Nosíte dárečky do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13766
14.12.16 20:30

Já jsem včera zabalila synovi asi čtyři dárečky pro nejoblíbenější kamarády (jen drobnosti co nám tu zbývaly a čok. tyčinku). Nevěděla jsem, jestli si děti budou něco dávat, tak jsme to radši přichystali. Nakonec jim to syn dal těsně před odchodem domů, ostatní si nic nedávali. Učitelkám o vánocích nedávám, pokaždé až na konci roku. Jinak měly děti nové hračky pod stromečkem (většinou koupené dohromady od nás rodičů) a loni a předloni mělo ještě každé dítě pod stromem svůj vlastní dárek, všichni stejný, ale letos ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.12.16 21:08

Chtela jsem, ale blbě by se to triletakovi vysvětlovalo. Takže dáme až na konci roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
14.12.16 21:18

U nas deti tuto „tradici“ ve skolce maji - ze si davaji s kamarady darecky - ja bych to osobne zrusila - detem to vysvetluji tak, ze si zahrajou na Jeziska - aby videli kolik prace ma nez zabali vsechny darecky, ale pak jakou ma i Jezisek radost, kdyz vidi radost deti z jeho darku stejne tak jako potesi je, kdyz ten kamarad ma z darecku radost.

Takze ano kupuji pro deti kamarady mensi drobnost do 50kc.

• Citovat
  • Upravit
13766
15.12.16 10:38

Já teda nechápu, proč je takový problém dávat si o Vánocích dárky navzájem, když je nosí „Ježíšek“, normálně už odmalička vysvětluju synovi, že dárky si dáváme i mezi sebou, protože se máme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
15.12.16 11:01

Dětem ve školce dárky nedáváme, u nás to není zvykem. ale učitelkám a sanitárce ano, každý rok nachystám 3 dárečky a když mají ve školce nadílku a vánoční posezení u stromečku, tak tam přihodíme i od nás. plus cukroví, ale to nosí tak nějak všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
16.12.16 11:24

Ještě nějaké inspirace co pro učitelky? Známá co má u nás ve školce dceru tak řikala, že minulý rok dávala učitelkám každé lahev vína a že byli strašně nadšený po všech těch čokoládách a kytkách :). Jen já bych chtěla aby ji to dala dcera a ne já. A přece nemůžu dát dítěti do každé ruky lahev vína a běž za učitelkama :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
16.12.16 11:31
@Madam87 píše:
Ještě nějaké inspirace co pro učitelky? Známá co má u nás ve školce dceru tak řikala, že minulý rok dávala učitelkám každé lahev vína a že byli strašně nadšený po všech těch čokoládách a kytkách :). Jen já bych chtěla aby ji to dala dcera a ne já. A přece nemůžu dát dítěti do každé ruky lahev vína a běž za učitelkama :).

Mně přijde alkohol v prostředí MŠ divný :nevim:, ale kamarádka učitelka dostala od jedné maminky sklenici domácích kyselých okurek a s ručně dělaným štítkem, kde bylo využití, a mimo jiné tam bylo do bramborového salátu, na ráno po Silvestru, na chvíle, kdy není chuť na sladké… a ještě něco, to už si nepamatuju. Vypadalo to moc hezky a je fakt, že ona si ten dárek ve všem tom ostatním zapamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.12.16 11:40
@Madam87 píše:
Ještě nějaké inspirace co pro učitelky? Známá co má u nás ve školce dceru tak řikala, že minulý rok dávala učitelkám každé lahev vína a že byli strašně nadšený po všech těch čokoládách a kytkách :). Jen já bych chtěla aby ji to dala dcera a ne já. A přece nemůžu dát dítěti do každé ruky lahev vína a běž za učitelkama :).

tak to může být lahev dobrého moštu třeba:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
16.12.16 11:41
@hofka píše:
tak to může být lahev dobrého moštu třeba:-)

Jsem si hned vzpomněla na tu reklamu na sirup „tady jsem ti přines… lahvinku“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
16.12.16 12:09

Alhohol nedávám, vždycky koupím dárkové balení čaje, kafe, sušené ovoce, letos dáme domácí med, čokoládovoé bonbony, prostě drobnosti, co potěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.12.16 13:02

Já dávala i domácí marmeládu s takovým tím látkovým nesmyslem na víčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.1.17 10:33

Tak nakonec jsem tam každé učitelce nesla láhev dobrého vína a to byste koukali jak byly nadšené :) taky říkali, že je to super oproti kytkám a čokoládám, že už toho mají dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
12.2.17 08:14

Nenosime nic pouze ucitelkam jsme donesli čaj a obrázek od dcerky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin