Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nebudit. Nejlepe ani nevazit. Pribira, cura dost? Pokud jo, je ok. Mne vaha dost stresovala. Ridila jsem se tim, ze ma minimalne sedm pocuranych plenek a pribira. A nebudila jsem uz od porodnice.
To je úplně ok, po porodu miminka trochu váhy ztratí. Když se dostane na porodní váhu do 3 týdnů, je to zcela ok, a on má víc. Takže je to úplně v pohodě, moje miminko pilo zcela různě, nebudila jsem, dávala kdy chtěl. Na podporu laktace doporučuji zázvor. Tak hodně klidu a úspěšné přibírání:)
![]()
Koj jak si řekne. Ze začátku jsem taky pořád vážila, protože sme bojovali s prisatim, ale jak si to sedlo tak sem se na vážení pak už vykaslala a vážila 1× denně, pak už ani to ne.
Příspěvek upraven 01.01.20 v 11:45
Jedeš režim, jako kdyby byly nějaké problémy. Váha na dítě není vybavení vybavení domácnosti a rozhodně není potřebné, dítě na krmení budit, notabene každé dvě hodiny.
Hele já měla troku extrémní děti, pár týdnu po narození mi spaly v kuse v noci 12 hodin.
Vypadaly spokojeně, o mléko jsem nepřišla, kontroly v pohodě.
Doktorka teda docela zírala, ale když děti váhu nabíraly dostatečně, tak to neřešila.
Naštěstí byla normální.
Režim, kde dítě budíš a vážíš po každém jídle, je fakt jen v případě, že nastane nějaký problém.
Za tu váhu byl v nemocnici poplatek?
Vůbec bych nebudila, nechala bych mimčo ať si pije jak chce, rovněž bych vůbec nevážila. Zvážila bych jednou týdně, jestli přibírá nebo až na prohlídce u doktorky a toť vše. Mám teď druhé, kluka a fakt nic nehlídám, vážení jsem nechala až na prohlídce u doktorky a je to spokojené, usměvavé miminko, které krásně prospívá. První mimino, dceru, jsem taky hrozně řešila a nakonec skončila ve čtvrtém měsíci na UM a každá blbost mě stresovala.
Je naprosto normalni ze pikazde ji jinak. Spis by bylo divne kdyby pokazde snedl stejne.
Pokuď přibírá tak bych to neřešila. Můžeš si ho vždycky zvážit večer jestli něco přibral. Dcera se mi od příchodu z porodnice budila jen 2× za noc a od 3 měsíců už jednou za noc. Přibírala tak jsem jí nechala spát. Za to potom jsem celé dopoledne kojila každou hodinu a půl aby to dohnala co v noci spala. Hlavně když jsem se jí pokoušela v noci budit tak plakala a stejně jíst nechtěla, akorád byla naštvaná že jí ruším od spánku
Kdysi jsem tu četla hezké moudro: člověk je jediný savec, který u kojení používá váhu a hodinky… ![]()
Pokud je dítě zdravé a spokojené, není důvod se stresovat vážením. Koj na požádání, někdy dítě pije jen pro uklidnění, tak nevytáhne tolik
@lolink Mám jednorazovky, takže to jde hůř poznat, ale po každém kojení jsou počurane na 100%
a v noci jsou úplně prodojene..
Takže ti pěkně čůrá a pěkně přibírá, co bys chtěla víc? ![]()
Vrať tu váhu, kdybys ji neměla, tak tole vůbec neřešíš.
Ano, je normální, že někdy vypije víc a někdy míň. Ano, je normální, že některým dětem stačí už od počátku pětiminutové kojení (mým oběma). Ano, je normální, že někdy chce jíst po půl hodině a někdy po pěti.
Takže kašli na váhu, kašli na hodinky, poslouchej mimčo a užívej si ho, rostou strašně rychle ![]()
Klid, určitě má dost
jestli nemá žloutenku nebo neváží pod tři kila, tak určitě v noci nebudit a vážila bych max jednou denně ![]()
V noci bych budila az po 5-6 hodinách, protože by ti mohla klesat produkce mléka. Pokud se budí po 3 hodinach, tak je to ideální. Kamaradka kojila vždy 3 minuty z jednoho prsu a 3 minuty z druhého. Já 40 minut z jednoho a za 3 hodiny cca z druhého. Každý to ma jinak. Podle mě mléko teče i různě rychle. Nestresuj se, vážila bych 1× za týden.
@Anonymní píše:
@lolink Mám jednorazovky, takže to jde hůř poznat, ale po každém kojení jsou počurane na 100%a v noci jsou úplně prodojene..
No tak to ja mela taky. Byla pocurana, hotovo. Neres to, nebud a bude lip ![]()
Prosim vás.. Je normální že miminko si vezme pokaždé jinak? Plně kojím, mám 3 týdenního chlapečka. Půjčila jsem si váhu, z porodnice jsme šli z 2720g, a nyní má 3340g. Pije tak různě, jednou si vezme 30ml, jednou zase 80ml. Hlavne v noci pije cca 2-3× a dost málo mi přijde. A ráno se zase nacpe.. Režim je různý, v porodnici říkali budit jednou za 2 hodiny. Ale to mi dost brečí, takže nebudim. Ale sám se zase budi třeba na jídlo jednou za 3 hodiny, a pije jen 5 minut. Není to málo? Docela mě stresuje ho furt vážit, takže na to trochu kašlu..