Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lex1 Zkoušela jsem ji namazat dásně gelem proti bolení zubů a nic. A vzhledem k tomu, že spí v postýlce, kterou mám přiraženou k posteli, tak jsem s ní taky pořád v kontaktu. Ale poslední dobou často přes den usne na mně. ![]()
Myslím si, že je na to ještě malá a ani ten průběh mi na běsy úplně nepasuje. Dcerka toto mívala v období, kdy u ní došlo k nějakému posunu ve vývoji, nové dovednosti. Prostě jak jí to v tom malém nezralém mozečku v noci šrotovalo no
Většinou šlo o jednu dvě noci, které holt byly náročnější a pak se zase vrátila ke svým spacím návykům.
@Izumi Miyako taky mažu tím gelem, to nepomáhá… Kolem půl roku jsem s dcerou taky spavala ona na mě, uvidíš, že to přejde. Dnes už o to nestojí
. Jaká tedy byla dnešní noc?
To noční běsy nebudou - ty se projevují jinak. Ale doporučuji u starších dětí od těch 2 let, když začnou mít noční běsy, jim začít dávat Bkomplex nejlépe od Zentivy - jsou to takové mini tabletky nebo jsou i kapky.
Bkomplex na noční běsy působí zázračně a děti pak spí bez běsů celou noc. Jak mají nedozrálý mozek, tak ty vitamíny B nějak dokážou tuto nerovnováhu vyrovnat.
Mám vyzkoušeno na dceři. Bohužel, když nedostává Bkomplex, tak do pár dnů se ji noční běsy vrátí. Po nasazení Bkomplexu je zase v pohodě. Nechápu to, ale funguje to.
Místo Bkomplexu je možné smíchat dětem droždí (nejlépe sušené)
s cukrem a trochou vody, pokud by Vám to jedli.
Bkomplexu zdar a nočním běsům zmar ![]()
@fia80 Tak B komplex se doporučuje jako podpůrná léčba při psychické nestabilitě při onemocnění štítné žlázy, babička to bere po operaci ŠŽ už pár desítek let. Je pravda, že dlouhodobé užívání B-komplexu může způsobit přibývání na váze, které se těžko reguluje dietou.
Dcera je bere cca 2 roky a váhu má normální. Ale je to dobré vědět, kdyby začala nějak nestandardně přibývat.
@fia80 řekla bych, že záleží, kdy se užívá, mně to vyhovuje na noc, přes den bývá po „béčku“ zvýšená chuť k jidlu
Nevypozorovala jsem rozdíl, když jsem ji to dávala na noc nebo přes den. Teda kromě jednoho. Ráno ji B nezapomínám dávat, protože ji ho nachystám k snídani, když děti ještě spí, ale večer jsem zapomínala jak je s nimi šrumec
.
Ahoj holky, obnovuj a prosím o radu.. Je To týden, co dcerku začali trápit noc co noc noční běsy. Vždy kolem půlnoci křik. Do 5 min co si lehnu k ní a utisim spinká, ráno vše ok. Žádné novinky/změny u nás nejsou, ráno je zase vysmátá, večer usíná v pořádku. Denní spánek mi bojkotuje už několik měsíců, občas se stane, že usne po obědě u pohádky, když se ke mě prituli, ale to je velmi výjimečné. Nemáte nějakou radu, čím ulevit? Nějaké bylinkové čaje, babske rady? Díky moc.
@Kattynka000 píše:
Ahoj holky, obnovuj a prosím o radu.. Je To týden, co dcerku začali trápit noc co noc noční běsy. Vždy kolem půlnoci křik. Do 5 min co si lehnu k ní a utisim spinká, ráno vše ok. Žádné novinky/změny u nás nejsou, ráno je zase vysmátá, večer usíná v pořádku. Denní spánek mi bojkotuje už několik měsíců, občas se stane, že usne po obědě u pohádky, když se ke mě prituli, ale to je velmi výjimečné. Nemáte nějakou radu, čím ulevit? Nějaké bylinkové čaje, babske rady? Díky moc.
Prožíváme to samé. Nebo jsme spíš prožívali, teď už je to výjimečná situace. Byli jsme s tím dokonce i na neurologii, aby se vyloučilo, že to není nějaká noční epilepsie. Naštěstí všechno v pořádku. Jinak jsme dostali sirup Radepur, je to na přírodní bázi, ale nám teda nějak extra nepomohl.
Nevím, jestli babské rady… Mám to od švagrové- prý pouštět Marka Ebena, prý má uklidňující hlas. U nás se noční běsy jeden čas objevovaly dost často - po smrti Aniččiny mámy. Teď už je to méně a stačí, když se napije a spí dál. Taky se s ní dá domluvit a tak vím, o čem se jí zdálo. Za mě - mít po ruce láhev s pitím a až se trošku probere, zkusit uklidnit. Není taky od věci vzít jí k sobě do postele- jsi pro ní jistota. ![]()
Syn má noční děsy od cca. 2 let, teď mu jsou 4. Prostě mluví a křičí ze spaní, většinou se mu zdá o něčem, co zažil předešlý den. Občas jsou ty hlášky úsměvné
Jdu k němu, mluvím na něj, dám napít mléka a za chvilku zase spí.