Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Máte zkušenost s Kibi Nosítko?
Přidejte zkušenost s Kibi NosítkoMně manduca neseděla, proto jsem šla u prvního dítěte do šátku. Druhé už v šátku být nechce a teď jsem měla na týden půjčené Kibi a rovnou jsem ho objednala. Nám sedí výborně na obě děti - 10 a 13kg. Popruhy se překřížit dají. Navíc se dá pěkně srolovat, že nepřekáží, když dítě vyndáte.
Ahoj! Měla bych dotaz a zároveň prosbu na majitelky nosítka Kibi.
Chtěla bych si toto nosítko pořídit pro syna cca od 1 roku, až začne chodit. Doteď jsme kombinovali kočárek a šátek, kočárek budu používat nadále, ale očekávám, že u obojího nastane s prvními krůčky věčné vystupování a nastupování a tak bych ráda přešla od šátku na nosítko. Jsem téměř stoprocentně rozhodnutá pro Kibi, jako máma jsem samozřejmě zkoumala hlavně pohodlí dítěte, ale když jsem ukázala obrázky příteli, hned viděl něco, čeho já bych si nevšimla a prohlásil, že podle obrázků to vypadá, že nosítko má příliš měkké ramenní polstrování a že se popruhy budou zařezávat do ramen. Vzhledem k tomu, že v nosítku plánujeme nosit starší dítě a že mě takové zařezávání třeba u batohů dost vadí tak by to byl docela problém.
Proto tedy dotaz: je přítelův předpoklad správný, nebo se to na fotkách jen zdá?
A prosba: byla byste některá z vás tak hodná a nedala sem (nebo do SZ) fotku vašeho staršího a těžšího dítka (10 kilo a víc) v Kibi tak, aby na fotce byly vidět ramenní popruhy a polstrování?
Vím, že by bylo nejjednodušší zajít do obchodu a zkusit to, ale bohužel nemám tu možnost, jsme v zahraničí a nosítko budu muset objednat bez zkoušení.
Nosím v Kibi už jen občas cca 14kg čtyřleťáka a nezařezává se vůbec nic
Popruhy jsou polstrované dostatečně. Podle čeho tak přítel usuzuje? Fotku přikládám ![]()
http://4.bp.blogspot.com/…P1100386.JPG
@Hoa Mai omlouvám se, že nedám foto, ale můžu tě ujistit, že se nic nezařezává (mmch nezařezává se ti šátek?
)nosím skoro dvouletého, ramenní popruhy jsou velmi dobře polstrované. Od těch cca 12kg se mi zařezávala manduca, má trochu užší popruhy a už to nedávala, Kibi je v pohodě.
Jediné, co se mi zařezává, je popruh vepředu od bederáku, když mám před ms nafouklé břicho, tak mě to pěkně přeštípne ![]()
Do dnes nosím 14 kg dítě. Na foto asi 10 kg, nezařezává se nic, ale na dlouhé vycházky už to při takové váze není.
Kibi mám momentálně vyměněné za šátek, který má ted ségra půjčený na novoše. a prostě to není ono. Nezdá se ani dceři ( 3 roky), ani mě. Ale je to spíš o zvyku ze šátku, v nosítku je dítě proklatě nízko, nejde to doštelovat tipťop jako šátek. A za sebe teda musím říct, že batoh mám navázaný za čtvrtinu času než dítě nasadim nosidla, ale lepšim se ![]()
Ahoj, já jsem pořizovala KiBi, také pro starší dítko. Náš pětiletý syn se tam pořád pohodlně vejde, nikde se nic nezařezává. Brzo budu nosítko prodávat. Je v perfektním stavu. Měla by jste zájem? Máme to v béžové variantě.
@AnastazieB díky. Usuzuje podle toho, že na některých fotkách to fakt vypadá, že je ramenní popruh zaříznutý do polstrování, což není dobře. Ale je to právě jen na některých, tak jsem se chtěla ujistit, jestli to není jen zdání z určitého úhlu.
@Bibi239
. Šátek se mi zařezává, když si ho blbě uvážu. Ale teď už se mi to hodně dlouho nestalo, stávalo se mi to zpočátku, když jsem ve vázání neměla cvik. Nebýt toho časově náročnějšího vázání, u šátku bych zůstala, je mi velmi pohodlný. Ale s chodícím dítětem, co chce chvilku capat a za chvíli bolí nožičky a furt dokola bych se ušmodrchala k smrti.
@akruh Díky. Já ani nepočítám s tím, že by v tom syn trávil hodiny, už teď v šátku vydrží tak hodinku a pak vystupuje a my se s ním taháme na rukou nebo na koníka, protože ještě nechodí.
Hezký večer, měla bych dotaz k životnosti Kibi. Kamárádka má Manducu a po roce intenzivního nošení je naprosto odepsaná - rozpáraná/prodřená látka na bederním páse i jinde…Nosíte někdo v Kibi denně i několik hodin + několik let - přežilo nosítko bez vážného poškození? Díky moc.
@danusa_v Tak intenzivně nenosím, protože bych si neodepsala nisítko, ale záda. Máme ho ale 2 roky, nosíli jsme příležitostně, teď ho má půjčené kamarádka a taky nosí a je pořád jak nové… ALe s takovým intenzivním nošením opravdu nevím. Tak často snad ani ty nosit nebudeš ![]()
Dobrý večer,
mám dotaz jsem uživatelka Erga, ale naše malá je poměrně velká (2,5 roku, 15kg, 92 cm). Tak uvažuji o Kibi. Nosíme na delších procházkách a dlouhých výletech, když už je malá unavená. Zároveň chceme pořídit sourozence. Chci se zeptat uživatelek, jestli v případě menších dětí, když se zmenší ta šířka pod kolínky ty cvočky, patentky či jak se to nazývá nedřou? Nikde jsem neviděla bližší foto na oficiálních fotkách je to ukázáno jen daleko nebo pouze zapnuté do plné šířky. Když bude menší prcek v létě bez delších kalhot nedře to na stehýnkách? Prosím o bližší foto a nějaké info.
Předem děkuji za odpovědi.
@danusa_v Omlouvám se, není to ke Kibi, ale k Manduce. Po roce snad není možné ji prodřít. Já ji mám od 2009, kdy jsem ji kupovala na 1.dítě, od té doby jsem odnosila další 2 a vypadá jak nová, šíslá je opravdu malinko, ale o nějakém prodření nemůže být řeč, ani žádné opotřebení látky, zapínání, nic. Pravda ale je, že kamarádka má novou(s vyšitým logem), koupenou na jaře a vyšisovanou ji má víc než já. Tak, že by začali šetřit na kvalitě?
Jo a nosím intenzivně, kočárkem děti nerady.
Děkuju Roweno a Ráchelio za zkušenosti s Manducou/Kibi. Když bych to neviděla na vlastní oči, tak bych se tím nezabývala.
Nevím, zda je to bio materiálem, který se beze zbytků rozkládá a navrací do přírody, nebo je chyba jinde…
@m311 Můžete mi prosím zaslat fotku v jakém je Kibi stavu a cenu? Děkuji