Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Andrejka__20 píše:
A ještě jednou opakuji: finančně ani morálně nemám zájem o klasické dětské tablety/noťasy. Ty si děcka můžou pořídit až si na ně našetří z prasátka, nebo si o ně napíšou ježíškovi za 10 let. Jen jsem se ptala na HRAČKY - noťasy, tablety.
Já ti nevím
Kupuujeme ten normální, z Alzy, aby prcek furt netahal babiččin pracovní. Ale kdybych měla znovu kupovat ten plastový dětský, tak na to mám opravdu hafo mnohem lepších hraček, právě těch „dřevěných“.
Nevím zatím, co baví tříleťáky, mám dvouleťáka a roční, ale prakticky nejoblíbeněhším e-shopem pro letošní a budoucí vánoce se stal tento:
http://www.drevenedomecky.cz/
Holce třeba budeme kupovat těžký dřevěný kočárek, který s ní nespadne, až se za ním bude učit chodit.. a tak..
@iTýnka Drahá, nikdy, ale pravdu nikdy nepiš ani neříkej co budeš nebo nebudeš dělat až budeš mít děti. Až budou, tak bysme si mohly povykládat ![]()
@cizova píše:
Pro rýpalky…by jste se divily co se dokáže tříleté dítě naučit na tabletu a to zábavnou formou a naučí se to mnohem rychleji než z knížek…a mimo jiné to stejně bude součástí jejich života a neobejdou se bez tohotakže nevidím důvod proč by se dítě nemohlo učit pracovat s věcí kterou po něm stejně posléze budou vyžadovat učitelé ve školách…nehledě na to že třeba náš kluk na techniku má vysloveně vlohy a nezajímá se jen o hru ale jak to či ono funguje, tak proč to děcko nepodpořit? ne každé dítě stojí o to ve 3 letech tahat kačenu
Problém je, že dítě si pak nebude umět / chtít normálně hrat, protože na takové hraní nebude mít trpělivost.
Mluvím o klasickém tabletu / notebooku.
Zakladatelko, já myslím, že dětský tablet - ta atrapa, která učí barvy, písmenka - že ta je v pohodě. Je to fakt něco jiného, než klasický tablet ![]()
Já měla zálusk na nějaký Pafíkův tablet a pak jsem se kdesi dočetla, že je to strašný krám, jako vůbec všechno s Pafíkem (snad to píšu správně). Tak nakonec neberu nic
Kdysi jsem chtěla dětský notebook od Fischer Price, ale přišel mi takový chudý
Tak budou mít děcka mluvící pokladnu. Už ji mám doma a je fakt moc povedená. Vím, že to je trochu něco jiného, než jsi chtěla
ale to je jen takový tip.
@Damael Vypadá to dobře, ještě nemám dárky pro mladší, u toho mladšího je to přece jen horší - všechno už doma „zdědil“. A v dřevěných hračkách jsem si nikdy moc nefrčela, ale mrknu tam a třeba se mi něco zalíbí.
@Cuarentena píše:
Tak to jo. Ale v hodině, to je katastrofa.Děcka si to neumějí zakázat a pořád se rozptylujou na FB a podobně.
A s přibývajícím věkem se to jen stupňuje ten čas strávený s těmahle věcičkama
sama jsem to poznala ![]()
Ale tazatelka chtěla radu, ne znehodnocování jejího rozhodnutí, takže:
Pokud teda mám poradit, určitě bych volila notebook, ne tablet. V budoucích letech bude užitečnější a dítě ho spíš využije.
@sovicka1 Pokladnu už taky máme koupenou
Ten FP mi přijde, že platíš za značku a kde nic tu nic ![]()
@Nainuva píše:
@iTýnka A čím teda ta technika tak zapůsobí na děti, že jsou pak nezvladatelné?to by mě zajímalo. Co je na pexesu a poznávání barviček tak hroznýho
Jinak nevychované a nezvladatelné děti- je to těžké. Jdu s malým na dětské hřiště, kde se honěj puberťáci a lítaj slova, že valím oči. Ještě do sebe klidně kopnou a je to. Nechci vidět, co se pak neučí třeba ve školce
Já si třeba nemyslím, že tablet způsobuje nezvladatelnost, vůbec ne.
Myslím si, že způsobí to, že dítě si pak bude chtít hrát pexeso jen na tabletu, protože tam je to pohodlnější. To samé puzzle třeba. Na tabletu do sebe ty dílky samy zaskočí, kdežto v reálu je to mnohem těžší. Co si pak dítě raději vybere? Přece to, co je pohodlnější. Takže to může velmi pravděpodobně vést k tomu, že sí pak dítě není schopno normálně hrát. Však generace starších dětí to potvrzuje: děti sedí u počítače, nehrají si klasicky, nechodí ven. A toto je jen začátek.
Můj názor.
Sorry zakladatelce za OT.
@Andrejka__20 píše:
@sovicka1 Pokladnu už taky máme koupenouTen FP mi přijde, že platíš za značku a kde nic tu nic
Ta pokladna se mi fakt líbí. A jestli máš teda pro holku pokladnu, která učí taky čísla a nějaká slova, tak bych se pak už možná na nějaký dětský tablet vyprdla.
Ačkoliv moji synovci měli kdysi takovou chytrou elektronickou knížku, celkem u toho vydrželi… Nicméně, mně stejně přijde, že tyhle rádoby dětské tablety jsou jen na chvíli a pak se to okouká.
@Andrejka__20 píše:
@iTýnka Drahá, nikdy, ale pravdu nikdy nepiš ani neříkej co budeš nebo nebudeš dělat až budeš mít děti. Až budou, tak bysme si mohly povykládat
tak tohle bych podepsala ![]()
jinak manzel je ajtak, u pocitacu sedi doslova cely zivot, ma pres 40 a je stale pomerne normalni. nas prcek si s tabletem (skutecnym) hraje asi od 8mesicu (klidne me ukamenujte). ted ma 14m pusti si par pisnicek, poklika zviratka atd a pak mu to odeberu. nekdy se kvuli tomu vzteka, ale pres to vlak nejede, odeberu a on si jde klidne hrat s drevenyma kostkama. nekdy ani tablet nechce, proste mu to neni vzacne, takze se na to nevrha.
@Cuarentena píše:
@Damael Co se na něm dá dělat užitečného? Psát se na tom pořádně nedá, editovat text už vůbec ne, programovat taky ne, nějakou grafiku na tom taky neuděláš, film nesestříháš, nevím.
Je to dobré tak na poslouchání hudby, sledování filmů, hry…
Tak nemám zázračné dítě, které by ve dvou letech programovalo, to je fakt.. Jeho zatím zajímají různé druhy přibližovadel, hlavně aut a vlaků a jejich součásti, takže na tabletu se je učí poznávat a nedávno mě překvapil tím, že už rozeznvává auta dle továrních značek
Ano, radši bych byla, kdyby ho takhle chytila zvířata, ale ta zatím tolik ne, z těch ho zajímají jen koně. Pak si často pouští takový prográmek, kde je spousta různých obrázků z různých oblastní života tříděných dle barev (třeba červené gumáky, žlutá pampeliška,..) a kdž na něco klikne, tak mu talbet řekne, co to je a pustí krátké reálné video. No a kupodivu poslední dobou propadl dopravní výchově, hlavně té části, kde se přechází přes silnici a chodí po chodníku
To fakt poslouchá a snaží se pak vyplňovat testy - tak v těch se teda nechtá, ale to ho strašně baví. Čeká tam na něj třeba i zeměpis, moc hezky udělaný, a další užitečné prográmky, takže když je unavený, zalehne k tabletu, loví si v něm a pak jde zase řádit, nebo jdeme do vany a spát..
Já si fakt myslím, že proti těmto technickým pomocníkům brojí právě ti, kdo je nemají a netuší, co to umí.
@sovicka1 Fakt nevím co to umí nebo ne…já ji brala protože byla ve slevě, za pár kaček. Vím jen že tam leze papírek a mluví to nebo co, musela bych se mrknout na obal ![]()
Holky ja se tady trosku vecpu s dotazem. Hledam stavebnici typu Lego, ale levnejsi variantu, mel by to byt zámek, nebo dum pro panenky ![]()
@sovicka1 aspoň tady nejsem sama s „drastickými“ názory… ![]()
@Andrejka__20 dobrá, vezmu si to k srdci
ale ze své zkušenosti s těmahle věcma se budu řídit tím, co vím. Měla jsem to tak doma já, budou to mít i mé děti ![]()
@sovicka1 tak moje dítě si umí hrát naprosto normálně jak sám, tak s dětmi, i venku, i doma(nejraději má hračky mladšího syna a technické hračky které může studovat a rozebírat)
má 3apůl roku na pc umí už od roku a půl(a to myslím sám si pustit pohádku nebo si dokonce i najít pohádku na youtube…teď už je na poněkud vyšším levelu než já a jakémukoli pc/tabletu rozumí více i co se týče chodu a ne jen ovladatelnosti) a nepřipadá mi že by ho to poznamenávalo natolik že by z něj rostlo bůh ví co, co celé dny sedí jen u pc
„@Andrejka__20“
http://www.pro-deticky.cz/katalog.php?…
Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:47