Noční buzení v 8 měsících

31.12.14 09:48

noční buzení v 8 měsících

Ahoj maminky, prosím zda měl někdo doma stejný případ :zed:
osmiměsíční syn do 6 měsíců spal krásně buzení na jídlo jednou za noc a někdy ani to ne, nyní už druhým měsícem se budí i 12× za noc. hladem to není to už jsem zkoušela veme si UM pouze jednou za noc a zuby taky ne, to už víme, že bolestí a tlačením zoubků má ustavičný pláč. Hodně sebou mele a často spinká na bříšku a napříč postýlky, takže začne mrčet a z toho mu stačí dát jen dudel a hned usne, někdy se uklidní, že ho otočíme na záda a dáme dudel a z toho si cucne čaje, ale opravdu jen cucne a okamžitě u toho usne. Někdy je i úplně hlavičkou namačkaný na šprušlích a je mu to nepohodlné a mrčí dokud ho neposuneme nebo neotočíme ( i když tohle má aspoň důvod ) přitom to sám umí otočit se, posunout, lozí atd. Je úspěch když se nám vzbudí jen 3-4× za noc, standartně je to cca 10-12× za noc. Zkoušeli jsme míň topit, víc topit v místnosti, zvlhčovat vzduch, změnit polohu postýlky, zaměnit večerní kaši za UM či krupičku, nechat otevřenou místnost či zavřenou, večerní masírování tělíčka, vypolohování v postýlce a další 8o už jsme z toho zoufalý kde je zakopanej pes, nemáte s tím některá zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
31.12.14 09:53

To tak prostě bývá…různá období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
31.12.14 09:56

Nam to ted dcera děla taky, ale ona nepotřebuje ani mliko nebo tak něco, kojim Max dvakrát, spis je to tak, ze ze spaní leze a kroutí se a podobne, tak doufá, ze az se naučí chodit, tak to přestane. Zrejme vývojem jede mozek na plne obrátky i v noci. U nás taky nepomohlo víc topit, min topit, zavinout nebo cokoliv jineho. Tak cekam az to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.14 10:07

Vzít k sobě do postele

• Citovat
  • Upravit
31.12.14 10:11

Jo to jsem tam zapomněla připsat, k sobě do postele bylo taky bez úspěchu…

asi budu muset doufat, že to přejde a i brzo, protože je to už tzv. na palicu, unavuje to a taky si říkám, jestli je on vyspaný když se takhle budí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
31.12.14 10:12

Takymela takove obdobi. Ale stacilo ji otocit, posunout od sprusli, parkrat pohladit po hlave, nebo vzit do naruce, lehce zhoupnout, pochovat, do minuty spla tvrde. Nedavala sem pit, nedudlala, nerozinala proste jen ubezpecila, ze jsem tu ja nebo tata. Odeznelo to samo, proste obdobi…

• Citovat
  • Upravit
verulicek
31.12.14 10:16

@Zuzana Sýkorová měla jsem totéž s malou v 7mi měsících. pak jsem přišla na to, že jí v místnosti vadím. Od chvíle, kdy jsem za ní večer šla spát se začala budit. K řešení mě to dohnalo ve chvíli, kdy už nkolikátou noc byla vzhůru 2 hodiny vkuse mezi 2.-4. hodinou (taky jsem kojívala jen jednou nad ránem.). To už jsem nevěděla co se děje..když se to opakovalo už několikátou noc a já už zoufale seděla s chlapem, který spal v obýváku, řekla jsem že už tam za ní nejdu…po chvíli ztichla a spala. Napadlo mě, že jí tam třeba vadím…když měl chlap noční, rozhodla jsem se tam jednu noc prostě nedorazit. Nechala jsem si ji na chůvě. Byl to divný pocit, ale za pokus to stálo a světe div se, spala až do rána. Zkusila jsem to celý týden a problém byl najednou pryč. Pak mě jednou situace donutila jít na jednu noc spát za ní (měli jsme na noc doma švagrovou) a malá se zase budila několikrát za noc. Po této příhodě jsme definitivně vystěhovali manželskou postel a milostpaní má od 7mi měsíců svůj pokoj :jazyk:

@lucenka - k sobě do postele jsem to ze zoufalství taky tehdy zkusila (jsem toho celkem odpůrce, taky nechovám a nevytahuju z postýlky pokud to není nevyhnutelné) - vše bylo bez úspěchu. chtěla vlastně úplný opak než spát se mnou :-D

• Citovat
  • Upravit
31.12.14 10:24

Nad touhle verzí už jsme taky přemýšleli, jestli syna nedát do druhého pokoje, ale přišlo nám to brzy a když jsme zvyklí ho mít u sebe, ale teď jste mě @verulicek nakopla k tomu, zda to opravdu nezkusit a hlavně svitla naděje, že se vyspíme všichni :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.12.14 10:38

@Zuzana Sýkorová no já už přes dva měsíce vstávám z 90% jen mezi 4-5 na kojení. chodí spát o půl šesté a vstává o půl osmé. :nevim: bavila jsem se o tom s naší mamkou a prý to takhle stejně musela děla u mojí ségry. Některé děcka prostě chtějí svůj klid. Nebyl to můj výmysl. Prostě nás sprostě vyhodila :lol: má to i své výhody - znova manželský „život“ a taky ji nebudím když jdu na záchod nebo do práce..jen často přemýšlím, jak to bude když nám takhle bude stávkovat druhé dítě :lol: (a klídek, v osmi měsících už není zas tak malý :palec: ) držím palce ať to vyjde…dnes je ale taková blbá noc na pokusy…sama jsem zvědavá, jak to malou bude budit :think:

• Citovat
  • Upravit
3542
31.12.14 10:41

Zrovna resim úplně to samé :-) malá má skoro osm měsíců a začala to dělat taky. Už druhý den většinou nejhorší to je okolí dvou ráno. Zkoušela jsem jako ty vše a proste i když ji nosím tak řve, někdy dam dudlík a spí ale porad mrci ze spaní… Říkám si ze to je proste období. Četla jsem že je velice časté… Tak mě to uklidnilo a holt se teď asi nevyspim :-) taky jsem unavená ale beru to tak ze ona sama z toho asi taky není nadšená a chtěla by spat, kdoví co se jim v těch hlavičkach odehrává. Věřím že to přejde…nic jiného člověku stejně nezbude, nez to brát jak to je… Hodně štěstí ať to skončí brzo… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
31.12.14 10:46

My jsme kolem 9m presunuli do pokojicku a spala o dost lip kdyz mela klid. Jinak to jsou ruzna obfobi kdy spi a nespi, porad se to meni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
31.12.14 10:49

Teda doplnim, s nama se budila co hodinu, sama prvni noc spala celou noc, pak se budila tak 1-2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.12.14 10:57

@leene Ahoj Kristy! A to oddělené spaní jste nezkusili? Jsou to už velké holky :P

• Citovat
  • Upravit
31104
31.12.14 11:01

@Zuzana Sýkorová tak tak asi skočil v psychomotorickém vývoji a v noci se mu to honí hlavou, Nebo i spánek se mění a neumí na to ještě reagovat.

Jestli máte možnost, zkusit dát z ložnice, někdy to pomůže, děti si musí zvyknout, že je ten spánek v noci různě hluboký a naučit se s tím pracovat.

Jinak mě se dítě takhle budilo do 8 měsíců pořád, pak byl chvíli klid a od roka a půl už je to takové, že sice spí, ale bojume s usínáním a v noci se probudí tak 2-3×. Někdy to vyřeší sám jinde ne.

Často pomůže přebalit. I když to dřív nevyžadoval.

Cca od 2 let, nám leze do postele a to je něco, to jeho točení, lezení po posteli, hekání.
Ani jsem netušila kolkirát je v noci vzhůru, dokud byl vedle v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
31.12.14 11:02

Jinak napadá mě bříško, nevím jak jste daleko s příkrmy, ale malého často v noci trápí, proto vyžaduje striktně mléko na noc a občas se musí vykakat ještě po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí