Notebook nebo tablet pro tříleťáka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2124
6.11.13 13:59

@Andrejka__20 já uvažuji o tabletu (ale až v ty 3 roky), myslím, že dotykáč je pro ně lepší než klávesnice (notebook). Je spousta výukových her, vydrží u toho lépe než u pexesa. V dnešní době se tomu nevyhnou, tak proč s tím už neumět, že? Jinak všeho s mírou, stejně tak jako nepotřebují televizi… Jo a jsou za pár kaček dětské tablety, nainstalované pouze výukové hry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
6.11.13 14:01

@Andrejka__20 Nečetla jsem diskuzi, ale pořizovali jsme našemu 20měsíčnímu synovi k Vánocům Pafíkův tablet. Ona to jsou vlastně tlačítka pod fólií, jsou tam písmenka včetně těch s háčky a čárkami, také číslice, nějakou písničku to také zahraje.
Nechápu, proč by někdo nemohl takovou věc koupit, když na tom nejsou hry ani nic zbytečného. Syn po mně chce, abych mu říkala kdejaké číslo na poznávací značce u auta nebo četla kdejaký nápis. Takže toto se mu bude určitě líbit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:02
@iTýnka píše:
@Damael v tomhle máš pravdu, ale jedná se o to, že to spíš dítěti vezme, než dá. čas, který stráví nad hrama může strávit třeba zkoušením podepsat se. Sice ano, v dnešní době už se taky podepisuješ elektronicky, ale pořád tam ten gryf musíš mít :) taky jsem programátorka, webdesignérka a síťařka… Děti zatím nemám, ale v dohledné době je plánuji. A co nejdéle má vůle dovolí, budu je od elektroniky držet co nejdál. Protože ze svého oboru vím, jak moc škodí :)Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:45

Já nevím, děti zatím nejsou v pubertě, ani dospělí, ale co jsem zatím vypozorovala, tak pro kluka je stejně přirozené lovit si v tabletu ve svých prográmcích, jako lézt po žebříku, prostě je to přirozená část dne podle toho, na co má náladu.. Alistovat časopisy nebo knížkami ho baví stejně a zatím nepozoruji, že by ho nějak rozhazovalo, že prakticky to samé může mít buď papírově nebo elektronicky :nevim: Já nevím, mě to přijde, jako bych po něm chtěla, aby místo na splachovací záchod chodil do kadibudky, aby mi třeba nezničil splachování.. Oni to fakt tak neprožívají, nevnímá, že by tablet mohl nebo měl být něco lepšího než ty tři kostky z Lega, na které jsme napojili kola, aby to jezdilo - divil se pouze muž, že tomuhle říkám auto :lol: Ale jemu se nelíbí ani to, že kluk dává přednost moderním osobákům než veteránům :mrgreen: 8)
Takže.. Jo, mně osobně se strašně moc líbí dřevěné hračky, dětem je to ukradené, s čím si zrovna hrají, či co zkoumají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.11.13 14:02

@blorchi někde sem viděla reklamu na fakt pěkný ale ani zaboha si nevzpomenu na značku(zkus hasbro ale fakt nevím :nevim:…asi to bude tím že mám kluky :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.11.13 14:04

@sovicka1 ano, to zní rozumně :palec: s tím souhlasím :palec: naštěstí mu jdou víc puzzle v reálu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.11.13 14:05

@Damael hlavně že je to baví :palec: to je podle mě důležité, když syn nemá rád malování tak ho do toho nebudu nutit, nemá to cenu a dělá akorát naschvály abych se naštvala a vzdala to :? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@Andrejka__20 píše:
@Damael Vypadá to dobře, ještě nemám dárky pro mladší, u toho mladšího je to přece jen horší - všechno už doma „zdědil“. A v dřevěných hračkách jsem si nikdy moc nefrčela, ale mrknu tam a třeba se mi něco zalíbí.

Mně se na nich (na některých, taky už jsem ty překližkové vyhazovala) líbí, že oproti plastovým vikslajvantům víc vydrží, a jak jsou těžší, tak zrovna pro ty malé děti, co si samy se sebou ještě tak úplně neví rady, jsou fajn, že pod nimi neujedou, nespadnou.. Nezničí se tak rychle - co my už vyhodili plastových aut - vždycky s brekem, že už to opravdu neumím spravit :zed: Takže kluk dostane k vánocům dřevěnou vláčkodráhu, a s ní si může hrát i holka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355

@Damael no je to každého věc, tady je asi každý za něco jinýho. Pro každého to má nějaký přínos a nějaké mínus. A také záleží naa dítěti. Ale obecně, kdo se k tomuto dostane, má časem problémy se od toho odpoutat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378

@blorchi http://domecky-pro-panenky. heureka. cz/domecek-pro-panenky-wader/galerie/?obrazek=ed1b4d9fa0c3f1995cc790d067f102e3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.11.13 14:06
@Andrejka__20 píše:
@sovicka1 Pokladnu už taky máme koupenou :) Ten FP mi přijde, že platíš za značku a kde nic tu nic :think:

Hlavně FP se nedají poslouchat, už ty jejich písničky úplně nesnáším a rodina má zákaz kuovat plastové krámy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 14:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.11.13 14:09

@Damael http://www. babyshopdino. cz/fisher-price-mluvici-knizka-ucime-se-rikanky-l4887/d-71428/ Můj dárek pro starší k min. Vánocům. Nikdy více!! Říkanky hrůza, zpěv taktéž, jak píšeš, nedá se to poslouchat. Co bylo super - hrnec, nebo ten pejsek, ale ten nemáme, jen co jsem viděla u kamarádů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409

@Damael jo taky to tak budeme mít, vláčkodráhu i mašinky ze dřeva a může mu to oslintávat a okusovat i mladší :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
@blorchi píše:
Holky ja se tady trosku vecpu s dotazem. Hledam stavebnici typu Lego, ale levnejsi variantu, mel by to byt zámek, nebo dum pro panenky :nevim:

Blorchi, to usem teď zrovna někde viděla - je to přímo napodobenina lega a výrazně levnější, ale asi s ním není kompatibilní. Ale kdybys mě zabila, tak ti neřeknu, kde jsem to zahlédla :zed: Asi v pražských Letňanech v Puntranele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
6.11.13 14:11
@Damael píše:
Blorchi, to usem teď zrovna někde viděla - je to přímo napodobenina lega a výrazně levnější, ale asi s ním není kompatibilní. Ale kdybys mě zabila, tak ti neřeknu, kde jsem to zahlédla :zed: Asi v pražských Letňanech v Puntranele :nevim:

No prave, nechce se mi vyhazovat prachy za originalni lego, ty cenu jsou podle me hrozne vysoke. Tohle mi prislo fajn :nevim: Ja uz to taky nekde zahledla, ale nevim kde :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák