Novorozenec, hrabe mi, kojení

Anonymní
1.1.20 11:32

Novorozenec, hrabe mi, kojení

Prosim vás.. Je normální že miminko si vezme pokaždé jinak? Plně kojím, mám 3 týdenního chlapečka. Půjčila jsem si váhu, z porodnice jsme šli z 2720g, a nyní má 3340g. Pije tak různě, jednou si vezme 30ml, jednou zase 80ml. Hlavne v noci pije cca 2-3× a dost málo mi přijde. A ráno se zase nacpe.. Režim je různý, v porodnici říkali budit jednou za 2 hodiny. Ale to mi dost brečí, takže nebudim. Ale sám se zase budi třeba na jídlo jednou za 3 hodiny, a pije jen 5 minut. Není to málo? Docela mě stresuje ho furt vážit, takže na to trochu kašlu.. :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lolink
1.1.20 11:39

Nebudit. Nejlepe ani nevazit. Pribira, cura dost? Pokud jo, je ok. Mne vaha dost stresovala. Ridila jsem se tim, ze ma minimalne sedm pocuranych plenek a pribira. A nebudila jsem uz od porodnice.

• Citovat
  • Upravit
14
1.1.20 11:42

Je to ok:)

To je úplně ok, po porodu miminka trochu váhy ztratí. Když se dostane na porodní váhu do 3 týdnů, je to zcela ok, a on má víc. Takže je to úplně v pohodě, moje miminko pilo zcela různě, nebudila jsem, dávala kdy chtěl. Na podporu laktace doporučuji zázvor. Tak hodně klidu a úspěšné přibírání:) :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
1.1.20 11:44

Koj jak si řekne. Ze začátku jsem taky pořád vážila, protože sme bojovali s prisatim, ale jak si to sedlo tak sem se na vážení pak už vykaslala a vážila 1× denně, pak už ani to ne.

Příspěvek upraven 01.01.20 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913

Jedeš režim, jako kdyby byly nějaké problémy. Váha na dítě není vybavení vybavení domácnosti a rozhodně není potřebné, dítě na krmení budit, notabene každé dvě hodiny.
Hele já měla troku extrémní děti, pár týdnu po narození mi spaly v kuse v noci 12 hodin.
Vypadaly spokojeně, o mléko jsem nepřišla, kontroly v pohodě.
Doktorka teda docela zírala, ale když děti váhu nabíraly dostatečně, tak to neřešila.
Naštěstí byla normální.
Režim, kde dítě budíš a vážíš po každém jídle, je fakt jen v případě, že nastane nějaký problém.
Za tu váhu byl v nemocnici poplatek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933

Vůbec bych nebudila, nechala bych mimčo ať si pije jak chce, rovněž bych vůbec nevážila. Zvážila bych jednou týdně, jestli přibírá nebo až na prohlídce u doktorky a toť vše. Mám teď druhé, kluka a fakt nic nehlídám, vážení jsem nechala až na prohlídce u doktorky a je to spokojené, usměvavé miminko, které krásně prospívá. První mimino, dceru, jsem taky hrozně řešila a nakonec skončila ve čtvrtém měsíci na UM a každá blbost mě stresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.1.20 11:45

Je naprosto normalni ze pikazde ji jinak. Spis by bylo divne kdyby pokazde snedl stejne.

• Citovat
  • Upravit
20
1.1.20 11:47

Pokuď přibírá tak bych to neřešila. Můžeš si ho vždycky zvážit večer jestli něco přibral. Dcera se mi od příchodu z porodnice budila jen 2× za noc a od 3 měsíců už jednou za noc. Přibírala tak jsem jí nechala spát. Za to potom jsem celé dopoledne kojila každou hodinu a půl aby to dohnala co v noci spala. Hlavně když jsem se jí pokoušela v noci budit tak plakala a stejně jíst nechtěla, akorád byla naštvaná že jí ruším od spánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
1.1.20 11:48

Kdysi jsem tu četla hezké moudro: člověk je jediný savec, který u kojení používá váhu a hodinky… ;)

Pokud je dítě zdravé a spokojené, není důvod se stresovat vážením. Koj na požádání, někdy dítě pije jen pro uklidnění, tak nevytáhne tolik

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.20 11:48

@lolink Mám jednorazovky, takže to jde hůř poznat, ale po každém kojení jsou počurane na 100% :palec: a v noci jsou úplně prodojene..

• Citovat
  • Upravit
68965
1.1.20 11:54

Takže ti pěkně čůrá a pěkně přibírá, co bys chtěla víc? ;)
Vrať tu váhu, kdybys ji neměla, tak tole vůbec neřešíš.
Ano, je normální, že někdy vypije víc a někdy míň. Ano, je normální, že některým dětem stačí už od počátku pětiminutové kojení (mým oběma). Ano, je normální, že někdy chce jíst po půl hodině a někdy po pěti.
Takže kašli na váhu, kašli na hodinky, poslouchej mimčo a užívej si ho, rostou strašně rychle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.1.20 11:55

Klid, určitě má dost :hug: jestli nemá žloutenku nebo neváží pod tři kila, tak určitě v noci nebudit a vážila bych max jednou denně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
1.1.20 11:59

V noci bych budila az po 5-6 hodinách, protože by ti mohla klesat produkce mléka. Pokud se budí po 3 hodinach, tak je to ideální. Kamaradka kojila vždy 3 minuty z jednoho prsu a 3 minuty z druhého. Já 40 minut z jednoho a za 3 hodiny cca z druhého. Každý to ma jinak. Podle mě mléko teče i různě rychle. Nestresuj se, vážila bych 1× za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
1.1.20 12:13

Nebudit, nevážit, kojit! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
1.1.20 12:28
@Anonymní píše:
@lolink Mám jednorazovky, takže to jde hůř poznat, ale po každém kojení jsou počurane na 100% :palec: a v noci jsou úplně prodojene..

No tak to ja mela taky. Byla pocurana, hotovo. Neres to, nebud a bude lip :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová