mladšího teď skolila nějaká viroza, tak uvidíme. Ten bývá víceméně ok. Ve školce jim topí.

A já pořád že. ru. Přijde mi, že se chce tělo obalit, aby zvládalo ten rozdíl :mrgreen: teď jsem snědla celou bagetu s 1/3 másla. Jinak jím velice zdravě, více jak rok bez pečiva a mléčného. Ale teď jsem jak urvaná ze řetězu. Zatím jsem taky ok.

Dnes jsme přitopili na 21 (kvůli mladšímu, když je marod) a běháme tu v tričku, jak na to nejsme zvyklí :lol: :lol:

Každopádně to bude cenový masakr, opravdu se „těším“ na vyúčtování :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.9.22 21:38

U nás ve škole se začalo normálně topit. Nějak minulý týden. Mi je teda horko. Takže střídavě chodím boso v papučích a v ponožkách.
Pokud budou mít moje děti v zimě pocit, že je jim chladno ve škole. Nemyslím si. Ale pokud to nastane. Tak půjdu a koupím jim nové tenisky, ať je nosí místo papučí. Když jim bude teplo od nohou. Tak jim bude teplo. A mikinu si budou nechávat ve skříňce v šatně. Kdyby byla třeba. Nebo jim dám do termosky ráno teplý čaj. Hůř na tom budou školy, které nemají zateplení, nová okna nebo jsou u hor.
Co mi momentálně nejvíc u nás vadí. Tak je rekuperace a zákaz otevírání oken. Po druhé vyučovací hodině pořád smrkám a mám furt pocit, že cítím, jak různý bacil rotuje po třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
27.9.22 21:54

Ja jen pro zdejsi optimisty, tohle nebude jen letos. Zeleni silenci chteji energii z vetru, vody a slunce, takze je opravdu naivní si myslet, že energie bude zase levná a promitne se to ve vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56021
27.9.22 21:57
@PetraMeli píše:
Ja jen pro zdejsi optimisty, tohle nebude jen letos. Zeleni silenci chteji energii z vetru, vody a slunce, takze je opravdu naivní si myslet, že energie bude zase levná a promitne se to ve vsem.

No nebude, zvykneme si. Když nás nic horšího nepotká, dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.9.22 21:58

Pokud clovek dela venku, tak pohoda, zahreje se.
Ale klofat v 18 stupnich do pocitace si neumim predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.9.22 22:05
@Lucie_Sx píše:
Říkám si, že pořád budu raději klofat v osmnácti obalená dekou a v rukavicích, než mít Rusaka za humny. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30791
27.9.22 22:06
@Lucie_Sx píše:

18 stupnu samo o sobe by jeste slo… My v praci ted mame 18 a stara okna, jak fouka, je desny pruvan a to je necicko… Ale topit pry vyhledove zacnou :mrgreen:. Doma jsme dnes meli 19.3 bez profukovani a oproti praci fakt teploucko, mam nocni kosili, ponozky a svetr a tepelny komfort. Uz nam topi, ale jeste jsme nevymekli. Zimy predtim jsme to drzeli 21-22, uvidime, jak letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
27.9.22 22:14

@Svistice sice vím, jak to myslíš, ale nebyli bychom jediní, kdo by od nich bral, když mají třeba plynu tolik, že to musí pálit… to je fakt dost složitá morálně-ekonomická otázka.. o politice nemluvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
27.9.22 22:14
@Svistice píše: Říkám si, že pořád budu raději klofat v osmnácti obalená dekou a v rukavicích, než mít Rusaka za humny. :nevim:
@jkra píše:
No nebude, zvykneme si. Když nás nic horšího nepotká, dobrý.

Tak to ze me bude asi alkoholik, protože ty stavy zimy nic moc. Doma to jisto krbovky, ale v práci nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.9.22 22:16
@Svistice píše: Říkám si, že pořád budu raději klofat v osmnácti obalená dekou a v rukavicích, než mít Rusaka za humny. :nevim:

Ja to mam obracene, vidim hrozbu ze zapadu.
Pres Rusaky ji nevidime :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
27.9.22 22:17
@Kelsey píše:
U nás ve škole se začalo normálně topit. Nějak minulý týden. Mi je teda horko. Takže střídavě chodím boso v papučích a v ponožkách.
Pokud budou mít moje děti v zimě pocit, že je jim chladno ve škole. Nemyslím si. Ale pokud to nastane. Tak půjdu a koupím jim nové tenisky, ať je nosí místo papučí. Když jim bude teplo od nohou. Tak jim bude teplo. A mikinu si budou nechávat ve skříňce v šatně. Kdyby byla třeba. Nebo jim dám do termosky ráno teplý čaj. Hůř na tom budou školy, které nemají zateplení, nová okna nebo jsou u hor.
Co mi momentálně nejvíc u nás vadí. Tak je rekuperace a zákaz otevírání oken. Po druhé vyučovací hodině pořád smrkám a mám furt pocit, že cítím, jak různý bacil rotuje po třídě.

jo, to je dobra pudel, vetrat/nevetrat. V moji tride je chladek a vyvetrano. Jinde se trepou zimou uci i zaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová