Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@blabla123 píše:
Tvoje volba, kup si, co se ti líbí.
No já nevím, já mám Lenovo kupované před cca 4 lety, tehdy mě stál 11 500,– s Windows 7, Intel Core 3 a grafika Nvidia Geforce. Do teď šlape jako hodinky a to je využíván denně několik hodin. Podle ceny by sis řekla, že je to nic moc notebook a přesto ty parametry jsou i na dnešní dobu naprosto ok ![]()
@samuelle píše:
No já nevím, já mám Lenovo kupované před cca 4 lety, tehdy mě stál 11 500,– s Windows 7, Intel Core 3 a grafika Nvidia Geforce. Do teď šlape jako hodinky a to je využíván denně několik hodin. Podle ceny by sis řekla, že je to nic moc notebook a přesto ty parametry jsou i na dnešní dobu naprosto ok
proti tvýmu ntb bych neřekla ani slovo, ale procesor amd je k pláči
HP nebrat, strašně se zkazili, zaspali dobu. Kdysi dobrý počítače, ale dnes děs běs, ty levnější kategorie jsou tuplem na odpis. Pomalý, sekají se, přehřívají, nic nevydrží.
To už raději to Lenovo. I když to není moje značka, nešla bych do něj, ale pořád lepší než HP. Já věřím jen Dellu a Apple. Ten první by se v této cenové relaci dal pořídit. Rychlost, výkon, výdrž je proti ostatním NTB nesrovnatelná.
Mam ThinkPad s SSD a nemuzu si stezovat. Za dvanact nebyl, ale kdybych netrvala na SSD, tak by se tenkrat dal sehnat. Muj predchozi ThinkPad drzi uz desaty rok, maji ho deti. Ja mam tento necele tri roky, tusim.
Tady je jedna perla vedle druhé
![]()
SSD disk slouží ke zrychlení aplikací a systému.
Záleží taky na ceně za 12 to prostě bude s kompromisy.
Já když sem posledně vybírala pro mamku tak sem si dala hlavní kritérium IPS displej, jelikož se TN je hrůza a když na to „čumím“ delší dobu třeba na filmy.
Jukni třeba i na Acer ty se za poslední dobu poměrně zlepšili.
Za mě se bohužel pod lenovem kvalita thikPadu bohužel zhoršila.
A ještě jedna rada i sdílená grafika může být výkonnější než dedikovaná a rozhodně AMD není totální průser v rámci kompromisu i s tím se dá pracovat.
@Vosma29 píše:
Tady je jedna perla vedle druhé![]()
![]()
SSD disk slouží ke zrychlení aplikací a systému.
Záleží taky na ceně za 12 to prostě bude s kompromisy.Já když sem posledně vybírala pro mamku tak sem si dala hlavní kritérium IPS displej, jelikož se TN je hrůza a když na to „čumím“ delší dobu třeba na filmy.
Jukni třeba i na Acer ty se za poslední dobu poměrně zlepšili.
Za mě se bohužel pod lenovem kvalita thikPadu bohužel zhoršila.
A ještě jedna rada i sdílená grafika může být výkonnější než dedikovaná a rozhodně AMD není totální průser v rámci kompromisu i s tím se dá pracovat.
tady jde o AMD procesor, s AMD grafikou problém nemám.
Tak vzhledem k tomu, že ty AMD sou levnější tak je někdy lepší než ty Intel N teď ty čísla z hlavy nedám ![]()
Ono chce aby na to člověk sedl ale jinak samozřejmě i3 ale taky minimálně 6200 na 7100 to už asi nevyjde
@Big boss píše:
HP nebrat, strašně se zkazili, zaspali dobu. Kdysi dobrý počítače, ale dnes děs běs, ty levnější kategorie jsou tuplem na odpis. Pomalý, sekají se, přehřívají, nic nevydrží.To už raději to Lenovo. I když to není moje značka, nešla bych do něj, ale pořád lepší než HP. Já věřím jen Dellu a Apple. Ten první by se v této cenové relaci dal pořídit. Rychlost, výkon, výdrž je proti ostatním NTB nesrovnatelná.
To přeci záleží na produktové řadě. ![]()
@Big boss píše:
HP nebrat, strašně se zkazili, zaspali dobu. Kdysi dobrý počítače, ale dnes děs běs, ty levnější kategorie jsou tuplem na odpis. Pomalý, sekají se, přehřívají, nic nevydrží.To už raději to Lenovo. I když to není moje značka, nešla bych do něj, ale pořád lepší než HP. Já věřím jen Dellu a Apple. Ten první by se v této cenové relaci dal pořídit. Rychlost, výkon, výdrž je proti ostatním NTB nesrovnatelná.
Tak on ten Dell taky v téhle ceně nebude bůhví jaký terno. A o Applu se snad nemá cenu v téhle cenové kategorii bavit. Dell je dobrej hlavně NBD to jim fungovalo vždy dobře ale v ceně do 12000 nevím nevím. Bude to stejná bída jako ostatní.
To je docela dobré vodítko. Pokud je k produktu nabízen servis NBD (next bussiness day servis),nebo prodložení záruky, řekněme aspoň o dva roky, tak to nemůše být šunt - jinak by se to prodejci nevyplatilo.
Dell se dá pořídit za 12500Kč neříkám že je to terno, ale NTB má a tedy to šunt asi nebude. Já mám už druhej Dell, ten první byl v nižší třídě, pořizovala jsem si jej jako první NTB asi za 17000, měl tři roky záruku i s NBD, po pěti letech bezchybného provozu jsem jej věnovala dál a funguje dodnes 13 let, bez servisu. Teď mám Dell vyšší třídy třetím rokem, bez problémů, ani jednou se neseknul, běžel bez restartu 6 měsíců!!!. Macbook mám jen kvůli práci, Dell mi vyhovuje víc.
Kamarád si loni koupil tři použitý Delly vyšší řady pro chlapy do práce za 6000kus a je spokojenej jak želva, předtím měl Asusy (já jim říkám aušusy) od novoty taky vyšší řada a pořád nějakej problém.