Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chce to vydržet, ještě je to krátký čas. Když si syn odvykal na dudlík přes den, tak to trvalo cca měsíc, než si zvykl. Vydržte ![]()
Nepotesim. Jsou mu cytri a ted teprve zvlada noci, kdy se poprve budi az po ctvrte rano. A rozhodne ne vsechny.
Do nejakejch trech, trech a pul se budil co tri hodiny.
nekdy stacil psst, nekdy chce napit, nekdy je to nocni mura.
Mně syn mezi 8. a 13. Měsícem spal krásně celou noc. Od té doby se budí, někdy jednou, někdy i desetkrát. Taky stačí jen, když ho k sobě přivinu a je spokojený. Když to nejsou zuby, něco se mu zdá, už se nám objevily i noční děsy. Beru to tak, že do puberty se budit nebude. ![]()
Takže počkáme a uvidíme co z toho bude
kdyztak se aspoň občas vyspím když s ním bude tatínek ![]()
@berry4 ve své postýlce nespí protože vstávat k němu 15× za noc nebudu a k ránu to je vždy co pár minut
takhle jsem vytahla prso a spalo se dal. V postýlce plakal jako das dokud jsem ho nevyndala a nedala prso.
Zkusila jsem uspat i v jiném pokoji aby spal sám a bylo to ještě horší ![]()
@yareah a nechces mu uplne zrusit nocni kojeni? ja jsem nocni kojeni zatrhla kolem 10. mesice, kdy si ze me mala zacala delat dudlik a budila se cca 15× za noc.byla jsem pak rano jako zombie. rozhodla jsem se, ze ji proste napit v noci nedam. prvni noc byla narocnejsi, ale cekala jsem to horsi.pak mela 5. nemoc, tak jsem ji napit dala.ale po nemoci se zacala budit poprve az po 1. hodine rano, a postupne jsem odbourala i to. v noci uz nekojim, kdyz se nahodou vzbudi, dam dudlika a spime dal.
preji hodne stesti!!!
Hezký den, prosím o vaše zkušenosti. Před časem jsem tu psala příspěvek o tom, že se malý (13m) hodně budí, protože mě má jako dudlík a že plánujeme že s nim bude pár nocí spát tatínek. Tatínek s ním spal 3 noci, zvládli to pěkně, pak 4 noci já s tím, že tatínek uspaval, budil se stále tak 10×, ale prso chtěl jen 4× (asi by zvládl i min, ale někdy jsem ho v rozespalosti automaticky dala) jinak stačilo přitulit. Teď k víkendu opět tatínek, malý se stále budí cca 10×, opět stačí jen přitulit. Pokrok tam je, nebudi se tak 15× za noc a nechce pokaždé prso, ale čekala jsem že se bude budit třeba čím dál tím méně. Je možné že prostě na našeho malého to zabírat nebude a bude se takto budit pořád? Máte zkušenosti?