Dcera, 2 roky, v noci má čím dál častěji záchvaty vzteku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.12.25 13:11

Noční záchvat vzteku

Holčička necelé 2 roky je čím dál tím vzteklejší. Ok, odpovídá věku, terrible twos.

Ale ty noce už moje trpělivost moc nedává.

Probudí se, třeba ve 3 ráno, a je jak zosobněná nas*anost. Není to to noční běs, není vyděšená nebo spící. Je hrozně naštvaná, pokud se k ní přiblížím, klidně mě škrabe do obličeje, kope, tahá za vlasy. Nesmím na ní mluvit, sahat, nic. Když se trochu vyřve, tak se mě snaží vystrkat z postele, že půjdeme do obýváku, kde spí manžel.

Ten se tedy chudák potichu vytratí do ložnice, aby tam byl se starším synem, který se mnou taky spí v posteli a nechtěl by tam být sám. Včera to probíhalo tak, že jsem jí tedy v obýváku na gauči dala prso a zase jsme začaly usínat. Když už to vypadalo nadějně, tak si ve spánku uvědomila, že starší syn není s námi a to je nepřípustné! Takže zase hrozný řev, že chce jít zpátky za ním do ložnice. Mně už došla trpělivost, tak jsem ji řekla, že chtěla být v obýváku, tak jsme tady a nebudu se kvuli ní už znovu stěhovat. Vydržela jsem to asi čtvrt hodiny řevu. Než jsem to vzdala a vrátily jsme se do ložnice.

Jako fakt mi to štve, že tady po nocích stěhuje celou rodinu sem a tam.
Nějaká rada? Děje se to už měsíc, tak 2-3× týdne určitě.

A asi stejně často se takto naštvaná budí a třeba 20 minut ječí. Od staršího syna tohle neznám, ten se ráno probudil, spokojeně nakojil a šlo se vstávat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11796
20.12.25 13:22

Dcera to taky dělala kolem 2 let..křičela, plakala že spaní a když jsem se jí snažila utěšit tak mě začala mlátit a kopat a víc křičela…zároveň ale nechtěla abych odešla…a noční děsy to byly…trvalo to jen chvilku teda…hlavně v době kdy začala vynechávat denní spánek…byla pak večer přetažená a tím víc vyvadela..naopak ve dnech kdy si nečekaně přes den schrupla byla celkem vpohode…nejlepší bylo jen prostě sedět u ní a čekat až se trochu zklidní a pak teprve vzít třeba do náručí a zpívat, nabídnout pití (dcera v té době už mléko nepila, nebyla kojena) nebo zazpívat ukolébavku… nakonec nejvíc pomohlo když mohla zpatky do miminkovske postýlky (cca 4 měsíce před tím se přestěhovala do větší postele-sama chtěla- ale asi to bylo brzy…) asi se v ni cítila víc v bezpečí..u vás ale budete muset asi zkoušet něco jiného když spíte společně v jedné…každopádně držím palce ať tohke období brzy přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 13:30

@Vladusxx

Dcera je na mě silně závislá, chce se mnou být nonstop, určitě by nechtěla spát sama.

Zajímavé je, že jí ta závislost na mě nijak nebrání v tom mě v těch záchvatech nenávidět žárem tisíce sluncí :lol:

Tipuju to na nějakou hormonální nerovnováhu v mozku, moc kortizolu nebo tak něco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 13:45

No za mě je problém v tom, že se nechá dvouleté dítě cloumat celou rodinou,.Absence nějaké výchovy, dvouleté dítě už dobře chápe, a když může si vymrčovat cokoli, tak toho využije.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 13:55
@Anonymní píše: Více

Jde o to, že v posteli s námi spí i starší syn, který si potřebuje odpočinout a ne hodinu poslouchat její řev.
Takže když chce v noci odejít, nechám ji. Navíc ona většinou tvrdí, že chce čůrat, mám jí teda říct, ať se počůrá?

• Citovat
  • Upravit
499
20.12.25 13:58

Promin, ale mne tohle neprijde uplně normální, jak píšeš už v tom prvním odstavci, ze to odpovida veku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 14:12

tak když necháte dvouleté dítě „mávat“ celou rodinou, tak to je pak těžká každá rada

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 14:20

@tgg91

Období vzdoru je běžná součást vývoje v batolecím věku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 14:23

období vzdoru je něco úplně jiného než to, že celá rodina skáčete podle rozmaru dvouleté holčičky

• Citovat
  • Upravit
499
20.12.25 14:46

Tohle není vzdor :lol: :lol: myslis si, že v knihách o dětském vývoji, načteš, jak je normální všechno to, co zde popisuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.12.25 14:52

Ale jinak máš pravdu, co jsem slyšela z okolí, noční hysterie dělají často holčičky, můj syn je také zlatý… ale to kopání a škrábání atd…slyším poprvé… to bych si asi líbit nenechala, to dělá v polospánku… nebo je zcela bdělá? chová se takhle i přes den? Nebo fyzicky ubližuje jenom v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.25 14:53
@tgg91 píše: Více

ano, také mi z toho vychází, že zakladatelka moc čte a málo používá mateřský instinkt a zdravý selský rozum

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 15:18

@tgg91

Tak já si taky nenechám ubližovat a uhnu, odsunu se dál, řeknu ji, že to nesmí dělat atd.. Ve dne to dělá občas pokud ji něco hodně naštve, impulzivně, ale ne tak moc. Ona většinu času je usměvavá holčička, veselá, hravá, i docela empatická.
Nicméně to, že se mě pokusí škrábnout nebo kopnout není ten největší problém. 10kg batole mě fakt fyzicky neohrozí. Problém je ten řev, který budí druhé dítě, manžela i sousedy. Takže v praxi ani nefunguje nechat ji vyřvat, když by klidně ječela hodinu a s námi byl vzhůru celý dům.

@tgg91
Tak kritika by ti šla, ale žádnou radu asi nemáš, co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.25 15:20

Pokud neumíš poradit, tak sem asi nemusíš psát, tvoje příspěvky nemají žádnou informační hodnotu.

• Citovat
  • Upravit
369
20.12.25 15:20

„A asi stejně často se takto naštvaná budí a třeba 20 minut ječí. Od staršího syna tohle neznám, ten se ráno probudil, spokojeně nakojil a šlo se vstávat.“

Nejmladší dítě mi také vstávalo „zadkem nahoru“. Většinou mělo po probuzení velmi špatnou náladu. Ještě do školky jsem ho musela budit velmi jemně a s předstihem. Lehnout si k němu, vzbudil, hladit a uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí