Notebook nebo tablet pro tříleťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
6.11.13 16:16
@Damael píše:
Já furt nechápu, proč se v každé diskuzi ohledně tabletů/notebooků pro děti (a že jich už tu bylo a všechny dopadly stejně) ve finále řeší, jaké je to pro dítě zlo, a proč si nehraje s normálními hračkami.
Jaký je rozdíl v tom, když dítě sedí u tabletu a učí se třeba odposlouchat slova, nebo když si stupidně jezdí sem a tam dokola s mašinkou, případně ťuká do tlačítek, aby mu nějaká plastová zrůdička od „dobré značky“ zahrála uječenou písničku? :nevim:

Já bych to viděla pozitivně. :-) Myslím, že v téhle diskusi je nakonec snad víc zastánců techniky. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
6.11.13 16:18
@chatwenna píše:
@ne-silenamatka
Souhlas.
Jako u vseho plati, ze mam pouzit rozum a miru… :)
Ja videla PC poprve v osme tride a dohanela jsem to horko tezko…

Tak doufam, ze nejsi v tretaku na stredni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 16:21

Ale proč vůbec mám zájmy dítěte takto třídit? Copak je něco lepší či horší než něco jiného? Mně může třeba nějaká maminka oponovat, že než tablet, tak je lepší ta dětská napodobenina. Jiná maminka ale namítne, že než sedětu u takové hračky, je lepší si stavět Lego, na to jiná poznamená, že než Lego, tak radši dřevěné kostičky dle montessori poznatků, a jiná dodá, že než kostičky, je lepší vyrazit ven a hrát si třeba s listím.. - tak jaký má taková debata význam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.11.13 16:34

@ne-silenamatka Kez by! :-D

• Citovat
  • Upravit
2660
6.11.13 16:40
@Damael píše:
Ale proč vůbec mám zájmy dítěte takto třídit? Copak je něco lepší či horší než něco jiného? Mně může třeba nějaká maminka oponovat, že než tablet, tak je lepší ta dětská napodobenina. Jiná maminka ale namítne, že než sedětu u takové hračky, je lepší si stavět Lego, na to jiná poznamená, že než Lego, tak radši dřevěné kostičky dle montessori poznatků, a jiná dodá, že než kostičky, je lepší vyrazit ven a hrát si třeba s listím.. - tak jaký má taková debata význam?

To je asi jako diskuse, kde je míra „rozvíjení dítěte“ versus přetěžování. Určitě se najde celé spektrum názorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 20:31

@Damael Nemám čas sem zas tak často chodit, tak mně vůůůbec nenapadlo, že je to tak ožehavé téma pro některé maminky 8) :pankac: Každý má právo na názor, jestli si některé matky myslí, že to kazí oči, nebo že elektronika degeneruje osobnost dítěte, prosím, je to každého věc. Nikoho nikdo nenutí, aby tablet svému děcku kupoval ;) Já se jen ptala na zkušenosti, postřehy atd, koneckonců od toho tu tahle stránka je. Ale tak na druhou stranu…každý jsme nějaký a na té mateřské je aspoň někdy trochu vzrůšo :dance: Dík všem za reakce, proštuduju, nakoupím, snad bude spokojenost. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.11.13 20:38

Ježíši to jsou komenty :D je rok 2013 lidi
Já uvažuji o tom tabletu dcerky notebook doma mají a baví je to, ale ten tablet se mi zdá taky fajn ;) Třeba včera jsem se dívala v dračíku a mají tam fajn s naučnými prvky jen za 299 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 20:40

@Andrejka__20 Počkej, až budeš na eMiminu delší dobu a pročteš víc diskuzí - pak už jen podle názvu odhadneš téměř přesně obsah, občas i nicky diskutujících :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 20:45

@Damael Jooo, já jsem tu pobyla času co jsem byla na neschopence s první dcerou, to si zase nemysli :mrgreen: Ale teď už mám háďata dvě a jsem ráda, že stihnu napsat občas nějaký „důležitý“ dotázek, čtu si jen vzácně pro pobávko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlady milenec
8.11.13 09:29

Já viděl počítač poprvé na měšťance, zhruba šestá třída. Seriózně jsem se k práci na PC dostal až na střední škole, kde jsme se s ním učili pracovat s grafickým editorem a byla potřeba psát nějaké seminárky. Přesto si nemyslím, že by mně to nějak poznamenalo. Naopak, zažil jsem offline dětství, kdy jsem po příchodu ze školy odhodil brašnu na zem, převlékl se a upaloval ven, kde jsem byl do večera.

Jako rodič bych dítě rozhodně nenechal hrát žádná RPGs, nedejbože MMORPGs atp. „Výukové hry“ na PC dejme tomu, ale dost omezeně - nechtěl bych z děcka vychovat pecivála, který nezažije pocit válení se v listí v listopadu, riskování života v korunách stromů, pajtlování po zahradách, zevlování s kamarády do dlouhých letních večerů, pořádnou koulovačku a vůbec jakékoliv objevování krás tohoto světa společně s kamarády, ne s rodiči. Městská část, v níž jsem vyrostl, byla moje teritorium - znal jsem každou tajnou uličku, chodbu i díru v plotu, pokud teda pominu oblast „novoškoláků“, kteří byli (a navěky asi i budou 8) ) naši úhlavní nepřátelé, kam jsme se vydávali ojediněle.

Myslím, že pro duševní vývoj dítěte je nejdůležitější zkoušet věci - neustále něco nového, nemít strach, objevovat, interagovat s různými lidmi. Na co budou vzpomínat generace peciválů, to fakt nevím - kolik fragů (zabití) rozdali v nějaké PC hře? Jak měnili síťovou kartu na svém desktopu? Na vtipy z nějakého přitroublého seriálu?

• Citovat
  • Upravit
47103
8.11.13 13:30
@blorchi píše:
No prave, nechce se mi vyhazovat prachy za originalni lego, ty cenu jsou podle me hrozne vysoke. Tohle mi prislo fajn :nevim: Ja uz to taky nekde zahledla, ale nevim kde :zed:

zrovna u lega prostě ta cena odpovídá kvalitě. Lego ti vydrží roky, i desetiletí. Ty levné napodobeniny ne.
Já mám pro kluky Duplo 15 let staré a nepoznáš to na něm. A ty kostky se dělají prostě pořád stejné, i ty různé doplňky. To, co koupíš v krámě dnes, se dalo koupit i před 15ti roky. Jediná komponenta není polámaná nebo zničená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.11.13 09:46
@sovicka1 píše:
zrovna u lega prostě ta cena odpovídá kvalitě. Lego ti vydrží roky, i desetiletí. Ty levné napodobeniny ne.
Já mám pro kluky Duplo 15 let staré a nepoznáš to na něm. A ty kostky se dělají prostě pořád stejné, i ty různé doplňky. To, co koupíš v krámě dnes, se dalo koupit i před 15ti roky. Jediná komponenta není polámaná nebo zničená.

s tímhle musím souhlasit!!
u nás doma je lego dokonce více než 30 leté, po manželovi a jeho bratrovi. a to lego je stále v permanenci, i když pravda, že po 30 letech už některé součástky doznávají změn :) (hlavně ale proto, že to je lego s maličkými kousky a s motorky a vymoženostmi typu pohonů pro lego auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
11.11.13 13:10

Jo jo, tak třeba figurky před 15ti lety neměly prstíky a detaily v tváři, dnešní jo :-D
My máme obrovskou sadu vláčků, půjčenou, starou právě těch 15 let. Něco se pořád vyrábí, něco je obměněné (mašinky na baterku), ale už nejsou tak vymakané, jako bývaly tehdy.
Jako věřím, že s tou levnotou si dítě taky pohraje. Ale nevěřím, že levnota vydrží třeba 6 let (což je doba, kterou si tak představuju, že by to vydržet mělo, protože to děti bude ještě bavit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák