Nová práce a parkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
13.2.24 14:01

Jé tady nekdo objevil Ameriku a divi se, ze na Praze 6 jsou zóny a ze parkování není zadara pro dojizdejici burany. Právě kvůli takovým jsou zóny zavedeny. Buď jezdi busem nebo si zaplať..

A v Dejvicích, ne na Dejvicích :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
13.2.24 14:07
@Calumet píše:
Ahoj :mavam:
Dostala jsem práci na Dejvicích a budu jezdit z vesnice kousek od Slaného. Existuje nějaké místo na Dejvicích, kde se dá parkovat zadarmo? Dávat několik tisíc za parkování mi přijde jako blbost. Jezdit MHD, když mám auto mi přijde taky jako blbost. U čvut jsou všude modré zóny. Ještě mě napadl Veleslavín, ale to bude všude placené. Při nejhorším OC Šestka, ale to už pak zase pojedu s přestupem 8o
Nemáte nějaké tipy? :nevim:
Za tu práci jsem moc ráda a měnit ji nechci.
Děkuji:)

To musi bejt provokace.

• Citovat
  • Upravit
9085
13.2.24 14:12
@Hanka1 píše:
Jé tady nekdo objevil Ameriku a divi se, ze na Praze 6 jsou zóny a ze parkování není zadara pro dojizdejici burany. Právě kvůli takovým jsou zóny zavedeny. Buď jezdi busem nebo si zaplať..A v Dejvicích, ne na Dejvicích :pocitac:

Mě to na Dejvicích taky zaujalo, tak jsem to hledala. A kupodivu to zřejmě není nijak definováno, co je dobře. Určitě se řekne na Petřinách, v Dejvicích, ale třeba Břevnov už někdo říká v Břevnově a hodně lidí na Břevnově. Prý obecně začíná převládat to na. Jinak pokud je zakladatelka rozumná, tak popojede z té vesnice k nějakému nádraží třeba Kladno a dál vlakem. V Praze je za pár desítek minut a vlaky obvykle jedou, na rozdíl od D7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:15
@šklíbakočka píše:
Mě to na Dejvicích taky zaujalo, tak jsem to hledala. A kupodivu to zřejmě není nijak definováno, co je dobře. Určitě se řekne na Petřinách, v Dejvicích, ale třeba Břevnov už někdo říká v Břevnově a hodně lidí na Břevnově. Prý obecně začíná převládat to na. Jinak pokud je zakladatelka rozumná, tak popojede z té vesnice k nějakému nádraží třeba Kladno a dál vlakem. V Praze je za pár desítek minut a vlaky obvykle jedou, na rozdíl od D7.

Na Dejvicích a na Břevnově, případně na Andělu většinou říkají mladší ročníky a naplavy. :lol:
Já jezdím vždycky k Andělu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:19

@Calumet že Slaného to máš fakt lepší busem. Dřív se dalo parkovat mezi kulaťákem a Hradčanskou, ale to už je dávno minulost. A než zaparkuješ v Šestce tak si MHD v práci.
Já bych nechávala auto u autobusáku ve Slaným. Tam máš u Kaufu místa dost a zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.2.24 14:20
@aiwwa píše:
Na Dejvicích a na Břevnově, případně na Andělu většinou říkají mladší ročníky a naplavy. :lol:
Já jezdím vždycky k Andělu. :lol:

Asi mladší převládá na a starší v, tak jsem to našla. Na Dejvicích jsem nikdy neslyšela, až tady. Ale třeba na Veleslavíně nebo ve Veleslavíně? Nevím…
Jo, jedu k Andělu, ale bydlím na Andělu…nevím. Rozhodně nebydlím v Andělu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.2.24 14:23
@aiwwa píše:
@Calumet že Slaného to máš fakt lepší busem. Dřív se dalo parkovat mezi kulaťákem a Hradčanskou, ale to už je dávno minulost. A než zaparkuješ v Šestce tak si MHD v práci.
Já bych nechávala auto u autobusáku ve Slaným. Tam máš u Kaufu místa dost a zadarmo.

Hlavně ze šestky dál je blbé spojení. Popojde na 119 a pak ještě přestup Veleslavín. Nebo k té šestce jezdí nějaký divný bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:24
@šklíbakočka píše:
Asi mladší převládá na a starší v, tak jsem to našla. Na Dejvicích jsem nikdy neslyšela, až tady. Ale třeba na Veleslavíně nebo ve Veleslavíně? Nevím…
Jo, jedu k Andělu, ale bydlím na Andělu…nevím. Rozhodně nebydlím v Andělu :-)

U nás doma se vždycky říkalo „u Anděla, k Andělu“ a to i v době, kdy stanice metra byla Moskevská. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
13.2.24 14:28
@aiwwa píše:
Já jezdím vždycky k Andělu. :lol:

Já se narodila v Praze před 50 lety rodičům - rodilým Pražákům. A jezdím na Anděl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:30
@ivašot. píše:
Já se narodila v Praze před 50 lety rodičům - rodilým Pražákům. A jezdím na Anděl :mrgreen:

A na který straně Vltavy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
13.2.24 14:31
@aiwwa píše:
A na který straně Vltavy? :mrgreen:

Na tý správný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:31
@ivašot. píše:

Super odpověď. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.2.24 14:36
@ivašot. píše:

Což je ten Levý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116182
13.2.24 14:37
@šklíbakočka píše:
Což je ten Levý :-)

Samozřejmě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.2.24 14:46
@aiwwa píše:
Samozřejmě. :palec:

Na ten druhý chodíme se sebezapřením a jen když je nejhůř :-) a nouze nejvyšší :-)
to je jiný svět :-) lvi, vlci atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat