Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
PepinoTop: a jaká je pravděpodobnost, že se vybouráš v autě a potratíš? 1:100? 1:200? To snad neni, ne?
Tak holky, abych vás informovala. V úterý jsem byla u toho Vlašína. Hned na začátku mi řekl, že raději doporučují plodovku, když je hodnota 2,2, ale že se většinou o nic nejedná, jen že oni jsou chráněni, kdyby se narodilo s vadou, tak že bylo rodičům nabídnuto řešení. I když jsem nebyla objednána na ultrazvuk, tak mi ho udělal. Mozek se vyvíjí dobře, dokonce i kůra mozková, plný močák, kůstka, vyloučil roštěp páteře, i ledviny v poho, srdce…Prostě neviděl nic špatného a vše se vyvíjí dobře. Dokonce se vyvíjí rychleji, což je zase podle něho známka toho, že vše funguje jak má. Opravdu potvrdil, že ta hodnota s největší pravděpodobností souvisela s tím, že jsem byla v 13+2. Doporučil mi počkat na trippel testy a pak by se prej teprve bavil o plodové vodě. Říkala jsem mu, že jsme přemýšleli nad neinvazivní metodou-z krve za 14000 a on na to, že rozhodně po tom co viděl, to Douwn není. (u Douwna se vyvíjí dítě spíše pomaleji a má řadu dalších problémů). Takže teď doufám, že snad dopadnou testy dobře i ty z infekční a konečně si to těhotenství budu trošku užívat. Maminkám, které řeší to samé, tak hlavně přeji klid, být v pohodě, ikdyž to vůbec nejde. (Nervuju se i ted, aby to bylo dobrý.)A jestli se vám něco nezdá, tak běžte jinam, ptejte se…Děkuji za podporu ![]()
To jsou dobré zprávy
Určitě ta hodnota souvisí s tím, že jsi šla na ten test až ve 13+2, jak už jsem Ti psala dřív. Hlavu vzhůru a užívej těhulkovaní, šíleně rychle to uteče.
@janulen
To máš pravdu. Uteče to rychle, ale i tak bych už chtěla, aby bylo září a já ho měla u sebe.
Volala jsem dnes na gyndu a trippel testy jsou negativní. Další dobrá zpráva. ![]()
@B.E.R.U.L píše:
@janulen
To máš pravdu. Uteče to rychle, ale i tak bych už chtěla, aby bylo září a já ho měla u sebe.
Volala jsem dnes na gyndu a trippel testy jsou negativní. Další dobrá zpráva.
No, vidíš, tak to jsou samé dobré zprávy
.Září bude hned. Držím Ti palce, ať už jde všechno hladce.
@B.E.R.U.L
ahoj, tak, jak ti to celé dopadlo? Určitě máš už miminko u sebe
Já jsem byla v Prenatalu 2 týdny zpět a screening mi vyšel negativní, ale NT 2,8mm. Krev dobrá-měřili mi to v 13+2. Doporučují mi odběr plodové vody. Riziko mi vyšlo 1:530. Chci právě počkat do toho 20.týdne. Prostě je to na mě, lékařka říkala, že kdybych měla hodnoty větší, pošle mě tam skoro automaticky, ale tady se musím rozhodnout sama. ![]()
Ahoj Moniko, miminko u sebe už mám od 18.9. Je to Rosťa a zatím, musím zaklepat, je vše tak jak má. Narodil se bez žádných komplikací. Těch 2,8 už je víc. Každý si to musí rozhodnout sám a zvážit jestli by mu to popř. vadilo. Já jsem si nedokázala představit, že bych takového velkého tvorečka dala ve 22. týdnu pryč. To pro mě bylo nepředstavitelné. I za cenu, že by mohl mít něco ze srdíčkem,…Proto jsem ani na plodovku nechtěla. Riziko je taky velké. A taky jsem potkala v době, kdy jsem to řešila maminku, která přišla o mimi kvůli plodovce, takže asi znamení. Navíc mi to Vlašín ani nedoporučil. S doktorkou, už nevím jak se jmenovala, jsem nebyla spokojená a nevěřila jsem, že to změřila dobře. Zavolala jsem na recepci a řekla jsem jaké mám problémy a jestli bych mohla jít na konzultaci k Vlašínovi, oni že konzultaci nedělá, ale nakonec mě objednala a já byla od něho uklidněná. Taky to zkus. Nic za to nedáš.
Uvidíš, že je mimi v pořádku. Hlavně se nenech vystresovat, já z toho byla úplně v háji, jak mě genetička pomalu nutila jít na plodovku. A taky tchýně, která mi říkala hned na začátku, ať jdu na potrat, a teď máme krásného kluka, který měl 52 cm a 3600 g.
Uvidíš, že to je dobrý a že se tam má jako v bavlnce (jo a sestřenka měla taky 2,8, na plodovku nejde a byla od genetičky utěšována, že to je dobrý) Pak napiš, co a jak
Držím pěstě