Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetraMeli píše:
Staci nevypinat v EU jaderné a pracovat na vodik. energii.
hura, tak jednoduche to je ![]()
@PetraMeli píše:
Ja pro zelene šílenství nehlasovala…
No a? Nic se nám neděje, nic strašného. Tak si topte doma na 25, proč ne. Nikdo vám to nezakazuje. Ty řeči, že budete alkoholička. Klidně. Každého boj.
Já si říkám, že konečně mi nebude vedro všude (skoro všude), kam vlezu
. Vždycky jsem si říkala, proč se na spoustě míst zbytečně moc topí, svítí… Doma zatím netopíme, máme krátký rukáv a všichni jsme bez ponožek
.
Zdražování - dokud tu budou diskuze jako byla včera „co s přebytky toustového chleba“, tak to zřejmě pro většinu lidí taky není problém.
Ano, asi nám bude chladněji, ale myslím, že s určitým rozmyslem to půjde zvládnout. Nachlazení na podzim není nic ojedinělého. Jinak My doma přitápíme dopoledne v obýváku, máme 21 (dřív 23) všude jinde máme 18. Jsem na HO, nasadila jsem papuče, jinak nic víc. V práci Se topí normálně, už kdysi dávno vedení udělalo opatření, že teplo ze serveru se používá buď na klimu, nebo topení. Ve škole u syna se přitápí, ředitel potvrdil normální podmínky, synovi je tam furt vedro. Říkám si, že pokud se uskromníme my, nebude třeba to škrtit nemocnicím a důchoďákům, kde to může být problém. A jo, radši svetr a jegrovky, než Rus za dveřmi.
@mapu píše:
Ano, asi nám bude chladněji, ale myslím, že s určitým rozmyslem to půjde zvládnout. Nachlazení na podzim není nic ojedinělého. Jinak My doma přitápíme dopoledne v obýváku, máme 21 (dřív 23) všude jinde máme 18. Jsem na HO, nasadila jsem papuče, jinak nic víc. V práci Se topí normálně, už kdysi dávno vedení udělalo opatření, že teplo ze serveru se používá buď na klimu, nebo topení. Ve škole u syna se přitápí, ředitel potvrdil normální podmínky, synovi je tam furt vedro. Říkám si, že pokud se uskromníme my, nebude třeba to škrtit nemocnicím a důchoďákům, kde to může být problém. A jo, radši svetr a jegrovky, než Rus za dveřmi.
A co svetr a jegrovky s rusem za dveřmi? Protože ten nesmysl, že šetřením způsobujeme něco Putinovi je asi stejně pravdivý jako, že každý kdo je zvyklý doma na 18 je méně nemocný než ten, co má doma 22:-).
@Aglája75 já nikde nepíšu, že člověk co je v 18ti stupních je zdravější, každý to má jinak a já tomu rozumím. Já jsem na chlad zvyklá, dělám outdoorový sport a nemocná bývám standardně. Svetr a jegrovky jsou samozřejmě nadsázka, nicméně můj názor je ten, že pokud budem s energiemi hospodařit s rozumem a nebudeme pálit vše na plné koule, tak jsme schopní zvládnout zimu jak my, tak i ekonomika a infrastruktura. To si myslím, že je vůči Putinovi důležité.
Lepší už to asi nebude. Teplota mi nevadí.
18° máme doma i teď a my i děti jsme v pohodě. Ale pravda je, že když přijde mamka na návštěvu dáváme ji deku a papuče. 😅
@Svistice píše:
Ano, jsem ráda že mám tu svobodnou volbu.Příspěvek upraven 27.09.22 v 22:32
Tak hlavne za covidu to byla jedna svobodna volba vedle druhe.
A co se tyce predpisu EU, tak tam je te svobody jeste vic.
(ironie)
@mapu píše:
@Aglája75 já nikde nepíšu, že člověk co je v 18ti stupních je zdravější, každý to má jinak a já tomu rozumím. Já jsem na chlad zvyklá, dělám outdoorový sport a nemocná bývám standardně. Svetr a jegrovky jsou samozřejmě nadsázka, nicméně můj názor je ten, že pokud budem s energiemi hospodařit s rozumem a nebudeme pálit vše na plné koule, tak jsme schopní zvládnout zimu jak my, tak i ekonomika a infrastruktura. To si myslím, že je vůči Putinovi důležité.
Az zavrou vsechny drubezarny, mlekarny, mlyny a ostatni zpracovatele, zemedelci kvuli nafte nevyjedou na pole, pulka firem krachne, tak si to rekneme..
@Lucie_Sx píše:
Az zavrou vsechny drubezarny, mlekarny, mlyny a ostatni zpracovatele, zemedelci kvuli nafte nevyjedou na pole, pulka firem krachne, tak si to rekneme..
Inflace je určitě nepříjemný problém, ale neviděla bych to tak černě. ![]()
@matkabagristy píše:
hura, tak jednoduche to je
Ano je, ono, pokud nemame plnohodnotnou alternativu, tak je to jedina moznost. T
@mapu píše:
Ono to není jen o Rusku. Putina se zbavíme, ale zelenych fanatiků z EU těžko. Cesta je ve vodiku a pak v tomto, ale chce to investice.
Pokud to pujde takto dal, tak to pekne nebude.
@stinga píše:
a co jsi dělala a všichni ostatní, co tady píšou, jak mají doma 17 stupňů a je to úžasná teplota, když ještě před měsícem bylo 36 stupňů?
Ja umírala na teplo a tesila6se na tuto dobu. Kdybych si mohla vybrat je léto 2 týdny a zbytek roku podzim/jaro.
@PetraMeli píše:
Ano je, ono, pokud nemame plnohodnotnou alternativu, tak je to jedina moznost. T
peto, tebe je pro epipi skoda. Ty bys mela sedet tam, kde se rozhoduje.
@PetraMeli píše:
No, u nas uz snizilo dost a ted bojuji s nachlazením a nejsem sama a to ještě zima nezacala.
Pak se ale u vas drive topilo podstatně na vyssi teploty, nez byly definovane jako to minimum, jinak to neni mozne.