Nucení do spaní ve 4,5

Napsat příspěvek
Velikost písma:
292
10.2.22 19:36
@Emmi02 píše:
Já nechci aby se mi učitelky nebo školka prizpůsobovala, ptám se na radu, jestli je velký problém, že jí jakoby ustupuju a budu jí brát domů. Kdybyste viděla, jak je z toho nešťastná pochopila byste

Ja bych ji domu brala, nemyslim si, ze je to problem, naopak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.2.22 19:37
@AlenaKudrn píše:
Náš syn taky nechtěl ve školce spát, ale dalo se domluvit s učitelkou, že si bude moci malovat ve vedlejší místnosti. Nechápu, proč to v některých školkách je problém… :roll:

Takhle jsem si naivně myslela, že to půjde i u nás. Protože ji se tam moc líbí, ale spaním se vše kazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
10.2.22 19:38

Zeptej se ucitelek, zda by to neslo s tim prohlizenim knizky na lehatku, az mensi deti usnou, treba po pul hodine. A pokud reknou, ze ne, zeptej se, jak se k tomu stavi pani reditelka. Ono kolikrat by ucitely klidne i povolily, ale maji pak peklo zvrchu a je pak potreba to resit s reditelku (neb ucitelky za to nekdy fakt nemuzou, bohuzel. Teda jasne, muzou si to delat po svem a pak mit kazdodenni peklo s nadrizenou, coz jim za to asi nestoji no.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.2.22 19:40
@VitaminC píše:
@Elisaaa Ale ano, muze. Rika to dokonce ramcovy vzdelavaci program, skolni inspekce i ombudsman. Jak si to skolka zaridi, neni problem zakladatelky.

Ale neco jineho je teorie a neco jineho praxe. Tim se nezastavam systemu, sama s nim v hoodne vecech nesouhlasim a uz ted se desim, az pro nas bude aktualni resit pocinnou skolni dochazku, ale urcite veci se proste v dnesni dobe DLE ME opravdu prehaneji. Ve skole a praci pak take deti a nasledne dospeli musi preci dodrzovat urcity rezim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
10.2.22 19:40

Vyzvedavam deti vetsinou po obede. Stejne jsou tak min nemocne. Kdyz tamspi, tak mladsi usne a starsi to holt tu 1,5hod. prezije. Starsi ma 6,5 roku a nespi po obede uz 4 roky. Nejak odpocivat nepotrebuje. Radeji bych byla, kdyby si dali treba 20min. odpocinek a pak jeli pripravu na skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
10.2.22 19:41

Ale co vyresi, že si pak může kreslit?? Dvě hodiny být potichu někde v koutku je pro dítě strašně dlouho..většinou se spí tak max 1,5 hodiny ne?? Je jasné co za tím je : učitelky chtějí mít klid :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
10.2.22 19:47
@alialiali píše:
Ale co vyresi, že si pak může kreslit?? Dvě hodiny být potichu někde v koutku je pro dítě strašně dlouho..většinou se spí tak max 1,5 hodiny ne?? Je jasné co za tím je : učitelky chtějí mít klid :(

Myslis, ze to je klid? Neustale presvedcovat treba 15 deti v relativne male mistnosti, aby teda v klidu lezeli, nedelali blbiny, nepovidali si, nerusili ty mensi, kteri usinaji nebo spi… pro me je mnohem vetsi klid, kdyz si hrajou a kresli u stolecku nebo na koberci. Behem toho odpocivani je to strasny tlak, aby byl klid… na ne i na me jako ucitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.2.22 19:48
@sakota píše:
Zeptej se ucitelek, zda by to neslo s tim prohlizenim knizky na lehatku, az mensi deti usnou, treba po pul hodine. A pokud reknou, ze ne, zeptej se, jak se k tomu stavi pani reditelka. Ono kolikrat by ucitely klidne i povolily, ale maji pak peklo zvrchu a je pak potreba to resit s reditelku (neb ucitelky za to nekdy fakt nemuzou, bohuzel. Teda jasne, muzou si to delat po svem a pak mit kazdodenni peklo s nadrizenou, coz jim za to asi nestoji no.)

Ptala jsem se a víceméně se mi vysmály, prostě to tak je a nejede přes to vlak. Nové zvyky nebudou zavádět. Dítě, které nespí, má smůlu nebo si ho má rodič vyzvedávat v poledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.2.22 19:49

@Elisaaa To je snuska kecu. Zadny rezim dodrzovat nikdo nemusi, kdyz nechce. Dneska ma mraky lidi volnou pracovni dobu, ruzne uvazky, smenuji, delaj nocni… A srovnavat deti s dospelyma je uplne mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.2.22 19:50
@Emmi02 píše:
Já nechci aby se mi učitelky nebo školka prizpůsobovala, ptám se na radu, jestli je velký problém, že jí jakoby ustupuju a budu jí brát domů. Kdybyste viděla, jak je z toho nešťastná pochopila byste

Jak ustupujes? Co je to za blbost?
Pomahas vlastnimu diteti, aby nebylo nestastne.

Skolka nesmi deti nutit spat, klidne bojuj (idealne spolecne s ostatnimi rodici).
Pekne si to ucitelky ulehcuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.2.22 19:50

@sakota A proc teda ty nespici neposadis ke stolu s papirem a tuzkou, at ti mensi muzou spat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
10.2.22 19:51
@Emmi02 píše:
Bohužel, je to tak. V 11:20 jsou po obědě, pak si jdou umýt ruce, vycurat a v 11:30 se jde spát a nebo domů. Byla jsem z toho taky hrozně překvapená. Ale učitelky jsou super, je teda pravda, že jsou starší

a do kolika mají max příchod do školky. Nedovedu si představit, že dítě, které chodí na 8:30 půjde v 11:30 spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.2.22 19:52
@Emmi02 píše:
Ptala jsem se a víceméně se mi vysmály, prostě to tak je a nejede přes to vlak. Nové zvyky nebudou zavádět. Dítě, které nespí, má smůlu nebo si ho má rodič vyzvedávat v poledne

Reditelka, zrizovatel, vse pisemne, spolecne s ostatnimi rodici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
@Emmi02 píše:

pak je další na řadě ředitelka či následně zřizovatel. Opravdu není normální, aby 5 leté dítě spalo od 11:30 do 14:00. To opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
@VitaminC píše:
@sakota A proc teda ty nespici neposadis ke stolu s papirem a tuzkou, at ti mensi muzou spat?

Protoze pak za tebou reditelka chodi, nadava ti, vyhrozuje ti vyhazovem, rika ti, jak to delas spatne a ze deti proste musi lezet. To byla jedna z prvnich veci, co mi kolegyne rekla, kdyz jsem nastoupila: ja nechavam nekdy predskolacky pul hodiny pred koncem odpocivani jit si kreslit, ALE jen tyhle holky o kterych vim, ze to na me nereknou pani reditelce. Kdyz se o tom dozvedela, tak mitu delala nekolik mesicu peklo, ze se to tady proste delat nesmi, deti musi lezet. A co ma ta ucitelka delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin