Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bydlíme u hranic, ale úplně mě neláká se tam přestěhovat, byť proti Polákům nic nemám a do Polska jezdím ráda. Zvlášť pro ženské je to tam teď o hubu…
Ty se chceš ukrýt před českým šlendriánem do Indie nebo Ghany? ![]()
Polsko máš za humny, tak si to dej na zkoušku.
Do Rumunska jen do hor.
@Starobrno píše:
Jsem muž, roč. 90 a během předchozích dvou dnů dovršilo mé zklamání z ČR.
Podle mě je našinci soused na severu docela nevyužitý, jazyková bariéra téměř žádná, ani ta „druhořadost“ by nemusela být tak značná, jako na západě… Pokud jste některá z Vás např. z Karvinska nebo jinde z příhraničí, zdá se Vám to jako dobrý nápad o tom uvažovat? Mně osobně jsou Poláci celkem sympatičtí a my jim také. Dalším zvířátkem pro prozkoumání může být Rumunsko nebo na opačné straně Portugalsko, příp. Španělsko, také pro snadné naučení jazyka (pár let jsem aktivně používal italštinu). Nechci moc teoretizovat, vím že už nejsem nejmladší
. Tak se ptám na nějakou zkušenost, třeba i z doslechu.
Teď OT: to že je možné uchytit se např. v Latinské Americe vím, ale jde to podle vás i v zapadlejší části světa, třeba Maroko, Ghana, Indie…To je samozřejmě čirá zvědavost.
s tou jejich současnou politikou bych tam fakt bydlet nechtěla
Evidentně jsi sám. Nepíšeš co umis dělat za práci apod. Tak je to tvoje věc. Můžeš cestovat, zkoumat, objevovat s usadit se, kde jen chceš. Hranice nejsou.
@Tarjei Naivní v čem? Však jde o holý dotaz. Jinak ano, jsem nyní sám a mé zkušenosti jsou z hotelnictví a poslední dobou ze skladu.
My bydlíme v PL a chceme prchnout. Zlatý Čechy země zaslíbená
.
@Malči Tak ty poslední země mi přišly na mysl, úplně nezávisle na tématu. Protože vím, že někdo odjel na zkoušku třeba do Indonésie atd. Ale jak tam pochodil, to už nevím ![]()
@Anonymní píše:
My bydlíme v PL a chceme prchnout. Zlatý Čechy země zaslíbená.
A co teda konkrétně? Když už jste se rozhodli se přestěhovat odsud tam, tak máš jedinečné srovnání.
Jsem Polka, je tam krásně, miluji tam jezdit za rodinou, ale lepší to je ted momentálně v Čechách ![]()
@Starobrno nefunguje zdravotnictví, ve vodovodu není pitná voda, aktuálně řídí zemi psychicky chorý člověk, který nenávidí ženy a prakticky zrušil nezávislé soudy a systematicky ničí, na co sáhne, všechny ty voňavé děravé šamba (v naší oblasti má kanalizaci 3% domů)… ve městech je to lepší, ale půl roku se dusíš, protože jak polácí říkají - „když nevidíš, co dýcháš, je to divný“, nebo „musíš dýchat přes sitko“ (i když tohle se pomalu zlepšuje)… lidi zvyklí na relativně dobře fungující stát jako ČR se můžou dost divit
.
Ale Polsko je velice rozmanité, hodně záleží od oblasti. Zase máš mnohem levnější nemovitosti, lidi staví, kde chtějí, dělají, co chtějí, na mnohé profese, kde jinde potřebuješ výšku, tady stačí 3 týdenní kurs…
Každému vyhovuje něco jiného. My by rádi s dětma měli dobrý přístup k lékaři.
Max. na nákup možná. Žít bych tam nechtěla, když mají pravěké názory a nechávají umírat ženy, protože přece potrat ne
. Raději nechají zemřít ženu/matku, než zasáhnout, když je problém. Nic proti obyčejným obyvatelům Polska. Je mi jich líto. Nemůžou za to, kdo jim řídí stát a ovlivňuje tupé zákony.
V Rumunsku nějaký čas dělal muž, jak jezdí různé po světě. Měli tam práci. To není země pro zbytek života. Mi nejvíc trhalo srdce, když mi fotil ty psy a kočky ulice.
Najdi si taky práci, že budeš cestovat po různých státech. Ať si uděláš svůj obrázek. Můj muž se velice rád vrací zpět. Když jsem mu kdysi za mlada nabízela, že se odstěhujeme za hranice, ať nemusí dojíždět. Tak nechtěl ani slyšet. Jemu stačí, že si tam musí odpracovat turnus někde venku. A chce se vrátit sem.
Žiju v PL už 11- tý rok, mám srovnání. Politika se hodně změnila k horšímu. Hlavně situace kolem potratů. Jsem aktivně zapojena do pomoci.
Chtěla bych se vrátit do ČR, muž je Polák a do Česka by nešel. Má dobře placenou práci v PL.
Horší lékařská péče mi nevadí, manžel je lékař.
@Anonymní píše:
@Starobrno nefunguje zdravotnictví, ve vodovodu není pitná voda, aktuálně řídí zemi psychicky chorý člověk, který nenávidí ženy a prakticky zrušil nezávislé soudy a systematicky ničí, na co sáhne, všechny ty voňavé děravé šamba (v naší oblasti má kanalizaci 3% domů)… ve městech je to lepší, ale půl roku se dusíš, protože jak polácí říkají - „když nevidíš, co dýcháš, je to divný“, nebo „musíš dýchat přes sitko“ (i když tohle se pomalu zlepšuje)… lidi zvyklí na relativně dobře fungující stát jako ČR se můžou dost divit.
Ale Polsko je velice rozmanité, hodně záleží od oblasti. Zase máš mnohem levnější nemovitosti, lidi staví, kde chtějí, dělají, co chtějí, na mnohé profese, kde jinde potřebuješ výšku, tady stačí 3 týdenní kurs…Každému vyhovuje něco jiného. My by rádi s dětma měli dobrý přístup k lékaři.
v které oblasti žiješ?
Jsem muž, roč. 90 a během předchozích dvou dnů dovršilo mé zklamání z ČR
.
, jazyková bariéra téměř žádná, ani ta „druhořadost“ by nemusela být tak značná, jako na západě… Pokud jste některá z Vás např. z Karvinska nebo jinde z příhraničí, zdá se Vám to jako dobrý nápad o tom uvažovat? Mně osobně jsou Poláci celkem sympatičtí a my jim také. Dalším zvířátkem pro prozkoumání může být Rumunsko nebo na opačné straně Portugalsko, příp. Španělsko, také pro snadné naučení jazyka (pár let jsem aktivně používal italštinu). Nechci moc teoretizovat, vím že už nejsem nejmladší
. Tak se ptám na nějakou zkušenost, třeba i z doslechu.
To je samozřejmě čirá zvědavost.
Podle mě je našinci soused na severu docela nevyužitý
Teď OT: to že je možné uchytit se např. v Latinské Americe vím, ale jde to podle vás i v zapadlejší části světa, třeba Maroko, Ghana, Indie…