Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Máte zkušenost s Kibi Nosítko?
Přidejte zkušenost s Kibi Nosítko@Alishia píše:
A s Kibi, máš zkušenost? Tam by právě měla ta látka jít taky nastavit. Storchenwiege mám šátek
Když jsem sháněla novorozenecké nosítko, tak Kibi ještě neexistovalo
takže jsem vyčetla, je můžu buď pořídit Ergo nebo Manducu s novorozeneckýma vložkama nebo to Storchenwige a vybrala jsem Storcha.
Zdravím a taky se přidávám do diskuze a zároveň žádám o radu zkušenějších
Včera jsme byli v bavlnce a zkoušela jsem Storchenwige strašně se mi líbí a pak jsem se zeptala i na kibi píší od 4 mesíců malý má necelé 3. Paní prodavačka nejdřív, že z toho vypadne nakonec jsme ho zkusili a k manduce se ani nedostali. Po pár minutkách popocházení vytuhnul jak dřevo i při přendávání do autosedačky se nevzbudil a to jinak umí zařvat
Takže super už se těším až přijde béžové měli jen fialovou a to by manželovi moc nevyhovovalo konec konců mě se taky v béžové líbí nejvíc.
Tak a teď ten dotaz. Je možné nosítko užívat i místo kočárku? Jako tím myslím na delší trasy atd… Přeci jen v nosítku je to pro mě pohodlnější než s sebou vláčet kočár… Děkuji za odpověď a přeju všem příjemné nošení ![]()
@Vendice No jasně, já jsem prvních šest měsíců kočárek prakticky nepoužívala, synovi se v něm nelíbilo a v nosítku krásně spal nebo se koukal ven.
Místo kočárku se dá používat zcela stoprocentně, my žijeme v Paříži, kde se to s českými kočárky-tanky skoro nedá, do metra teda rozhodně ne, takže Kibi používám každý den. Jenom si tedy vůbec nedokážu představit, jak bych v tom nosila 3měsíční. Já ho koupila, když malému bylo přes 8m, měl necelých 8kg, a stejně jsem ze začátku musela nosit popruhy křížem, aby tam byl napevno. Jenže z toho velmi bolí za krkem a nejde pak připnout kapucka. Jinak já pár much na Kibi vidím - s karabinkami u zádové opěrky jde velice špatně manipulovat a ramenní pás je dost krátký, mému příteli, a to je střízlík, je jen tak tak. A připínání kapucky přeskou k tomuto pásu má tu nevýhodu, že právě vyšší postavy to mají tip top, skoro ten pásek od kapucky k přesce na ramenním pásu nedosáhne. Jinak spokojenost, jen se trochu obávám, jestli vydrží materiály, např. gumička na zachycení bederního pásu se už po krajích vytahala.
@kiwi2 tak to my mame asi fakt obrika. Mel to akorat ted ma 4,5 mesicu a vazi 6,9kg. A to neni vubec tlusty spise dlouhy. Jinak negativa stejne jako ty. Kibi mame od toho tretiho mesice a uz je ta gumicka na stranach taky takova vlnkovate vytahana, zadove zapinani byl ze zacatku problem ale ted uz v pohode. Manzelovi ho ale zapinam ja. A jeste mi nekdy nejde zamknout ta pasova prezka. Kapucku zatim nedavam to nam zatim staci zadova operka ale jsem mensi 165cm a myslim ze by ta kapucka koncila na mych zadech. To ale opravdu jeste hodnotit nemuzu. Ale jinak urcite dobra vec. Co si budem nalhavat, kdo nam v dnesni dobe pomuze treba do mhd. A pristupnost hodne mist je s kocarem nemyslitelna. Takze jsem rada ze muzu s prckem vyrazit na brise.
Příspěvek upraven 03.06.13 v 12:48
Zdravím, musím jen chválit výrobce nosítka. Hned mi psali, že už na problém se zamykáním spony přišli a pošlou mi náhradní. A teď už každou sponu testují. Takže tento problém by už asi nastat neměl. Rozhodně oceňuji výbornou komunikaci a sledování spokojenosti zákazníků ![]()
Ahojda, máme docela velkého 3,5 měsíčního klučíka (nejspíš něco přes 7 kg a přes 66 cm), doteď jsem (kromě kočárkování) nosila v babyvaku od p. Pecha, ale už se drobet pronese ;o)a teď se rozhodujeme, kudy tedy dál…(šátek mám půjčený, ale zatím se úplně nekamarádíme)
Doporučujete manducu či raději KiBi (v souvislosti s naším obříkem ;o) )? Děkuji.
Rada pridam mou 100% spokojenost s kibi. Jsem asi prvni v republice, kdo si koupil zelene uzasne kibi, bala jsem se, ze na me nezbyde a potrebovala jsem ho urgentne, takze bylo objednano mailem jeste pred zahajenim prodeje
Po narozeni dcery jsem procetla vsechno mozne a porovnavala vsechna nositka, tedy virtualne. Kibi me nadchlo uplne vsim a hlavne je to ceska vyroba a napad maminek, takze kdo jiny by mel vymyslet neco tak praktickeho. Kibi pouzivam od 5m a dcera do par minut spi a vydrzi i 2 hodiny. Uz jsem byla i na vernisazi a jinych akcich a je to naprosto bezchybne nositko. Zada me neboli, vse je kvalitni a funkcni bez problemu. 100% doporucuji, investice se vyplati. ![]()
Určitě Kibi, v našem občas nosíme třiletýho-je drobnější 12 kilo. Manduca je výrazně menší.
Dnes jsem si objednala fialove KiBi. Dcera ma pres 5 kilo a 60 cm tak doufam, ze ho uz budeme moct nosit a o vikendu vyrazit konecne do lesa:-))). Nemuzu se dockat!
@elnido píše:
Dnes jsem si objednala fialove KiBi. Dcera ma pres 5 kilo a 60 cm tak doufam, ze ho uz budeme moct nosit a o vikendu vyrazit konecne do lesa:-))). Nemuzu se dockat!
A já už ho mám doma, kiš kiš
![]()
@Brunifid ..... A od jakeho mesice jsi ho zacala pouzivat??? Myslim vek ditete
. A jsi spokojena?
@elnido píše:
@Brunifid ..... A od jakeho mesice jsi ho zacala pouzivat??? Myslim vek ditete. A jsi spokojena?
Já byla vždycky šátková, nosítka jsem ani nezkoušela. Nějak mě to napadlo teď, že ho jako jen vyzkouším, malé je 11 měsíců. No a rovnou jsem ho koupila, moc mi vyhovuje. Jiná nosítka jsem ani netestovala, prostě mám pocit, že mi tohle sedí, hlavně se mi na něm líbí možnost nosit v tom různě staré děti.
Nosím v něm denně několikrát, dohromady řádově hodiny. Dělám s tím doma co je potřeba, opravdu je super.