Notebook nebo PC pro desetiletého?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13752
1.9.25 16:40

My jsme synovi k 11 narozeninám pořizovali herní ntb, momentálně ho už má 4 roky a budeme kupovat PC, protože potřebuje další větší paměť na hry (momentálně má 2TB externí disk) a ntb už nestíhá chladit, musíme mít chladící podložku a často ho čistit od prachu. Jinak funguje pořád dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.9.25 16:47

Všem děkuji za příspěvky a názory! Musím si to nějak srovnat, ať v tom nemám guláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
1.9.25 16:49

@anahry srovnám to 😆 LEPSI PORADNEJ HERNÍ POČÍTAČ..
Ntb do střední školy počká
Věřte nám :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.9.25 16:55

@KristynaD998 Já věřím, fakt!
Jenom si teď ještě říkám, že primárně to nebude mít na hraní. Má ten X-box…na PC nebo NTB by měl třeba jenom něco.
Ale možná si to chci zjednodušit já… jak proboha složím počítač?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11479
1.9.25 16:56
@anahry píše: Více

Já ti to usnadním:

1. u notebooku máš za slušný prachy all-in-one řešení. Ale rozhodně nemusí bez poruchy vydržet pět nebo osm let jako stolní PC. Notebooky můžou být náchylnější na poruchy, přehřívání. Ale může si ho brát do školy
  1. stolní pc je nepřenosný, ale rozšiřitelný a opravitelný, má lepší perspektivu do budoucna

Ideální je kombinace: do školy na net a úkoly notebook za 10k, doma na hry stolní počítač nebo konzole. A jak psal rmot, stolák za 20 tisíc bude výkonnější než notebook ve stejný ceně. Pošlete mi přes SZ mail, dělám do týdne z lidí chodící encyklopedie.

Příspěvek upraven 01.09.25 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11479
1.9.25 16:58
@anahry píše: Více

Objednáš to od té firmy. Hotovky jsou většinout shit, ale ta firma z odkazu ode mě má ty hotovky celkem vyvážený. TS Bohemka skládá zadarmo, Alza za litr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
1.9.25 16:59

@Ploskutáček Dobrá. Argumentům rozumím. Třeba se mi ještě povede přemluvit chlapa a zvedneme to na 25 t. Ale to nevím, nevím..

Mail posílám. Velké díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21577
2.9.25 09:01

@anahry pokud se nakonec rozhodnete pro notebook, doporučuji k němu stejně dokoupit dokovací stanici, klávesnici, myš a monitor. Na práci na prezentacích atd to je mnohem komfortnější. Ale to už se pak výrazně víc vyplatí ten stolní počítač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
2.9.25 09:05

PC bude mít vždycky lepší chlazení a snáz se upgraduje.
Notebook má jedinou výhodu a to tu, že je přenosný a zabere méně místa.
Pokud nejste omezeni prostorem, tak určitě PC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3303
2.9.25 17:32

Ked ma doma XBox je nutne mat aj herne PC? Zase moc v zavislosti byvsom ho nepodporoval :-)

My sme deckam umyselne kupili relativne naslapane notebooky ale bez grafiky, staci ze gamesia na telefonoch a tabletoch…

Len trosku iny pohlad, ostatne uz napisali znalci predomnou a spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák