Noční buzení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
243
27.9.10 14:04

Tak já to už vyzkoušela. Koupila jsem od Nestlé nemléčnou kaši. Matýsek první koukal, co to chci dělat s tou lžící, pak tak šermoval rukama, že jsem to málem převrátila na koberec a nakonec 3 lžičky snědl. Tak uvidím, co a jak a večer mu zkusím dát více :-) Přeji hodně sil při zkoušení, fakt to není jednoduché :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
27.9.10 14:24

:-D :-D :-D Tak držím palce ať je to lepší, no já se ted směju, ale taky mi to jednou čeká, hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
27.9.10 14:42
mikky píše:
Ta kaše je nemléčná a míchá se s vodou

Já si nakonec vybrala kaši, do které se přidává mlíčko a odstříkala jsem si MM a kaši udělala z toho. Zatím v pohodě, hraje si, neblinkal, tak uvidíme. Zkusím ještě mu dát večer a uvidím, třeba to zabere a bude spinkat až do rána, hezká to představa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
27.9.10 15:28

Super :-) Tak dej zítra vědět, jak spinkal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
27.9.10 15:38
Sabi.M píše:
Super :-) Tak dej zítra vědět, jak spinkal :-)

Určitě, ozvu se, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucieasimon
27.9.10 16:37

Lucie

Dobrý den,
náhodou jsem „zabrouzdala“ na tuto diskuzi, protože se mi malý ve 4 a půl měsících v noci víc budí a já se domnívám, že nemám dostatek mléka. chtěla jsem si najít nějaké názory. Trochu tím otevřu asi i jinou diskuzi - příkrmy od 4. měsíce. Všude jsem četla o tom, že kojit do 6. měsíce a až poté příkrmy. Ale naše MUDr. mi toto tvrzení vyvrátila díky novým názorům a školením a proto vařím od min. týdne v poledne zeleninové příkrmy. Zdá se mi ale, že od té doby chce malý častěji jíst a v noci se víc budí. Ráda mu prs přiložím, kdykoliv bude chtít, ale obávám se, že mu to nestačí a nevím, jestli ty příkrmy ještě doplňovat nějakými kašičkami před spaním? Díky za vaše názory!! :wink: :?:

• Citovat
  • Upravit
243
27.9.10 19:31

Diskuzí ohledně začátků příkrmů je tu mnoho, stačí jen číst :-) Já také nevím, s příkrmem budeme teprve začínat. Přes den malého jen kojím a zatím mu to stačí, hlady mi nepláče, ale v noci se dost budí, některé maminky si myslí, že to může být jen ze zvyku, taky mi to přijde, že někdy vůbec nepije, jen chce být u mě, ujistit se, že jsem v místnosti a dudá si chvíli prso a zase spokojeně usne. Také jsem četla, že kaše večer můžou miminka zasytit a v noci se potom tolik nebudí. Těžko říct, myslím, že je to individuální. Já jsem dneska s kaší teprve začala, takže uvidím, jestli to bude mít nějaké pozitivum. Jinak se zeleninou mám v plánu ještě měsíc počkat, do ukončeného 6 měs., pokud malému bude pořád stačit MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
27.9.10 19:37

ahoj, tak my přikrmujem už od doby, co projevil zájem o jídlo(4m a něco).
Takže už jsme dopoledne na ovoci, oběd zeleninový a večer kaši.Kojím vždy mezi tím a v noci.Na zapíjení příkrmu dávám čaj.
Kaše mu z těch všech papáníček jede nejvíc(po MM - to miluje :lol: )A dávám babydream z rossmannu, mám tu i od sunaru a malýmu je to úplně jedno, sní jakoukoli.
A problém mám jako vy stejný.V noci se často budí a chce se cpát mlíkem až jsem z toho už celá vycuclá. Mám tu i pixlu sunaru a rozmýšlím, zda mu na noc dát. Zda už nemám třeba slabý mlíko :nevim: Nebo zda nemá nějaký růstový spurt a už mu třeba nestačí.Nebo zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
27.9.10 19:54
PeBa píše:
ahoj, tak my přikrmujem už od doby, co projevil zájem o jídlo(4m a něco).
Takže už jsme dopoledne na ovoci, oběd zeleninový a večer kaši.Kojím vždy mezi tím a v noci.Na zapíjení příkrmu dávám čaj.
Kaše mu z těch všech papáníček jede nejvíc(po MM - to miluje :lol: )A dávám babydream z rossmannu, mám tu i od sunaru a malýmu je to úplně jedno, sní jakoukoli.
A problém mám jako vy stejný.V noci se často budí a chce se cpát mlíkem až jsem z toho už celá vycuclá. Mám tu i pixlu sunaru a rozmýšlím, zda mu na noc dát. Zda už nemám třeba slabý mlíko :nevim: Nebo zda nemá nějaký růstový spurt a už mu třeba nestačí.Nebo zuby?

A kdo se v tom má potom vyznat,že? :-) Čert ví, co těm malinkým chybí, třeba jen opravdu maminka a její doteky nebo to cos zmínila. Já zkusím kaši a když to nepomůže nevadí, je to můj andělíček a pro něho stojí zato něco vydržet, vždyť ho miluji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
27.9.10 21:44

No, já kojím v noci dodnes i třikrát, minimálně dvakrát! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
28.9.10 16:09

Lucieasimon
Zdá se mi ale, že od té doby chce malý častěji jíst a v noci se víc budí.

Taky mi přijde, že začal mít víc hlad a že mu moje mlíko prostě nestačí. Kamarádka mi řikala, že od té doby co zavedli příkrmy tak obě holky taky začaly celkově víc jíst, tak je to asi normální, akorát mam někdy pocit, že se prostě mlíčko nestíhá tvořit :zed:
Večer usíná v 8 (a to jsem mu musela ještě dát 60ml nutrilonu, měl hladík) a pak se mi vzbudil až ve 2, ale pak každý dvě hodiny, tak mi taky přijde, že mu mlíčko prostě nestačí. :-(
Tak snad se to nějak poddá.
Máte to někdo taky tak? a upravilo se to nebo mam už fakt začít kašičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
28.9.10 19:52

Já jsem včera začala s kaší, no moc mu to nechutnalo podle výrazu, ale spapal to. V noci spinkal jako vždycky, budil se dost často, takže zatím bez účinku. Ale bylo to teprve poprvé. S příkrmy jsem ještě nezačala, chci ještě měsíc počkat. Taky mám pocit, že se mi mlíčko nestíhá tvořit, protože pořád pije, ale ještě se mi nestalo, že by měl málo a musela jsem přidávat UM. Takže moc neporadím. S kaší budu pokračovat a uvidím, jestli se bude budit méně často než 6× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucieasimon
29.9.10 13:00

Tak my jsme dnes měli opravdu rušnou noc - co dvě hodiny měl hlad. Alespoň se tak budil, jako když se budí na jídlo. Zkusila jsem ho tedy ráno zvážit před a po jídle a vyšlo to, že vypil stovku. Je to v 4 a půl měsících dost? Někde čtu, že ano, naše MUDr. říkala, že do 4 měsíců to stačí, od 5. že by měl pít víc. Budeme asi muset vážit častěji a podle toho bych se pak příp. zařídila s kašičkou/dalšími dokrmy. Ale po jídle mi nikdy nebrečí, že by chtěl ještě :roll: :?:

• Citovat
  • Upravit
243
29.9.10 16:54
lucieasimon píše:
Tak my jsme dnes měli opravdu rušnou noc - co dvě hodiny měl hlad. Alespoň se tak budil, jako když se budí na jídlo. Zkusila jsem ho tedy ráno zvážit před a po jídle a vyšlo to, že vypil stovku. Je to v 4 a půl měsících dost? Někde čtu, že ano, naše MUDr. říkala, že do 4 měsíců to stačí, od 5. že by měl pít víc. Budeme asi muset vážit častěji a podle toho bych se pak příp. zařídila s kašičkou/dalšími dokrmy. Ale po jídle mi nikdy nebrečí, že by chtěl ještě :roll: :?:

Tak já jsem Matýska nikdy ještě nevážila, ani nemám doma váhu :-) Řídím se podle pláče, ale taky mi ještě nikdy nebrečel. V noci se mi taky budí asi co dvě hodiny a nic jiného než papání nepomůže. Ale pokud po kojení nebrečí, tak bych ještě nepřikrmovala, oni si sami řeknou, když jim to nebude stačit. Malý měl ve 4 měsících 6,7 kg a to myslím je slušné, takže to neřeším. Večer jsem začala s kašičkou jen proto, jestli ho to třeba více nezasytí a spinkal by déle, do půlnoci se mi 2× budí. Začala jsem teprve včera s menší dávkou, takže ještě nemůžu porovnat jestli to pomohlo. Ale jedl mi to a bych zvědavý co to je. Tak uvidím, budu pokračovat. Jinak s příkrmy ještě měsíc počkám, do ukončeného 6 měsíce a pak začneme s mrkvičkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucieasimon
29.9.10 17:07

My teď máme 5 kg, ve třech měsících 4,7…takže moc nepřibral. Ale jinak také spoléhám na to, že si „řekne“. Vypadá spokojeně, tak hold asi prostě nebudeme mít faldíky :) Mně se do těch příkrmů vůbec nechtělo, chtěla jsem jen kojit do 6 měsíců, ale nakonec jsem přeci jen dala na radu naší MUDr. a jsem ráda, že mu nic neodpírám a snad mu tím ani neškodím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko