Nuchální řasa/projasnění

10
12.4.13 09:33

nuchální řasa/projasnění

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost ze šíjovým projasněním 2,2. V prenatalu mě říkají že je to hraniční, hned mě poslali ke genetičce a že se to dá vyloučit jen odebráním plodovky, což se mi samozřejmě nechce. Všechny testy jinak dopadly dobře. Screening negativní, kombinované riziko je 1:6900. Nosní kůstka přítomna. Je mi 28 a léčím se štítnou žlázou už 20 let. Také zjistili, že jsem před těhotenstvím prodělala cytomegalovirus, na to genetička řekla, že z genetického hlediska to je v pořádku. I tak jsem dneš šla ještě na infekční, aby testy udělaly znovu. Ještě jdu na konzultaci k Vlašínovi, ale mám strach. Prý tam riziko je, ale samozřejmě to nemusí nic být. Ale může. Jsem z toho na prášky, :,( hlavně proto že všichni řeší, že přece nebudeme mít dítě z Dow. syndromem. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8836
12.4.13 09:42

Zatím buď v klidu, holky tady měly i větší hodnoty a děti naprosto v pohodě a to riziko Ti teda vyšlo hodně dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.4.13 09:48

Pokud jde o vyloučení Downova syndromu, existuje taky test z krve matky Prenascan. Výhodou je jeho naprostá bezpečnost pro dítě, nevýhodou vysoká cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 10:06

Pokud je celkově screening negativní, tak bych na plodovku nešla. Nemají se brát jednotlivé hodnoty, ale celek. Já když byl na screeningu, tak NT bylo 2,3 celkově hodnoceno jako negativní 1:23tis a nad hodnotou se nijak nepozastavoval. jen doporučil pak víc kontrolovat srdíčko - s vyšším NT je i vyšší výskyt srdečních vad. Zkus napsat Dr. Kouckému, nebo tam pohledej v odpovědích. Nechci velkým pracovištím křivdit, ale přijde mi, že na prlodovku kolikrát posílají všechno, aby měli více bodů pro pojišťovnu :oops: samořejmě pokud tam jsou ještě jiné důvody co např. neuvádíš, tak by to mohlo být jinak, ale jen podle NT a negativního screeningu mi plodovka přijde blbost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 10:08

Jinak CMV infekci mám prodělanou také - prodělá ji kde kdo. Naopak, pokud byla už před těhotenstvím je to lepší, problém je akutní CMV infekce v těhotenství..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.13 10:17

Třeba jen pro uklidnění
http://www.porodnice.cz/node/53753
http://www.porodnice.cz/…dny/81/64074

a takových odpovědí tam je více ;)

• Citovat
  • Upravit
5011
12.4.13 10:28

@B.E.R.U.L

Ten screening je výsledkem 6ti hodnot a poměr Ti vyšel v pořádku. Je to nepříjemný pocit, ale zkus být v klidu. Taky jsem si všimla, že hodně se hodnota NT liší dle stáří plodu- čím později na to vyšetření jdeš, tím vyšší hodnota NT (ideál je mezi 11+1 - 12+0). Vlašín je uznávaná kapacita, drž se, bude to určitě dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.4.13 10:28
@Anonymní píše:
Třeba jen pro uklidnění
http://www.porodnice.cz/node/53753
http://www.porodnice.cz/…dny/81/64074a takových odpovědí tam je více ;)

Ty odpovědi mi moc uklidňující nepřijdou, každopádně, je rozdíl NT 2,2 a NT 3mm nebo více, takže bych byla optimistická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
12.4.13 10:32

Naše malá měla ve 13+3tt 2,5mm a nikdo mě nikam neposílal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
12.4.13 10:53

Nešla bych, screening se hodnotí celkově a ne že budou hodnotit dle jednoho ukazatele, nehledě na to, že NT 2.2mm opravdu není rizikové, Prenatal je pověstný tím, že honí těhotné na amniocentézu kvůli jediné hodnotě, mě takto taky zblbli v prvním těhotenství, miminovi nenašli nosní kost, přitom celkově negativní výsledek, jo a já měla NT 2mm a to mi taky říkali, že je hraniční, proto jsem v druhém těhotenství šla jinam, na certifikované pracoviště, NT taky 2mm a Dr. říkal, že je to ukázkové, obě mimina jsou v pořádku, oni tě takto dokážou pěkně vystrašit, do ničeho tě nikdo nutit nebude, ale semínko nejistoty je zaseto a kdo si to troufne riskovat, že? Držím palce, určitě to bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.4.13 10:59

No já jsem byla na screeningu 13+2. Navíc mi to dělala doktorka a dlouho to nemohla změřit. Nejdřív říkala 2, pak i šťouchala do břicha aby se pohnul a nic, pak zase a pak najedenkrát změřila 2,2. Tak nevím jestli už byl opravdu v ose, nebo jestli to jen změřila aby šli další. Gynekoložka řekla taky že by ona osobně na plodovku nešla. Ještě mi udělala i tripltesty, což si zase říkám, že i kdyby to vyšlo pozitivně, tak na to kašlu, je tam hodně velká šance, myslím 30%, že výsledky vyjdou špatně, ikdyž je vše v poho. Ještě prý i sečtou ty výsledky dohromady. No uvidíme. Děsím se. Taky si říkám, že tu měli vyšší hodnoty a dobrý, ale člověk se neubrání myšlenkám na špatné věci, když ostatní řeší, abych šla na plodovku… :,( Taky jsem volala na endokr. a tam mi řekla, že pokud se léčím a testy jsou dobré, tak to s tím nesouvisí. Jinak díky za informace. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.4.13 11:32
@B.E.R.U.L píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost ze šíjovým projasněním 2,2. V prenatalu mě říkají že je to hraniční, hned mě poslali ke genetičce a že se to dá vyloučit jen odebráním plodovky, což se mi samozřejmě nechce. Všechny testy jinak dopadly dobře. Screening negativní, kombinované riziko je 1:6900. Nosní kůstka přítomna. Je mi 28 a léčím se štítnou žlázou už 20 let. Také zjistili, že jsem před těhotenstvím prodělala cytomegalovirus, na to genetička řekla, že z genetického hlediska to je v pořádku. I tak jsem dneš šla ještě na infekční, aby testy udělaly znovu. Ještě jdu na konzultaci k Vlašínovi, ale mám strach. Prý tam riziko je, ale samozřejmě to nemusí nic být. Ale může. Jsem z toho na prášky, :,( hlavně proto že všichni řeší, že přece nebudeme mít dítě z Dow. syndromem. Moc děkuji

tak záleží v kolikátém týdnu jsi a vůbec mi to nepřijde hraniční já teda měla 2.2 taky ale dr mi říkal že je projasnění v pořádku no byla jsem 13+3 odběru plodovky jsem se bohužel nevyhnula ale to proto že celkový screening jsem měla pozitivní a to riziko DS 1:35 :-( ale myslím že hodně udělal marker z krve-kde jsem měla Papp-A 0.19 MoM naštěstí odběr podezření nepotvrdil a čekáme zdravé miminko-přeju moc ať je vše bez problémů-myslím že když vyšlo celkové riziko negativní-tak odběr není potřeba-ale nejsem dr tak uvidíš co ti řekne Vlašín-kamarádka měla projasnění 3.0mm a riziko 1:2-kluk je naprosto zdravý a už mu budou 3roky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
12.4.13 13:47

@B.E.R.U.L

Na NT by se mělo chodit dle mého gynekologa ideálně ve 12týdnu, protože pak zbytečně vychází falešně negativní (když jdeš v 11týdnu) a falešně pozitivní výsledky (když jseš po 13 týdnu) a to je Tvůj případ - byla jsi na tom ve 14týdnu. Vím, že je těžké na to nemyslet a ten červíček pochybností v hlavně hlodá, ale věř, že toto bude určitě v pořádku a Vlašín Ti to jistě potvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adel07
12.4.13 13:57

Neboj určitě to bude dobré ja jsem měla u malé šíjové projasněni jednou tak větší a krev taky vyšla španě, šla jsem na odběr plodové vody a vše bylo O. K ale vím jak ti je ten strach byl hrozný!!!

• Citovat
  • Upravit
PepinoTop
13.4.13 17:46

Ja bych sla abych mela klid navic, pravdepodobnost potratu je nizsi nez ze se vybouras v aute a stejne potratis. Nedovedu si predstavit ze by se mi narodilo postizene dite nebo s tou pravdepodobnosti zit az do porodu. Mela by si zjistit zkusenosti tech co tento test prodelali. Ale samozrejme je to o tvem rozhodnuti ty sama nejlepsi vis co jsi prodelala za nemoci a co presne ti rekli doktori. Drz se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky