Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41127
29.9.22 11:08
@stinga píše:
to je tak bl. bé až je to chytré, ale dík, zasmála jsem se,
ty počítače si dají na skříň? a na balanční podložku žebřík?

já bych pc snad mohla dát na okenní parapet, ale zas, kde seženu prodlužku :think: jen přemýšlím, jestli se tím stáním u netěsnícího okna nějak víc zahřeju, ale hlavně že budu stát, že? :mrgreen: jako pobavila jsem se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
29.9.22 11:23
@Keyllah píše:
a zkoušela jsi někdy státní správu? mám jeden stůl, jeden pc a jednu židli a dalších pár let nic jiného nedostanu a pozor, je i problém, kdybych si koupila něco vlastního, tyto věci vyřadit či vyměnit. Navíc v této kanceláři i přijímám lidi, takže jednání, kdy oni sedí a já stojím nebo sedím na míči by mi šéf asi neschválil :think:

Tak varianta, že ty stojíš a oni sedí, je pitomá, ale nějak nevidím důvod, proč by měl být problém míč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.9.22 11:26
@j.a.n.i1 píše:
Tak varianta, že ty stojíš a oni sedí, je pitomá, ale nějak nevidím důvod, proč by měl být problém míč :think:

a kde ten míč vezmu? a kam dám židli? a promiň, ale seriózní jednání trochu na úrovni s člověkem který hopsá celou dobu na míči? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.9.22 11:27
@j.a.n.i1 píše:
Tak varianta, že ty stojíš a oni sedí, je pitomá, ale nějak nevidím důvod, proč by měl být problém míč :think:

Třeba proto, že to není zdravé na něm sedět celou pracovní dobu? A kam ho dá ve chvíli, kdy na něm sedět nebude?

• Citovat
  • Upravit
4068
29.9.22 11:29
@Pitaya1 píše:
Třeba proto, že to není zdravé na něm sedět celou pracovní dobu? A kam ho dá ve chvíli, kdy na něm sedět nebude?

To by mě zajímalo - proč není zdravé sedět celou pracovní dobu na míči? Sedět celou dobu na židli zdravé je?

Jinak výškově nastavitelný stůl se dá pořídit do 10 tisíc. Když přijde návštěva, sjede se s ním do pozice v sedě a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
29.9.22 11:32
@Hibou píše:
To by mě zajímalo - proč není zdravé sedět celou pracovní dobu na míči? Sedět celou dobu na židli zdravé je?Jinak výškově nastavitelný stůl se dá pořídit do 10 tisíc. Když přijde návštěva, sjede se s ním do pozice v sedě a je to.

A ty si myslíš, že státní správa má peníze na to, aby každému pořídila stůl za 10 tisíc? 8o
A sezení celé pracovní doby na míči není zdravé proto, že člověk na něm nesedí celou dobu správně. Stačí použít Google.

• Citovat
  • Upravit
56015
29.9.22 11:53
@Hibou píše:
To by mě zajímalo - proč není zdravé sedět celou pracovní dobu na míči? Sedět celou dobu na židli zdravé je?Jinak výškově nastavitelný stůl se dá pořídit do 10 tisíc. Když přijde návštěva, sjede se s ním do pozice v sedě a je to.

Nejsou na to peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.9.22 12:19
@Hibou píše:

dobrý no, jen mi to nikde neschválí a je to, ale nápad super :mrgreen: ještě bych si mohla požádat o kvalitní židli a míč a nějaký přímotop, když už v tom budu, ale hádám, že to dopadne stejně jako žádost o nastavitelný stůl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
29.9.22 12:21
@stinga píše:
ale když tahle paralela nefunguje :,(
to tu do diskusí pořád píše i šklíbakočka - něco jako, čím míň zatopíme, tím rychleji bude po válce, vždyť je to naivní nesmysl

Ne takhle primo. Ale kdyz podlehneme Putinovu vydirani a prijdene zebrat o plyn (abysme mohli vic topit) vymenou za neutralitu a konec pomoci Ukrajine, naprosto jiste to valku prodlouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
29.9.22 12:23
@Keyllah píše:
dobrý no, jen mi to nikde neschválí a je to, ale nápad super :mrgreen: ještě bych si mohla požádat o kvalitní židli a míč a nějaký přímotop, když už v tom budu, ale hádám, že to dopadne stejně jako žádost o nastavitelný stůl :mrgreen:

Bude stazene topeni a topit se bude primotopama, tak to stejne dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
29.9.22 12:24
@Konnny píše:
Bude stazene topeni a topit se bude primotopama, tak to stejne dopadne :)

přímotop nesmí na pracoviště :mrgreen: pomalu už ani nabíječka na telefon :mrgreen: čekám, co přijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.9.22 12:32

Práce ve stoje

Děkuji všem za reakce na můj příspěvek.

Začínám chápat, že diskutuji především s lidmi, kteří si libují ve své nespokojenosti. Kdybych jim jejich obavu ohledně zimy při práci v sedě v 18 stupních pomohla rozptýlit nějakým řešením, měli by nejspíš o jednu věc, na kterou si mohou u kafíčka stěžovat, míň.

Pokud ale někdo opravdu přemýšlí nad tím, jestli by mu práce ve stoje při nižším vytápění nepomohla, přidávám ráda doplňující informace v návaznosti na to, co se objevovalo v diskuzi.

1) Je to řešení pro každého?
Je to jako u všeho - toto nemusí být řešení pro úplně všechna sedavá zaměstnání. Jasně, že to třeba není ideální řešení pro úřednici, která by pak nad sedícím klientem stála. Většina lidí ale takovou překážku pro práci ve stoje nemá.

2) Znamená práce ve stoje to, že mám PC/ntb, klávesnici a myš ve stejné výšce jako pro práci v sedě a jen si k práci stoupnu, takže se vlastně celou pracovní dobu hrbím?
Ne. Práce ve stoje spočívá nejen v samotném stání, ale také v tom, že obrazovka, klávesnice a myš jsou ergonomicky umístěny. Takže se při práci ve stoje nehrbíte.

3) Vyžaduje úprava pracovního místa nutně vysokou investici?
Ne. Možností, jak si pracovní místo upravit pro práci ve stoje je spousta a každé je jinak drahé. A rozumím tomu, že ne každý zaměstnavatel bude chtít přispět, byť na levnější řešení (jako je ergonomický stojánek pro ntb apod.). Pokud by se Vám nechtělo do takové úpravy investovat nic (a to pěkná levná řešení existují), lze si pomoci např. vhodně vysokými krabicemi. Pravda, už nebudou vypadat tak esteticky jako pěkný stojánek nebo nastavitelný stůl pro práci ve stoje, ale fungovat to bude.

Kdyby někoho zajímalo víc informací ohledně práce ve stoje, ráda zodpovím. Doma mám jedno z těch levných řešení pro ergonomickou práci ve stoje - stojánek Stooy a jsem s ním maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
29.9.22 12:35

@Pakočka Obdivuji tvou trpělivost, je vidět, že tu nejsi dlouho. Ten první odstavec je totiž velmi trefný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
29.9.22 12:41
@Pitaya1 píše:
A ty si myslíš, že státní správa má peníze na to, aby každému pořídila stůl za 10 tisíc? 8o
A sezení celé pracovní doby na míči není zdravé proto, že člověk na něm nesedí celou dobu správně. Stačí použít Google.

Kdežto na židli sedí správně vždy. Já třeba na míči sedím a záda mě z něj narozdíl od super ergonomické správně nastavené židle nebolí. Ale neposkakuji na něm a nekulatím záda, což byly hlavní problémy, které se mi podařilo vygůglit. S tím kulacením zad mě to překvapilo, to já totiž dělám na každé židli, jen ten míč mě nutí k napřímení. Tak se divím, že to je zmiňováno jako hlavní problém sezení na míči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
29.9.22 12:44
@Pitaya1 píše:

Jo, zato na zidli celou dobu správně sedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová