Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Andrejka__20 píše:
@Baruska2011 Mám tříleťačku a roční. To by brzo tablet zabily, a mně by trefil šlak.Pozdějc určitě, až budou starší. Ale i tak díky za tip
Tak to jo, to chápu. Ale to abys ty dětské tablety koupila rovnou dva
![]()
@cizova píše:
Pro rýpalky…by jste se divily co se dokáže tříleté dítě naučit na tabletu a to zábavnou formou a naučí se to mnohem rychleji než z knížek…a mimo jiné to stejně bude součástí jejich života a neobejdou se bez tohotakže nevidím důvod proč by se dítě nemohlo učit pracovat s věcí kterou po něm stejně posléze budou vyžadovat učitelé ve školách…nehledě na to že třeba náš kluk na techniku má vysloveně vlohy a nezajímá se jen o hru ale jak to či ono funguje, tak proč to děcko nepodpořit? ne každé dítě stojí o to ve 3 letech tahat kačenu
souhlas
@cizova Přesně. V dnešní době je všude kolem nás technika a bude víc a víc. Vidím v tom možná i plus, když se to děti naučí. U nás se tím manžel živí a pochybuju, že by se tomu děti nějak vyhýbaly. Samozřejmě ne, aby u toho vysedávaly, to je jasné. Přeci dokážem najít rozumnou hranici
Jinak náš malý už umí také spoustu věcí ![]()
Díky díky díky všem! Všechny odkázky si projdu, a pak se rozhodnu. Viděla bych to na ten tablet spíš, dvojjazyčný je u nás zbytečný, ale pozdeji by se hodil. Jestli teda přežije ![]()
@Korčulka86 píše:
@Andrejka__20 Za sebe říkám, že bych nekoupila ani jedno, to už si děti neumí dnes jinak hrát
Jak? Třeba si stavět dřevěné kostičky, tahat vyřezaného kačera a kreslit kříou po chodníku? Samozřejmě, že si hrají i s tradičními hračkami, případně řádí venku nebo něco objevují, ale jestliže konkrétně u nás v rodině počítačového technika, kde i topení si můžeš zapnout na dálku přes mobilní telefon, máme takové krámy všude a pořád se s nimi pracuje, tak asi těžko dětem vysvětlím, že je lepší než s kalkulačkou hrát si s abakem ![]()
Tablet mam ja. Sice byl puvodne porizen dvouletemu synocpvi, ale to by se pouzival jen na daleke cesty autem. Ma tam Poua, nejake poznavani zviratek, atd
S technikou je to těžký. Podle mě takhle staré dítě potřebuje „ohmatávat“ reálný svět a podobná hračka, navíc hodně křehká a poruchová záležitost, moc příležitostí k rozvoji nepřináší. Píšete, že děcka to budou potřebovat ve škole, prý to učitelé vyžadují. Blbost. Podle mé zkušenosti je to naprosto kontraproduktivní i ve vyučování na střední škole, natožtak na základce. Teprve vysokoškoláci umějí notebooky smysluplně používat a nerozptylují se tím.
@iTýnka A že naše první „nezvladatelná“ generace těch noťasů měla, že? Naštěstí já mám holčičky zvladatelné. A jestli v puberně nebudou, budu to řešit. Určitě si ale nemyslím, že je to technikou. Překvapilo mně množství rýpalek, které v mé diskuzi jsou. Fakt jsem si naběhla
Zajímalo by mně, jestli zdejší maminky „rýpalky“ dětem opravdu na Vánoce kupujou kačenu a lopatičku, dřevěné hračky a dost, nebo mám zkreslené představy ![]()
A tablet - to je vůbec kapitola sama pro sebe. Prakticky nic užitečného se na něm dělat nedá.
@Andrejka__20 píše:
@tterka Nám stačí jen ten dětský za 250,–, u nás žádné drahoty nehrozí, zas tak svým princeznám nevěřím![]()
Aha, tak to se omlouvám. Já z toho úvodního příspěvku pochopila, že chceš klasickou elektroniku
![]()
V tom případě ten dětský tablet bude super dárek
. Šla bych tedy raději do tabletu, protože u těch notebooku se prý dost často ulomí pantíky na displej. Ale nevím, co je na tom pravdy ![]()
Holky určitě dají odkazy, já už mám děti velké, takže čerstvé zkušenosti nemám ![]()
A ještě jednou opakuji: finančně ani morálně nemám zájem o klasické dětské tablety/noťasy. Ty si děcka můžou pořídit až si na ně našetří z prasátka, nebo si o ně napíšou ježíškovi za 10 let. Jen jsem se ptala na HRAČKY - noťasy, tablety.
@Andrejka__20 Pokud chceš ale kupovat nějakou dětskou atrapu za pár kaček, co vydá nějaký zvuk a podobně, tak to se omlouvám, to jsem nepochopila.
@iTýnka píše:
A tento dotaz je názornou ukázkou toho, proč jsou děti v pubertě naprosto nezvladatelné… -.- Zůstává mi nad tím rozum stát…
Nezvladatelné jsou proto, že jim rodiče nastanovili jasné meze chování v různých situacích a nebyli důslední. A samozřejmě také tím, že ani rodiče sami nejsou chodící ctnosti - jak krásně vidno v některých diskuzích na eM.
Pokud tím narážíš na elektronickou versus papírovou knihu, tak dle takové logiky by všichni milionáři byli hajzlové bez morálky a všichni chudí chodící svatí ![]()
@tterka píše:
Aha, tak to se omlouvám. Já z toho úvodního příspěvku pochopila, že chceš klasickou elektroniku![]()
V tom případě ten dětský tablet bude super dárek. Šla bych tedy raději do tabletu, protože u těch notebooku se prý dost často ulomí pantíky na displej. Ale nevím, co je na tom pravdy
Holky určitě dají odkazy, já už mám děti velké, takže čerstvé zkušenosti nemám
No já jsem to právě taky tak pochopila.