Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžu se zeptat? Je normální na začátku těhotenství mít nechutenství? Nemám chuť absolutně na nic…v žaludku mi kručí, hlad mám šíleny, ale nic do sebe nedostanu…
zatím sem nezvracela, ale bývá mi nevolno..jen na něco pomyslím a zvedá se mi žaludek…skoro vůbec nejím a jsem jen na vodě…
nevíte někdo třeba o nějakých lécích? Slyšela jsem něco o zázvoru…
@Telny mam uuuuplne to same! Uz 14dni! U doktora jsem byla, je to normal, takze jsem ziva na suchych rohlikach a ryzi ci tetovinach! Bez chuti a zapachu!
@Bramborka85 To je hrůzaaa
j včera pozřela trošku vývaru a zeleninového salatu, ale jinak proste nic…a dneska jen o vodě…:( doufám, že se to brzo zklidní..
No mě gynda nic na nevolnosti nedala, jenom kdybych prý zvracela hodněkrát denně. Mě pomáhala na žaludek slenice coly a nebo v lékárně prodávají takový lízátka. Myslím, že to budeš muset přetrpět a do jídla se prostě donutit…aspoň něco málo jako třeba ovoce nebo suchý rohlík
Ahojky. To samé jsem teď měla já. Hlad šílený, ale absolutně na nic chuť. Když jsem se k něčemu donutila, tak jsem po pár soustech měla dost a za chvíli zase hlad
Teď už je to asi druhý týden lepší. Jím víc, ale nevolnosti občas stále mám. Naštěstí jsem zvracela jen pár dní a teď už výjimečně. Držím palce ať to brzo překonáš, já z toho byla na nervy ![]()
@bara 1 Mno něco do sebe dostanu, ale nic moc.. colu? tu moc nechci pít protože tak je kofein, já spíš džus…na vychlazeny pomerančový džus mám fakt chut
ten bych si dala…a ty lízatka…já se zkusím zeptat…
@Telny cola mi byla doporucena po lzickach pomalu… A fakt zazracny lek!
Tak tohle jsem měla celý těhotenství, ani ten zázvor mi nepomohl. Nakonec jsem šla rodit a měla jsem nahoře jen 5 kg oproti váze co jsem měla před otěhotněním. Když jsem šla z porodnice měla jsme dole těch 5 nabraných kg + ještě dalších 7 kg. Ničemu to nevadilo, že jsem málo jedla v těhotenství, dcera měla 3650g takže v pohodě. Ono si to miminko všechno vezme co potřebuje. ![]()
@Bramborka85 tak po lžičkách…já si dala za celý těhu jednu colu…znám takový, které pijou colu od rána do večera a pijí kafe a děti mají normální kupodivu…
. Ale asi bych to s tou colou nepřeháněla..
@Monika92 Já už jsem z toho taky pěkně na nervy, sice to mám tak 4 dny zatím, ale je to pěkny hnus…přitel přišel večer z práce a ptal se mě na jídlo…já mu nebyla schopna nic říct, protože jenom při pomyšleni se mi zvedal žaludek ![]()
@Telny tak ono když si vezmeš malinko té coly tak fakt uklidní žalůdek. Jéé a já měla na džus taky hroznou chuť a věčně jsem z něj nakonec zvracela…
@Telny mně se zvedal žaludek už jen při otevření ledničky, když jsem cítila ty pachy jídla ![]()
@bara 1 Já z džusu zatím nezvracela, a doufám, že ani nebudu
to je jediné na co mám fakt chut.. ![]()