Noční křeče nohou

18651
23.7.11 20:43

Noční křeče nohou

Opět se na vás obracím s dotazem. Můj manžel, je zdraví, nekouří, nepije. Je to IT takže celé dny sedí u PC,ale doma, hlavně o víkendech fakt neposedí a furt něco čochtá na zahrádce. Trpí na velmi časté večerní a noční křeče v nohou. Hlavně v lýtkách a prstech. Poskakuje po pokoji a skučí a skučí. Kdysi s tím byl i u praktické lékařky ta ho však odbyla tím že je to normální a že má užívat vitamíny, minerály. OK pravidelně užívá B-komplex+C a Vápník, zinek, hořčík.
Potřebovala bych od vás poradit, co dál? Jak mu mám pomoci, ulevit od fakt asi hrozných bolestí? Je na to něco speciálního, co vám zabralo?
Případně, co by to mohlo naznačovat za nemoc, kterou by mohl nabídnout praktičce, aby se jím vůbec začla zabívat? Jaké vyšetření se v těchto případech dělá?
Děkuji za každou odpověď :kytka:

PS: v 99% případů je to fakt jenom v noci,ale když jsme třeba chodili do bazénu, tak si také stěžoval že ho v té vodě braly křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
23.7.11 20:50

No nevím, ale mě fakt pomohl hořčík :nevim: , ve vyších dávkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
23.7.11 20:55

Přesně, na svalové křeče je hořčík ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
23.7.11 21:03

mně taky, jedině hořčík…nejlepší je v lékárně si koupit Magnesii Lactici 500mg a klidně do sebe naprat 2 najednou (těhule jich berou i 6 denně, takže určitě neškodí :-D )

já na to trpím taky, teď po porodu hodně, jak jsem ho od 36.tt neužívala, ale před týdnem jsem zahájila opět horčíkovou kůru a zatím dvě noci ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.7.11 21:05

Já to mám od patnácti podobné křeče. Ve třiceti se z toho vyklubaly křečové žíly :-( Hořčík pomáhal jen na krátko, taky se tím člověk nemůže cpát furt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
23.7.11 21:07

nech mu nabrat krev na mineraly tak budete vedet na cem jste a podle toho se ridit davkovani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
23.7.11 21:18

Já to měla v těhu v noci snad ob den. Tenkrát mi dr taky naordinoval hořčík - pít Magnesii, ale bylo mi po ní zle :zed: tak jsem nakonec zobala pilulky a lepší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.7.11 21:21

Laci, já to mám stejné, mě doktor řekl, že trošáček pomáhají ty věci na gelovém principu :think: , hořčík je něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
23.7.11 21:27

Řekla bych, že to fakt signalizuje rozvrat vnitřního protředí - tzn. že musí opravdu hodně zvýšit dávky hořčíku. Pokud se nechce cpát práškama, tak nejvíc hořčíku je třeba v meruňkách v jakékoliv podobě, takže se dají jíst celoročně a mě to tedy teď v těhotenství opravdu pomohlo. Pak je myslím i v ořechách, banánech, špenátu atd a není na škodu pít třeba Magnézii - mimochodem pitný režim je základ. Ono i to povolání asi dost souvisí, ač píšeš že o víkendu neposedí, přes týden u pc asi dost :nevim: Ještě bych třeba zkusila masáž lýtek sprchou a střídat studenou a teplou vodu, zlepší se prokrvení svalů. Z vyšetření mě napadá zkusit třeba nechat si udělat krevní obraz (1× za 2 roky na něj má nárok - proplácí ho pojišťovna) a nebo si zajít někam na sono žil, jestli nejsou zůžené :think: To je asi vše, co mě k tomu napadlo. Držím palce, ať ho to brzy přejde! :kytka: Fakt to není nic o co by člověk stál :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.7.11 21:35

Lacenko, křeče v lýtkách může způsobovat cukrovka. Bráchovi dělal dr. kvůli nočním nesnesitelným křečím několik vyšetření, mluvil hodně o cukrovce. Nepotvrdila se, zobal hořčík, moc nezabral. Asi po roce to přestalo samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
23.7.11 21:44
Veruš1 píše:
Lacenko, křeče v lýtkách může způsobovat cukrovka. Bráchovi dělal dr. kvůli nočním nesnesitelným křečím několik vyšetření, mluvil hodně o cukrovce. Nepotvrdila se, zobal hořčík, moc nezabral. Asi po roce to přestalo samo :nevim:

Veru nestraš 8-o fakt cukrovka? :zed: Jeho máma je na inzulínu…zatr asi ho naženu k mudře :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.7.11 21:48
lacenka píše:
Veruš1 píše:
Lacenko, křeče v lýtkách může způsobovat cukrovka. Bráchovi dělal dr. kvůli nočním nesnesitelným křečím několik vyšetření, mluvil hodně o cukrovce. Nepotvrdila se, zobal hořčík, moc nezabral. Asi po roce to přestalo samo :nevim:
Veru nestraš 8-o fakt cukrovka? :zed: Jeho máma je na inzulínu…zatr asi ho naženu k mudře :-?

Jejda, strašit jsem tě nechtěla :oops: Ale fakt vím, že to bylo to hlavní, o čem mluvil doktor. A cukrovku taky máme v rodině. Ale nepotvrdila se. Já právě mám pocit, že říkal, že se mu to zlepšilo, když změnil práci a víc pil. Ale to byla jen jeho spekulace. A už je to dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.7.11 21:49

JJ, hořčík. V křeči natáhnout nohu, promasírovat to místo, nahřát - například fénem.
Přes den a večer si občas procvičit nohy- třeba se postavovat na špičky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.7.11 21:50
lacenka píše:
Veruš1 píše:
Veru nestraš 8-o fakt cukrovka? :zed: Jeho máma je na inzulínu…zatr asi ho naženu k mudře :-?

Neděste se. Já a segra taky míváme tyhle křeče- až někdy ráno nemužem chodit, cukrovku nemáme. Muže, ale nemusí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.7.11 21:53
Nainuva píše:
lacenka píše:
Veruš1 píše:
Neděste se. Já a segra taky míváme tyhle křeče- až někdy ráno nemužem chodit, cukrovku nemáme. Muže, ale nemusí :palec:

Lacenka chtěla znát nemoc, se kterou má jít muž k doktorce, tak jsem napsala, jak to bylo u bráchy. Strašit jsem nechtěla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí