Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Cuarentena píše:
A tablet - to je vůbec kapitola sama pro sebe. Prakticky nic užitečného se na něm dělat nedá.
@Damael u nás je to stejné a navíc převážná část manželovy rodiny jsou programátoři takže to má asi prostě v sobě ![]()
@Cuarentena no, mám kamarádku a ta na základní škole dostává ukoly a nebo materiály k vyučování i mejlem
@Damael Co se na něm dá dělat užitečného? Psát se na tom pořádně nedá, editovat text už vůbec ne, programovat taky ne, nějakou grafiku na tom taky neuděláš, film nesestříháš, nevím.
Je to dobré tak na poslouchání hudby, sledování filmů, hry…
Kdyz uz neco tak urcite tablet. Deti to umi ovladat lepe nez my,…nejaky levnejsi ale klidne normalni. a po vecerech na nem muzes surfovat ty…
dětský notebok mi prijdou vyhozene penize. tablet poroste s ni a bude ho par let mit…
My tedy takove veci dětem nekupujeme, ale asi proto, ze tablet máme.. ve trech na to syn jeste neni, starsimu to pujcujeme od 5let.. alemy se snazime drzet deti trochu od techto vymozenosti.. obecne.
@Andrejka__20 jasně, máš je zatím zvladatelné, protože ještě nemají svoji hlavu a žádné kamarády, který by je zkazily
nejsem rejpalka, to ne, nechtěla jsem ani, aby to tak vyznělo, ale v dnešní době je lepší držet děti od techniky co nejdál. Jasně, životní úroveň a strach nás nutí třeba koupit mobil, ale to je pro bezpečnost. Ale ten tablet… To dítko bude mít i větší šanci dostat nějakou nemoc očí. Žádný monitor není úplně v pohodě pro tvé oči a brýle jsou s cenou jenom nahoru (o monitorech vím, co mluvím, jsem ajťák
)…
@Nainuva píše:
@Cuarentena no, mám kamarádku a ta na základní škole dostává ukoly a nebo materiály k vyučování i mejlem
Tak to jo. Ale v hodině, to je katastrofa.
Děcka si to neumějí zakázat a pořád se rozptylujou na FB a podobně.
@iTýnka píše:
A tento dotaz je názornou ukázkou toho, proč jsou děti v pubertě naprosto nezvladatelné… -.- Zůstává mi nad tím rozum stát…
to je uzasny nazor… ![]()
muzes mi vysvetlit jak presne vyvoj ditete ovlivnuje to, ze si na tabletu klika na zviratka a napodobuje zvuky treba?
@Cuarentena tak nevím já když jsem byla na základce tak pc bylo něco co jen tak někdo neměl a na střední už sem MUSELA dělat maturitu na pc…takže něco jsme se asi na těch počítačích naučit museli když jsme maturitu udělali a ne jen se nechali rozptylovat ![]()
Četla jsem jen začátek diskuse a nechápu, proč jste se do ní tak pustili???Počítače už teď patří do života a za mě čim dřív se s tim děcko seznámí tim líp. To samé tablety. Já na počítač taky syna pouštim a mobil mu taky půjčuju, jsou tam docela šikovné aplikace tak co, stejně se tomu nevyhne, samozřejmě že u toho nevysedává hodiny
@iTýnka A čím teda ta technika tak zapůsobí na děti, že jsou pak nezvladatelné?
to by mě zajímalo. Co je na pexesu a poznávání barviček tak hroznýho ![]()
Jinak nevychované a nezvladatelné děti- je to těžké. Jdu s malým na dětské hřiště, kde se honěj puberťáci a lítaj slova, že valím oči. Ještě do sebe klidně kopnou a je to. Nechci vidět, co se pak neučí třeba ve školce
@Damael v tomhle máš pravdu, ale jedná se o to, že to spíš dítěti vezme, než dá. čas, který stráví nad hrama může strávit třeba zkoušením podepsat se. Sice ano, v dnešní době už se taky podepisuješ elektronicky, ale pořád tam ten gryf musíš mít
taky jsem programátorka, webdesignérka a síťařka… Děti zatím nemám, ale v dohledné době je plánuji. A co nejdéle má vůle dovolí, budu je od elektroniky držet co nejdál. Protože ze svého oboru vím, jak moc škodí ![]()
Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:45
@Cuarentena tak nevím ale moje švagrová programátorka pracuje i na tabletu… ![]()
@Cuarentena píše:
Tak to jo. Ale v hodině, to je katastrofa.Děcka si to neumějí zakázat a pořád se rozptylujou na FB a podobně.
no to jo
tomu věřím
![]()