Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Suzy01 píše: Více
Tak tohle je docela probírané téma, to nejsou články na internetu? Po čem jí to půjde samo ven, co nejíst a tak. S tímhle poradí asi jen ten, co to zažil, a pokud tu nikdo takový není, tak rada asi nepřijde. Zkus hledat přes google, seznam, přečíst co se dá. Možná by i rady na zaražené prdy u dospělého pomohly. Snad se zadaří a přijdeš nám sdělit, že už to je lepší nebo dobré. ![]()
@obet.stalkingu píše: Více
Toho je prave dost, ona strili slusny rany, ale prave ze az moc a pres den to tak nejak ignoruje, jen obcas vykuli oci, ale v noci se vzbudi po prdu hned s placem. A to prave nemuzu najit. Mame kontrolu za dva tydny u doktorky, ale kdybych ji mohla pomoct trochu uz ted, bylo by to fajn. Ja zombie klidne budu, ale chci at se vyspi ona. Jinak to jsou slusny strely bez tlaceni. Jako kdyz prdne vyfuk
Fenyklovy čaj, cvičit s nozkama, masírovat bříško. Jakou má stravu přes den, že teda má prý jako výfuk? ![]()
No, já mám 4 děti - kluky a posledního 3,5 měsíce, dávala jsem nutrilon, hrozné prdíky - opravdu bomby, zkusila jsem asi 3 různé nutrilony a pořád stejné..Nejhorší byl ten s probiotiky, prý je to jako by jsme snědly kilo jablek..Změnila jsem stravu na sunar 1 a máme klid. Myslím, že prdíky jsou hlavně ze stravy a z kojení, co mamka baští:-)
Můžeš zkusit espimusan či ještě za mě lepší BalonixMed sirup. No a jinak fakt hlídat tvojí nenadýmavou stranu, cvičit a zajistit střevům dost pohybu. No ale ta strava bude fakt nejdůležitější asi.
Dítě, k tomu holka, a řachy?
Z té vyroste šmrncovní poupátko. ![]()
Nenadýmavou stravu. A jestli bereš, berete nějaká probiotika, tak vysadit. Ráda dělají nadýmání. Taky se dá zkusit laktáza pro miminka v kapičkách. Pomáhá naštěpit laktózu, která může při nedostatečném trávení působit podráždění střeva a nadýmání. Prdět jak kanón není vždy ukazatelem zdraví. Často jen ukazatelem přemnožení nějakých nedobrých bakterií a plynů.
@Okta píše: Více
Laktobacily Terezia. Tam jde prave o to, ze prdy ji jdou ven bez problemu, ale moc. Sice ano, nekolikrat zmineno,,Bud rada", ale preci jen tolik a takhle, to mi fakt neprijde ok. Obvzlast, kdyz ji to budi. Nekojim, je na UM a prikrmech. Drzim se tabulky co a kolik toho ma mit. Espumisan davam jen, kdyz ji to nejde ven a tlaci. O tom, ze bych zkusila vysadit laktobacily, to me vubec nenapadlo. Mela jsem za to, ze ty prave maj prave udrzovat rovnovahu ve strevech. ![]()
Neřeš tabulky a nech vše plynout samo. Syn taky trpěl občas na břicho, ale nedávala jsem nic jiného, jen občas fenyklovy čaj. Byl kojeny 14 měsíců, od půl roku měl navíc i jiné tekutiny. Nevidím důvod do dítěte cpát kde co ![]()
mě po přečtení všeho napadlo, jestli nemůže mít intoleranci laktózy? kolegyně to má, nemůže nic mléčného, a když občas něco mléčného sní, plátek sýra na bagetě, bramborovou kaši, tak si právě stěžuje, že z toho má hrozné nadýmání a prdění, že by jsi zkusila bezlaktózové UM, a nedávat ani nic jiné mléčné, jestli to pomůže?
nebo se na tohle poptat dětské doktorky, jestli to nemůže být?
@stinga píše: Více
To by celkem sedelo, presne jak pisete. Zkusim koupit maly baleni bez laktozy a na noc kasi vezmu nemlecnou. Uvidime co to udela. Jinak k lekarce jdeme 17.4., takze tam to planuju rozhodne zminit, ale chtela jsem jen zkusit, jestli uz nekdo nezazil misto zarazenych a nadymani to, ze jich je naopak moc.
Kaši přes den, ne na noc. Zbytečně ucpe a je to zátěž
@Dahlia0409 píše: Více
Ano resim tabulku. Hlidam kolik bilkovin, vlakniny, zeleza atd do ni davam. Caj pije fenyklovy a hermankovy.
Je mozny, ze si to nekdo muze vzit osobne, ale ja zrovna nepatrim mezi citlivejsi povahy. Jen ted uz fskt chci pomoct dceri spat. Klidne budu vzhuru celou noc, kdyby ji to dalo jen tu trochu spanku co potrebuje