Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
27.9.22 20:44

Na ZŠ u synů je teplota na 22 a sedí mi tam v krátkých rukavech. Doma to zatím taky neřeším, topíme normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
27.9.22 20:48
@lucad77 píše:
Sorry, ale na 18 stupňů podle mě normálně stačí mikina nebo svetr.Příspěvek upraven 27.09.22 v 20:10

Nebo dva svetry, ne? A taky hrnek horkého čaje v rukách. A taky dýchání přes bránici. A taky dvacet dřepů - žáci i učitelé. Ve třídě, v sedě…sorry jako :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
27.9.22 20:51
@bigl píše:
Mám 3 děti na různých typech škol- ZŠ a dva různé gymply a všem jim ve škole normálně topí. Nám v práci taky. :nevim:

Záleží na tom, z čeho vaše město bere dálkové teplo. Pokud teplárna pálí uhlí nebo biomasu, je to ok a cena se moc nezvedla, pokud plyn, je to průšvih jako u nás. To je ten důvod, proč se někde mrzne a někde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
27.9.22 20:54

@PetraMeli mně tedy nízké teploty hrozí jen v zaměstnání. Zatím máme pro všechny pobočky nastaveno topení na 20° a já tedy doufám, že to tak i zůstane. V 18° bych to nedala :D to už bych fakt musela pořídít nějakou péřovou vestu, zateplené boty a rukavice.
Doma máme krb, takže tam na nás nikdo nemůže.

Příspěvek upraven 27.09.22 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24630
27.9.22 20:54
@Veveří píše:
Nebo dva svetry, ne? A taky hrnek horkého čaje v rukách. A taky dýchání přes bránici. A taky dvacet dřepů - žáci i učitelé. Ve třídě, v sedě…sorry jako :roll:

No každý to má nastaveno jinak. Já měla dnes ve třídě 19 a byla jsem tam v krátkém rukávu. A některé děti taky. A dokonce jsme i větrali. Jsme zvyklí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
27.9.22 20:56

8o 8o máme doma přes zimu 18st běžně už X let a je to úplně v pohodě, co tu z toho všichni děláte proboha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
27.9.22 20:59
@Lainaire8 píše:
8o 8o máme doma přes zimu 18st běžně už X let a je to úplně v pohodě, co tu z toho všichni děláte proboha :roll:

To by mě zabilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
27.9.22 21:03
@kavenka píše:
To by mě zabilo :mrgreen:

Mě zabíjí když tu manžel zatopí krbovkama a máme tu třeba 23st najednou, to už podepisuju žádost o rozvod :lol: nesnášim teplo a otevřený okna bych měla nejradši 24/7 za kazdyho počasí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
27.9.22 21:03
@Zeoli píše:
A co budou dělat až bude mrznout? Trochu hysterie ne sedět v 18 v dekách. To sis vymyslela?

Ale houby, sestra tam učí. Na chodbách mají 15 stupňů. Topit se začne 1. 10. Jinak já dělám v kanclu, kde je ráno 16 stupňů a usilovným dýcháním na teploměr to s kolegy vyženeme na 19, což už se dá vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24630
27.9.22 21:04
@Lainaire8 píše:
8o 8o máme doma přes zimu 18st běžně už X let a je to úplně v pohodě, co tu z toho všichni děláte proboha :roll:

Pšt ještě dostanete vynadáno. A budete pořád marodit, protože se neučíte zvládat ty výkyvy teplot. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
27.9.22 21:04

@Mariambiska Já si upřímně myslím to samé. Ten kdo je opravdu zvyklý na takové teploty, tak mít problém rozhodně nebude. Ale ten, kdo teď říká, že to bude v pohodě a prostě si vezme svetr, „tak co je tady za problém“ a přitom je zvyklý na 22, bude asi čubrnět, až přijdou opravdové mrazy. Ještě pokud se jedná o sedavé zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
27.9.22 21:12
@kavenka píše:
@PetraMeli mně tedy nízké teploty hrozí jen v zaměstnání. Zatím máme pro všechny pobočky nastaveno topení na 20° a já tedy doufám, že to tak i zůstane. V 18° bych to nedala :D to už bych fakt musela pořídít nějakou péřovou vestu, zateplené boty a rukavice.
Doma máme krb, takže tam na nás nikdo nemůže.

souhlas :lol: o to více pobaví, když ti ve státním - na úřadě kousek od nás - avizují snížení teplot na 18C v topení a zároveň vypíšou výběrovku na 200 elektrických teplometů :mrgreen: :lol:

to pak fakt nepochopíš, zda smích nebo pláč :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
27.9.22 21:19
@Zeoli píše:
Nachlazení je teď běžný, vždyť je podzim.

Ja nikdy nachlazena na podzim nebyla. Jako vážně. Je pravdou, ze jsem vzdy brala wobenzym, který uz není a tak me to semlelo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
27.9.22 21:28
@Lainaire8 píše:

a co jsi dělala a všichni ostatní, co tady píšou, jak mají doma 17 stupňů a je to úžasná teplota, když ještě před měsícem bylo 36 stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
27.9.22 21:31

@stinga však už o tom ví i zásuvky.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová