Nucení do spaní ve 4,5

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
10.2.22 19:54

@sakota Zmenit praci nebo nahlasit reditelku zrizovateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.2.22 19:56

Už před více než 10 lety jsem pro první dítě hledala školku, kde se dodržuje jen zákonné hygienické minimum 20 minut odpočinku. Moje děti od 2 let přes den nespí.
Kdybych měla problém jako Ty a neměla možnost změnit školku, bez milosti bych to prohnala školským odborem a inspekcí.
Taky mám krátký úvazek, ale v době, kdy je ve školce polední klid. Pokud má kdo dítě vyzvednout, udělá to. Pokud není kdo, dcera nemusí ani ulehnout ;) Má taky 4,5 roku.

Práce bych se nevzdala. 2,5 hodiny jsou moc i na zařízení pro děti do 3 let. Vloni jsem vypomáhala v dětské skupině a i tam byla doba klidu hodinu až hodinu a půl-individuálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.22 19:57

Tak u nás ve školce je spaní od 12.30 a odhaduji tak do 14.00. Všechny děti si jdou lehnout a když nechtějí spát, tak jenom leží a odpočívají. Možná je u nás rozdíl tím, že je to třída předškoláků. Náš syn neusne prý nikdy, tak si ho bere asistentka do místnosti dolů, kde mají herničku a procvičuje s nim logopedii. Což jsme naprosto spokojený s jejich přístupem. :D

• Citovat
  • Upravit
140
10.2.22 19:58
@Lucie_Sx píše:
Jak ustupujes? Co je to za blbost?
Pomahas vlastnimu diteti, aby nebylo nestastne.Skolka nesmi deti nutit spat, klidne bojuj (idealne spolecne s ostatnimi rodici).
Pekne si to ucitelky ulehcuji.

To si taky s manželem myslíme, ale zatím jsme se nesetkali s porozuměním okolí ani učitelek. Prý moc rozmazlujeme a povolujeme a jednou se nám to vrátí. Takže je nešťastná dcera a i já mám pochybnosti.
Přemýšlela jsem, že mrknu po jiné školce, ale už má tady kamarády, tak nevím, abych ji nevzala ještě tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
@VitaminC píše:

To uz nektere udelaly. Reditelka ma zrizovateli zname a kamaradky a ucitelka dostala vypoved. A ja treba tu praci jako potrebuju a chci, i kdyz zrovna s timhle fakt nesouhlasim. Neni to tak jednoduchy, z pozice ucitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Emmi02 Obrátila bych se na fest na inspekci. Protože tohle Jílka opravdu nemůže vymáhat a před pár lety ti třeba naší školce v inspekční zprávě bylo vytčeno, že nespicí děti nemají možnost jiné činnosti.

Btw, spaní od 11? V kolik obědvají? U nás jdou v těch 11 ze zahrady, pak jdou jist, po O se vyzvedava12-12:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.22 19:59

Upřímně z toho taky nejsem nadšena.
U syna to mají, že musí vyslechnout pohádku. A kdo nechce dal spát muže si prohlížet knížku na lehatku.
Syn usne, protože je unavený. A to je ten začarovaný kruh. Pak neusne dřív než ve 22-23 hodin. Ráno se mu nechce vstavat (6:30) je unavený a usne ve školce :roll:

• Citovat
  • Upravit
10425
10.2.22 20:01
@VitaminC píše:

Proto by mi prislo fajn, kdyby ten podnet na zrizovatele a CSI prisel od rodicu, my jako ucitelky s tim u nas nezmuzeme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18675
10.2.22 20:02

@Svistice u nás okolo 11 chodí na hodinu na zahradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.2.22 20:04
@VitaminC píše:
@Elisaaa To je snuska kecu. Zadny rezim dodrzovat nikdo nemusi, kdyz nechce. Dneska ma mraky lidi volnou pracovni dobu, ruzne uvazky, smenuji, delaj nocni… A srovnavat deti s dospelyma je uplne mimo.

Ale to jste me spatne pochopila, ja nedavam do jedne rady deti a dospele, ja pouze rikam, ze se deti uz od mala musi ucit urcitym pravidlum a rezimu. Kazda rodina ma ty pravidla i rezim jiny, to ano, stejne tak i skolky, skoly, nasledne zamestnani. Ale vzdy a vsude nejaka pravidla preci jsou a to i v takove skolce, ktera vychazi ve vsem vstric. Nebo tu chcete tvrdit, ze pracujici clovek nemusi dodrzovat rezim-chodit na urcitou hodinu, dodrzovat dane pauzy, u podnikatelu napr. dodrzet urcity termin? Asi kazda mluvime o trochu jine veci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
10.2.22 20:06

Necetla jsem vsechny reakce. Ale pro ty, kdo tady pisete, ze kdyby ucitelky holce dovolily si kreslit, tak by to chtely i jine deti a rodice by si stezovali, napisu, jak je to u nas ve skolce. Vsechny deti se po obede prevleknou do pyzama a lehnou si. Pani ucitelka precte pohadku. Kdo neusne, muze zustat lezet, nebo si jit potichu hrat - kreslit, strihat, prohlizet knizky. Toto je podle me idealni pristup. A ucitelky se tem detem, ktere neusnou, nemusi venovat, takze take maji “volno”.

Jinak nase holky davno nespi po obede (cca od 1,5 roku), ve skolce usnou vyjimecne a stejne vecer pouze vyjimecne usnou pred 22.

Zakladatelko, zkusila bych navrhnout system, jaky je v nasi skolce. A kdyz to neprojde a nemas naturu na stezovani, tak holt dceru vyzvedavat po obede. Toto nepovazuji za rozmazlovani. Dobre si pamatuju, jak mi bylo, kdyz jsem musela ve skolce mit cca 2 hodiny zavrene oci a ani se nehnout. Beru, ze se dite musi naucit respektovat jista pravidla. Ale zrovna toto pravidlo bych mezi takova nezahrnovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.2.22 20:11

@Emmi02 vzdyt kamarady uvidi pres dopoledne, kolektiv si uzije a odpoledne uz budete spolu. Prace Vam to umoznuje, takze bych ji brala domu. A jako rozmazlovani to urcite neberte, kor jestli jste presvedcena, ze je to pro ni spravne, vy ji znate nejlepe. Kolikrat ja uz si vyslechla, ze kdyz budu delat to a to, ze bude maly rozmazleny. Kupodivu na vsem se domluvime, neznam vztekani, ruzne sceny, apod.-prikladam to tomu, ze v nas ma proste duveru a vi, ze mu vyjdeme vstric a pokud to nejde, najdeme spolecny kompromis. A NE, nezneuziva toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.2.22 20:11

@Elisaaa No rozhodně není normální chtít po předškolákovi dvě a půl hodiny ležet a čumět do stropu.

U nás pak třeba po předškoláky zavedli 2× nebo 3× tydne jen odpočinek ve tride jako je pak ve druzine.Bwz převlékání a bez spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
10.2.22 20:13

U nás bohužel taky. Všechny děti včetně předškoláků (a to je některým už sedm), musí hodinu a půl minimálně ležet, když neusnou. Nechápu. :roll: školka je super, i učitelky, ale tohle mě fakt štve. Chtějí mít holt chvíli klid. To nemluvím o tom, v kolik pak malej chodí spát večer. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.2.22 20:18

@Svistice ano,dve a pul hodiny jsou hodne, s tim s Vami souhlasim, to jsem v prispevku prehledla. Reagovala jsem pouze na,,nutnost,, lezet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin