Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Máte zkušenost s Kibi Nosítko?
Přidejte zkušenost s Kibi Nosítko@jit80 zkus mrknout na nosenideti.cz, tam je taky bazar a určitě tam najdeš
nebo na FB je skupina nošení dětí
@jit80 Jsem též drobnější, pořídila jsem si Kibi, pak i bazarovou Manducu a nosit se dají obě, nějaký rozdíl v tom moc nevidím, jen se mi Kibi hůř nastavuje, Manduca mi na to připadá lepší. Slezání z ramen by se možná dalo vyřešit utažením toho spojovacího pásku mezi ramenními popruhy - já to mám skoro nadoraz. Zkoušela jsem popruhy i křížit na zádech, nosí se to lépe, ale to nasazování nosítka je pro mě už komplikované, jsem asi nešikovná, takže to jsem taky vzdala.
Jinak jsem také sháněla Kibi z druhé ruky, líbilo se mi to fialové, ale zatím se po bazarech vyskytuje jen velmi sporadicky, musela bys mít štěstí… a čas
. Já jsem na to dost pospíchala, tak jsem nakonec koupila nové Valentine a tedy naživo jsem z něj byla docela unešená, líbilo se mi mnohem víc než na fotkách ![]()
Dík, no já taky právě nejdřív zkouším tu variantu bazarovou, ani né tak kvůli ceně, ale té barvě. Z letošní kolekce jsem jedině váhala mezi tou šedomodrou s puntíky (máme modré oči) nebo pak asi taky tu Valentine (oblečení máme skoro vše v odstínech do růžova, nebo fialova). Tak jsem ráda, že to Valentine kdyžtak vypadá ve skutečnosti mnohem líp, než jak mají nafoceno. Chtěla jsem si nosítko pořídit hlavně z důvodu, že starší dcera jde letos do školky, tak abych měla „volné ruce“, do šaten bych se stejně s kočárem nevešla
ale teď přes léto by se taky určitě několikrát užila. Ještě máme doma krosničku Salewa, ale ta je až pro sedící děti a jen tak na přeběh do školky mi přijde moc róbusní a velká.
Taky jsem se setkala s názorem, proč rovnou nekoupit „klokanku“, že by už takhle starší dítě (půl roku) koukalo taky po směru a mělo pěkný rozhled, ale to je asi taky až pro sedící děti, nevím.
@jit80 Jeden z důvodů, proč mi vyhovovalo víc Kibi oproti Manduce, byly právě ramenní popruhy. Nejsou tak tlusté (do výšky), ale jsou širší a přijde mi, že k ramenům lépe přilnou a lépe se na nich rozloží váha, což je důležité hlavně u nošení starších dětí. Jsem taky menší a štíhlá, mám úzká ramena a nepadá mi, pojistí to ten stahovací pásek na ramenou.
Jediná „nevýhoda“ Kibi, kterou bych mohla zmínit, je to složitější nastavení, ale to je jen ze začátku, než ho upravíš na sebe a na dítě podle potřeby. No ale to je logický důsledek toho, že je nosítko variabilní, kdyby se nedalo nastavovat, variabilní by nebylo. My hodně využíváme ta posuvná záda, když je syn vzhůru, tak to má rád co nejníž, aby měl volné ruce, když usne, vytáhneme mu to nahoru a je podepřený.
Krosničku máme taky, Salewu, a občas ji na výletech použijeme, ale méně, než Kibi, hlavně kvůli posazení dítěte. I když už to kvůli kyčlím a zádům nepotřebuje, tak mi přijde ten posez v nosítku, kdy má látku od kolínka ke kolínku, mnohem pohodlnější, nehledě na to, že se v krosně bortí, když usne. Taky z toho důvodu jsme nepořizovali Manducu - pro větší děti už nejde roztáhnout látka sedáku. No a klokanku bych nekupovala už vůbec, aspoň za mě to není nic dobrého pro dítě jakéhokoliv věku ta látka mezi nohama je moc úzká a bude ho to řezat.
@jit80 klokanku nekupuj, tím jí jedině uškodíš (nohy, záda), dětem vůbec nevadí, že vidí k mamince… dívají se do strany a vidí toho dost.
@jit80 Taky nedoporučuju klokanku, co jsem vyčetla, tak nošení po směru je špatný kvůli zakřivení páteře a opravdu tam miminko víceméně visí, musí to být nepříjemné. Před 20 lety jsem v tom nosila první dceru a dneska to jen vidím na fotce a je mi z toho špatně.
Kibi je super v tom, že je ta látka mezi nožičkami nastavitelná a na zádíčkách se dá vytahovat postupně, jak mimčo roste, to je pravda. Ale já prostě nedokážu na sobě utáhnout všechno tak, aby mě to někde netáhlo nebo zas netlačilo, nevím čím to je
Navíc se mi pokaždé trochu povolí a musím to často dotahovat a upravovat. S Manducou tenhle problém nemám.
Holky, moc děkuju za rady, do klokanky raději vůbec nepůjdu. Na bazárkový Kibi ještě chvíli posečkám, jinak vyberu něco z letošní kolekce (ta loňská se mi tedy líbila víc
Díky Jitka
@jit80 nevím, jestli ti to v něčem pomůže, ale třeba z těch novějších vzorů barva Aguti mi přišla na fotce hnusná, vůbec jsem nechápla, proč ji vybrali, ale když jsem ji viděla naživo, tak se mi moc líbila. Je to jedna z barev, které prakticky nejsou nafotit, ani se nedá popsat moc popsat. Takže asi lepší, pokud bys měla možnost ty vzory vidět naživo, fotky můžou být opravdu hodně zavádějící.
Holky neleží někomu doma Kibi? Rada koupím, nejlíp starorůžové, fialové nebo modré květy
Také prosím, kdyby někdo již nevyužíval, mám zájem o nosítko KIBI v jakémkoliv provedení. Děkuji!
Pokud máte někdo doma KIBI, kterou již nevyužijete, ráda ji koupím. Díky ![]()
Holky, právě jsem si objednávala Tulu a všimla si, že na v tom e-shopu mají skladem několik kousků Kibi. Jsou teď všude vyprodané, tak třeba některá využijete.
Dobré odpoledne. Chtěla bych se zeptat, zda někomu doma neleží kibi nebo by ho chtěl prodat, popřípadě kde ho koupit?
Děkuji za odpovědi.
@Ajda14 píše:
Dobré odpoledne. Chtěla bych se zeptat, zda někomu doma neleží kibi nebo by ho chtěl prodat, popřípadě kde ho koupit?Děkuji za odpovědi.
Prodávám růžové Valentine ![]()