Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
1. Mazat, mazat a mazat. A vydržet, nezmizí to hned
možná ještě můžeš zkusit změnit vlhčené ubrousky.
2. To prdíky budou. Nám je espumisan ještě zhoršoval. Dáváme Bio gaiu a nahrivame polštářkem s peckami.
3. Zkus jí po kojení déle držet ve vzpřímené poloze, to pomohlo nám. A taky nám blinkání přestalo až s přechodem na UM..Důležité je, jak pribírá?
4. Určitě fusak i čepici, je ještě hrozně malinká. Stačí trošku vánku a může jí to ofouknout. Mám tříměsíčního a v tomhle počasí jsme sice bez fusaku, ale čepici vždycky. ![]()
Na opruzeniny pomáhal dětem černý čaj. Uvařit, vychladit, potírat. A co nejvíc větrat. Do korbicky bych fusak nedávala, třeba jen deku, kdyby foukalo. Čepičku nějakou slabou. A s prdikama neporadím, to naštěstí neznám.
@Letynka16 1) vlhčené ubrousky nepoužíváme, máme vodu a perlan
Příspěvek upraven 30.03.21 v 22:29
@pajka08 mazat, ale to rude ne bepanthenem. Nemasti, to se jeste vic zapari…spis neco se zinkem.
1. Nepoužívat vlhčáky, pokud možno větrat a nám nejvíc pomáhá měsíčková Weleda (lepší než sudocrem)
2. Espumisan nám nepomohl, lepší byly kapky baby Calm, jinak ještě dáváme bio Gaiu. Není to úplně bez prdíků, ale je to mnohem lepší
3. To neporadím ![]()
4. Fusak stačí jarní, čepici určitě (nějakou lehkou)
Zdravím maminky, nemohu si vzpomenout na jméno masticky na opruzeniny. Pamatuji si že prodávala v lékárně v tom obyčejném bílém kelímku s červeným štítkem, mám pocit že ji michali sami lékárny Zda se ještě vyrábí netuším ale byla jsem s ní u syna max spokojená. Děkuji za pomoc
![]()
Ahoj
prosím o rady!
Doufám, že jsem vás neunudila
a kdo to dočetl až do konce a poradí, tomu budu vděčná
děkuji