Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Máte zkušenost s Kibi Nosítko?
Přidejte zkušenost s Kibi NosítkoBarvičku máme béžouvou neutrální. Zatím jsem spokojená. Dnes jsem tam zkusila dát i čtyřletého syna, který váží 17kg a krásně se mu nosítko přizpusobilo. Ponosila jsem ho 5minut po zahradě a pohoda. Takže zatím super, ale nemůžu srovnávat s jinýma protože jiné jsem nezkoušela, jen jsem naživo viděla Manducu.
Ahojky, nosítko máš tedy již měsíc, prosím, jaké jsou reakce? Díky moc.
@tynna32 píše:
Ahojky, nosítko máš tedy již měsíc, prosím, jaké jsou reakce? Díky moc.
Já? Včera mi přišlo a jsem nadšená:) Je měkké, lehké, přizpůsobivé tělu, vychytané:) Doporučuji určitě:)
Zdravím. Nedalo mi to a musím se s vámi podělit o mé totální nadšení z nosítka Kibi. Synovi je 17 měsíců, doteď jsme nosili v šátku a v Manduce. Jenže jsme velicí a Manduca už nebyla „od kolínka ke kolínku“, tak jsme zkusili nosítko Alpino od Medley
vyhozené peníze a tak putovalo pryč
Těžké rozhodování, zda Skaldino, Pandu nebo Blue Bear a hlavně se musí čekat…
Narazila jsem v diskuzích na Kibi a ihned jej objednala - dorazilo bleskově. Rozhodovala jsem se mezi neutrální béžovou a modrou, modrá vyhrála a je vskutku nádherná. A teď k nosítku…
po nošení syna v Alpinu jsem si s Kibi připadala jak v sedmém nebi. Pohodlné, variabilní, bezpečná přezka na bederáku s jištěním a zámkem (Alpino se mi při zavazování tkaniček podařilo občas sehnutím rozepnout)..tady je moooc vidět, jak ten kdo nosítko vymýšlel, hodně přemýšlel a snažil se o dokonalost a vychytání chyb ostatních nosítek. Úplně super je rozšiřování látky pod zadečkem pomocí patentek…to je dokonalý nápad..batolecí nosítko šité na zakázku má pod zadečkem okolo 50cm a to, jak jsem nyní zjistila, by bylo moc, takže tady si nastavím patentky přesně na šířku „od kolínka ke kolínku“ a až povyrostem, tak zase přidám. Je pravda, že si nemůžete vybrat svůj osobitý design, jako u zakázkového nosítka, ale Kibi vám to vynahradí funkčností. Posun zádové opěrky s jištěním karabinkami, odnímatelná kapucka či posuv hrudní přezky je již jen třešničkou na velmi povedeném dortíku.
Syn je v nosítku také naprosto spokojený. Teď má rýmu, takže nosím téměř celý den na břiše a spokojeně si lebedí a tulí se.
Takže za mne Kibi rozhodně ano!
a dámám, které nostíko vytvořili, děkuji a tleskám.
Veronika
Po 2 dnech nošení jsem přeci jen odhalila chybu..
černá látka na vnitřní straně bederáku žmolkovatí a festovně…nosila jsem na bílém bavlněném tričku a bederák je uvnitř bíle puntíkovaný…
…
Příspěvek upraven 19.09.12 v 11:46
@Nenitka
![]()
Souhlasím se vším:) Já si koupila fialovou a je taky nádherná:)
Ahojda holky, tak jsem se také rozhodla pro nosítko a rozhoduji se teď již mezi Ergem a Kibi…koukám, že některé z vás ho tu nosí již pár měsíců, můžete mi prosím napsat, jestli jste objevily nějaká negativa, nebo jste stále tak spokojené??? líbí se mi Kibi moc…vypadá vychytaně, ale je to dost penízků, tak sháním všechny informace, ať pak nejsme zklamaní…jinak k nošení, máme doma šátek, ale to je dost komplikované a měli jsme od kamarádky půjčenou manducu a ta mi příjde dost široká a nízká…prostě bych ráda zkusila něco jiného…tak prosím o rady o Kibi
Děkuji Gabča
Ahoj, pozdě ale přece se také přidávám, byla jsem rozhodlá pro Manducu, jako většina tady, ale i přes vychvalování mi přišla nízká, syn má teď 5 měsíců a už měří 72cm a myslíme i do budoucna takže jsem hledala nějaké, co je vyšší a poroste s náma. Kibi mě úplně fascinovalo, nějak tak jsem si ho představovala. A design je taky moc hezký. Takže včera jsem objednala a uvidíme. Pak napíšu zkušenost ![]()
@Martiiina píše:
Ahoj, pozdě ale přece se také přidávám, byla jsem rozhodlá pro Manducu, jako většina tady, ale i přes vychvalování mi přišla nízká, syn má teď 5 měsíců a už měří 72cm a myslíme i do budoucna takže jsem hledala nějaké, co je vyšší a poroste s náma. Kibi mě úplně fascinovalo, nějak tak jsem si ho představovala. A design je taky moc hezký. Takže včera jsem objednala a uvidíme. Pak napíšu zkušenost
Já už ho mám doma, nevydržela jsem a objednala ho a je super, malýmu se v něm moc líbí, nosí se strašně rád a konečně nepláče, mě nebolí záda a mám volné ruce:-) nosítko jde fakt nastavit dle potřeby nositele i miminka a je pohodlné
nosíme už asi dva týdny a jsem moc spokojená…a určitě s námi poroste ještě dlouhou dobu
![]()
Ahoj, taky přidám svou čerstvou zkušenost s nosítkem KiBi. Malému je teď 9m. Šátek mi nevyhovoval, nebavilo mě ho vázat, navíc jsem se v něm necítila dobře, nebyla jsem si jistá, jestli je správně navázaný a dítko dobře usazené..
Nejdřív jsem myslela, že půjdu do Manducy (přece jen asi nejrozšířenější nosítko), pak jsem ale narazila na KiBi. Líbila se mi jeho variabilnost a nakonec mě přesvědčily vaše recenze tady.
Máme za sebou dva zátěžové testy, jeden ve městě a jeden v lese a super. Zatím jsem nenašla nic, co by mi vadilo. Jako největší plus mi přijde možnost snadno korigovat šířku a výšku zádové opěrky. Dnes mi třeba na procházce malý usnul, takže jsem jednoduše povytáhla opěrku, abych mu podepřela hlavičku a bylo. Spal spokojeně celou cestu ![]()
Ahoj, tak už taky nosíme, dodání trvalo dýl ale to bylo těma Vánocema-bylo vyprodáno. Máme béžovou barvu, je moc hezká. Malý má necelých 6 měsíců, a už mi v něm 3× usnul, teda skoro při každém nosení
Nosítko je vážně vymakané, líbí se mi to řešení, že když mimi usne, přetáhnete mu zádovou opěrku výš a je to. A jde vidět, že je opravdu dořešené, pokaždé ještě objevím další a další vychytávky-co kde přitáhnout a co kde připnout. A sedí úplně každé postavě, zkoušeli jsme na různých členech rodiny… Jinak už tady bylo asi všechno zmíněné…Přestože jsme kupovali naslepo, bez vyzkoušení, jsme spokojení. Takže i za mě moc chválím a doporučuju ![]()
Ahoj, tak to vypadá, že půjdu taky do kibi.Jste s ním pořád tak spokojené? Nebo už se objevily nějaké nedostatky? A je vhodné na úplné novoše?.Abych neposlala šátky dál a pak je pracně nesháněla ![]()
Pro novorozence KiBi není, leda zaimprovizovat přizvedávací vložkou od Erga. Pro nejmenší je fakt ideální šátek, dotáhneš si ho úplně přesně. KiBi pak začíná být dobře dětem někde zhruba mezi 3-6 měsíci, záleží, jestli to jsou statní kluci nebo drobné holčičky (pohlaví si klidně prohoďte
). Je potřeba, aby děti byly dorostlé do výšky, aby viděly ven, a taky aby zvládly klasicky roznožit.
@Alishia píše:
Ahoj, tak to vypadá, že půjdu taky do kibi.Jste s ním pořád tak spokojené? Nebo už se objevily nějaké nedostatky? A je vhodné na úplné novoše?.Abych neposlala šátky dál a pak je pracně nesháněla
Já jsem pro novorozence od 4 týdnů používala nosítko Storchenwiege, dá se tam dobře nastavit délka látky mezi nožičkama.
A s Kibi, máš zkušenost? Tam by právě měla ta látka jít taky nastavit. Storchenwiege mám šátek ![]()