Noční spaní v kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4523
18.5.19 20:06

Mladší syn spal po obědě v kocare až do teď, do 2 a půl roku. Ze se nevejde, je mu jedno, skrci si nohy. Přes den bych spaní v kocare neřešila, obzvlášť pokud i vám vyhovuje. Ale teda v noci bych to netolerovala. Pokusila bych se to odnaučit co nejdřív, čím je dítě starší, tím víc si dokáže vymýšlet. Zkusila bych třeba dát na postýlku kolečka a jezdit s ní stejně, jako s kočárem. Nebo pořídit kolébku a naučit napřed na kolébku a potom na postýlku. Nebo třeba nechat spát v korbě na zemi. Prostě pokusit se o co nejplynulejsi a nenápadný přechod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
18.5.19 20:09

Časem se to změní taky jsme měli takové období. Pak malej jednou usnul u prsa v posteli a od té doby se mu zase do kočárku moc nechce. Vyzkoušejte houpací vak :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
18.5.19 20:17

A to spí celou noc v kočárku?? Nešlo by ji aspoň přenést do postýlky poté, co usne? No a v noci už by jí to třeba šlo usnout v postýlce po kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
18.5.19 20:18

Mladší syn taky spaval dlouho jen v kočárku. Večer jsem ho udrncala na zahradě a pak jsem jen korbičku bez podvozku přenesla domů a v té korbičce byl až do rána. Prostě když jinak neusne, tak je člověk rád za cokoliv. Syn si pak zvykl na postýlku až někdy po půl roce věku, do té doby byl v noci v té korbičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
18.5.19 20:21

To se jeste milionkrat zmeni..kdyz mas moznost drndat doma kocarek, byla bych rada, ze nemusim nosit, hopsat na mici apod, ale jenom drndat. Kdyz v tom hned usne tak ji to proste ted tak vyhovuje a za mesic to muze byt jinak. Je jeste strasne malicka. A ja mam na synovi vyzkouseny, ze nema cenu nic lamat prez koleno, casem se to vyresi tak nejak samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
18.5.19 20:25

Doporucuju hacku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.5.19 20:35

Pokud mas moznost mít doma kocarek, neresila bych to. Taky nic nehrotim, casem se to vyřeší samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
18.5.19 20:49

Kočár dobrej. Starší spala u prsa, mladší jsme dlouho, dlouho nosili na rukách. Obě měly lehký spaní, tu mladší vzbudil motýlí prd na konci ulice. Asi bych to nehrotila, obzvlášť, pokud má záchvaty, že z toho zvrací. Jak píše @milwinka vemte korbu na noc dom a třeba po prvním nočním kojení zkuste postýlku. Oni si někdy v polospánku „nechají víc líbit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
18.5.19 20:57

@Jaňulkka můj děda spal v noci v kočárku a jeho maminka měla k noze šňůrku a tou go houpala. Očividně se to odnaučil, co si ho pamatuju, spal sám v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.5.19 21:12

Zkus později, teď se ještě do kočáru vejde…nebo v postýlce zmensi prostor mantinely, třeba ji vadí moc prostoru. Jinak takových období ještě přijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21739
18.5.19 21:21

Udělat jí v postýlce hnízdečko podobné korbě kočárku. Pokud nechce být zavinutá, tak potřebuje útulný a bezpečný, ohraničený prostor. Kolébka, koš na mimina, kočárek na doma…
Neboj, než vyroste z kočárku, tak se to změní ještě mnohokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.19 23:05

Myslíš, že tam bude spát do 18? :lol: U těch mimin se všechno tak rychle mění, že tam může spávat týden nebo třeba do půl roku, pak se začne mnohem víc pohybovat, bude se neustále točit na břicho, zas bude vyžadovat něco jiného. :nevim: Vůbec si s tím nelámej hlavu, buď ráda, že spí. Taky budou období, kdy se může budit co 20 minut. Je ještě malá na to, aby si něco navykla a pak to tvrdě vyžadovala.

• Citovat
  • Upravit
21593
18.5.19 23:13
@Jaňulkka píše:
Ahojky maminky, přišla jsem si pro radu. Mám 3 měsíční dceru, dosud spala ve sve postýlce relativně bez problémů a nyní jak jinak, spát tam nechce, ani přes den, ani v noci. Po zbyte k dne jsem s ní venku na procházce nebo na naší zahradě, takže spinká v kočárku. Začala vnímat okolí a pořád šíleně kope nožičkami a ručičkami. Nedokáže se pořádně uklidnit, zavinout nechce. Přes den resim tedy spaní venku na zahradě nebo v garáži. Máme RD, usne prakticky hned. Horší je to večer. Zkoušeli jsme kdeco, nakonec opět usne v kočárku. Stačí s ním hýbat a za chvilku spinká. Zkoušeli jsme i spaní v posteli, usínání na rukou, nefunguje. Vylozene se takto neuklidní u nás. Nejsme zastánci prakticky vyřvat, situaci resime hlavně pro klid, protože pokud dceru neuspíme z breku je řev, z řevu ničím neutisitelny záchvat, který končí zvracením. Zkoušeli jsme týden dceru učit do postýlky a nosit na rukách a kde co. Vysledkem byly záchvaty a zvracení. A ve finále status od doktorky: Vaše dcera tímto neprospívá, váhový úbytek. Tak děláme vše možné a nemožné, aby byla v klidu a spala. Mám ale dilema. Jak ji zkusit znovu na vykynout na postýlku a taky kdy to zkusit, teď prostě asi není vhodná doba. Jde mi hlavně o večery, aby spinkala v postýlce a ne v kočárku. A myslíte si, že bude lehké ji odnaučit v kočárku spavat tolikrát? Přeci jen se tam nevleze donekonečna :D. Dekuji za Vaše rady a zkušenosti.

nevim co resis. Mne dcera taky obcas spala v kocarku, protoze ji uspat byl horor. Ja byla rada ze spi, a kde spi jsem moc neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
19.5.19 00:24

Je to jen období. Hlavně se neboj, cze si to navykne. Ano, navykne, a až to nepůjde dál, vymyslíte něco jiného. Pak třeba již půjde uspání za ruku. Je to malé mimco, buď ráda, ze jste prisli na to, co mu teď vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
19.5.19 06:47

Uspavali jsme v kocarku mnohem starsi dite. I vecer. Pak jsme přenášeli do postýlky. Na postel se pak nejak naucil. On se jinak nez pripoutanej nezastavil. :nevim:
Tes resime mladsiho, v posteli hrozne dlouho rotuje a nevime co s nim, tam kočárek nepomaha. Budte radi, ze jste neco nasli, co funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí