Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Andrejka__20 píše:
@hajánek76 Super, tohle je to co si představujuMá někdo doma?
Doma mame podobný, ale stejně nejlepší hračkou je můj mobil…fotí, přehrává hudbu a nahrává zvuky…podotykam malou jsem s tím zacházet neucila…všechno se naučila sama…ať žije intuitivní ovládaní ![]()
Jinak ten tablet je dle mého spíš pro starší co umí písmena (teda aspoň ten co máme my). Jinak k negativním reakcím: v době moderních technologií nebudu dítě učit prát na valše, když doma máme automatku (tolik k analogii). Jinak přečetla jsem první stránku…
@blorchi http://www. zbozi. cz/vyrobek/mega-bloks-blok-town-domecek-na-hrani/ nebylo to něco jako toto? já kuúpuju právě většinou megablocks a vím že mají i parádnější domečky
@iTýnka píše:
@Damael no je to každého věc, tady je asi každý za něco jinýho. Pro každého to má nějaký přínos a nějaké mínus. A také záleží naa dítěti. Ale obecně, kdo se k tomuto dostane, má časem problémy se od toho odpoutat.
Samozřejmě, protože dneska už třeba papírové dopisy téměř nikdo nepíše, použijeme e-mail. Než zajít do knihovny, tak si potřebné informace vyhledáme na internetu. Svoji léta vystřihovanou kuchařku jsem nedávno s klidným srdcem hodila na půdu, protože většinu receptů si opět stahuji.. Do banky nechodím, mám e-účet.. Děda loni na počítač zapojil celou domácnost, vymysleli ve firmě nějaký dálkový program na ovládání elektřiny, tak to hned montoval ![]()
Ale období, kdy jsem přišla ze školy a třásla se na to, až budu moci hrát hry, odešlo tak rychle, jak rychle se z drahého počítače, který bych mohla rozbít, a který mě odvádí od kamarádů, stala na vysoké škole běžná součást života..
@Damael a přesně to je smutné. Protože lidé čím dál více pohodlní, jsou línější, trpí problémy s nadváhou, nemoci očí, epyleptiků je víc… A to nám neudělá jen hrozné životní prostředí, ale i vliv počítačů na člověka. ![]()
Ale zmiňuji opět, je to na každém ![]()
@Andrejka__20 Ten hrnec máme taky a kdyby to děti neobrečely, tak ho rozmlátím kladivem
Jsou hračky, u kterých mi ty melodie a písničky nevadí, ale Fisher Price fakt už nemůžu ani cítit. Obávám se, že „ovladač mám a budu si hrát, budu s ním teď všechn věci ovládat“ mně bude doživotně strašit ve snech ![]()
@blorchi píše:
No prave, nechce se mi vyhazovat prachy za originalni lego, ty cenu jsou podle me hrozne vysoke. Tohle mi prislo fajnJa uz to taky nekde zahledla, ale nevim kde
Když na to natrefím, dám ti vědět.. MMB jsi projela?
@Andrejka__20 tablet je mnohem lepsi. Nase starsi ma od 5 let iPad a mensi (1,5) uz pochopitelne umi vybarvovat a zakladni hry. Notebook jsme starsi davali muj starsi asi ve dvou letech, ale ten se hur ovlada (tablet je intuitivnejsi) a je celkove tezsi. Rozbit se da oboje. Do notasu se da navic neco vylit.
@cizova píše:
@blorchi http://www. zbozi. cz/vyrobek/mega-bloks-blok-town-domecek-na-hrani/ nebylo to něco jako toto? já kuúpuju právě většinou megablocks a vím že mají i parádnější domečky
Jo, to je ono
![]()
@blorchi
@iTýnka píše:
@Damael a přesně to je smutné. Protože lidé čím dál více pohodlní, jsou línější, trpí problémy s nadváhou, nemoci očí, epyleptiků je víc… A to nám neudělá jen hrozné životní prostředí, ale i vliv počítačů na člověka.
Ale zmiňuji opět, je to na každém
Ale tak jasně.. Včera byli v televizi masajští puberťáci, tancovali v tradičním kostýmu nějaký válečný tanec - ty kráso, ti měli těla.. holky sice prsa k pasu, ale všichni byli tak akorát „oplácaní“ a všechno to byly svaly.. taková ta přirozená šlachovitost lidí, co to mají z venku, ne z posilovny..
Tak takoví my fakt už nebudeme ![]()
Nejen, ze je vetsina holek z mimina sto let za opicema a ma chlupate nohy…
Ale jeste navic neumi cist… ![]()
Prekvapuje me, kolik lidi se do zakladatelky obulo a nechape rozdil mezi skutecnou elektronikou a hrackou ![]()
Zakladatelko, detsky notas ma synovec, dvojjazycny, na uceni abecedy, cisel, lehkych prikladu… Spokojenost.
K patym narozeninam dostal ode me tablet (opravdovy), byl to nejlepsi darek. ![]()
@Andrejka__20 ahoj, pro takhle malé dítě to sice není moc dobré ale my máme iPad teda né naše dítě ale já
malé ho někdy půjčím ale spoustu hrám nerozumí
jinak iPad je super a můžu ho jen doporučit
![]()
@chatwenna píše:
Nejen, ze je vetsina holek z mimina sto let za opicema a ma chlupate nohy…
Ale jeste navic neumi cist…![]()
Prekvapuje me, kolik lidi se do zakladatelky obulo a nechape rozdil mezi skutecnou elektronikou a hrackou
Zakladatelko, detsky notas ma synovec, dvojjazycny, na uceni abecedy, cisel, lehkych prikladu… Spokojenost.
K patym narozeninam dostal ode me tablet (opravdovy), byl to nejlepsi darek.
Asi tak: zabalila sem to u 4.stranky ![]()
Beztak se vyvoji v IT nevyhneme a je sice hezky, ze si Pepicek hraje s vlackem jeste po dedeckovi, ale rozhodne nic nepodelate pokud dite pomalu pripravite na to, cemu se opravdu nelze vyhnout.
Já furt nechápu, proč se v každé diskuzi ohledně tabletů/notebooků pro děti (a že jich už tu bylo a všechny dopadly stejně) ve finále řeší, jaké je to pro dítě zlo, a proč si nehraje s normálními hračkami.
Jaký je rozdíl v tom, když dítě sedí u tabletu a učí se třeba odposlouchat slova, nebo když si stupidně jezdí sem a tam dokola s mašinkou, případně ťuká do tlačítek, aby mu nějaká plastová zrůdička od „dobré značky“ zahrála uječenou písničku? ![]()
@ne-silenamatka
Souhlas.
Jako u vseho plati, ze mam pouzit rozum a miru… ![]()
Ja videla PC poprve v osme tride a dohanela jsem to horko tezko…