Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Já_a_Kačí píše:
Co se týče reklamace, přidám pár perliček. Ze servisu mi přišlo vyjádření o tom, že brzda se má 4× do roka rozebrat a pečlivě vyčistit. Nejen ale brzda, také kolečka se mají 4× do roka odmontovat a pečlivě vyčistit jarovou vodou.
Nikdy by mě nenapadlo z golfek odmontovávat kolečka, beru to jako zásah do konstrukce, měla bych strach, že tam něco ulomim, zničim, navíc na to nemam nářadí, proto jsem se ptala paní jednatelky, kde v návodu k použití se tohle píše, že to tam postrádám. Ale ne, podle paní jednatelky je toto normální a samozřejmé, stejně jako když si koupíte kolo nebo auto, také se o kola staráte, že, takže to v návodu pochopitelně není, protože to je snad každému jasné.
MMCH u jízdního kola v návodu to samozřejmě je, i s obrázky a ruku na srdce, která z vás kdy sundavala kolo z auta…Ale nedá mi to, zeptám se…
Vy si někdo odmontováváte z golfek kolečka 4× do roka, čistíte pečlivě ložiska a tyčinky? (bože, já si ani nejsem jistá, co to je) Jestli ano, tak jsem opravdu nehorázná špindíra, ach joPočáteční nadšení z nuny zchlazeno na bod blížící se nule, doporučuji opravdu jen do nákupáků, ven a třeba za deště, no to vůbec.
Jednání servisu mě opravdu velmi zklamalo. Kočárků jsem měla pět a ani u jednoho jsem neměla takovou chuť ho hodit z mariánky i s vyjádřením autorizovaného servisu.
teda já neví čtu tu pořád to samé jak nevíte že se má čistit nuna brzdy / kolečka nevým jak to bylo minulí rok ale já jí mám doma od včera a jak v návodu tak i od prodejce mám podrobný rozpis jak se o ní stsrat i o čištění ložisek atd. příjde mi to právě normální mám asi 10 kočárek a u všech jsem se starala stejně kolečka jsem umývala jarovou vodou odmaštovala nevěžila bys kolik vlasu a bince tam je + manžel vče promazal promazávam cca každý měsíc jinač kočárky začnou vrzat atd tak jen že letos už to v návodu je a je tomu vjenována jenda strana dokonce právě i to jak promazat brzdu musíš sundat kolečka zadní aby si mohla brzdu promazat a očistit
tak doufám že se nám problémy s brzdou vyhnou když o tom víme.
@nemolka Tak já jsem lempl, GT3 mám 3 roky, Nunu 2 roky a každý byl cca 1× stříknut wd-čkem, jinak nic a oba kočárky slouží bez chybky
jo tedy ještě u GT3 jsme párkrát dofukovali kolečka
@nemolka píše:
teda já neví čtu tu pořád to samé jak nevíte že se má čistit nuna brzdy / kolečka nevým jak to bylo minulí rok ale já jí mám doma od včera a jak v návodu tak i od prodejce mám podrobný rozpis jak se o ní stsrat i o čištění ložisek atd. příjde mi to právě normální mám asi 10 kočárek a u všech jsem se starala stejně kolečka jsem umývala jarovou vodou odmaštovala nevěžila bys kolik vlasu a bince tam je + manžel vče promazal promazávam cca každý měsíc jinač kočárky začnou vrzat atd tak jen že letos už to v návodu je a je tomu vjenována jenda strana dokonce právě i to jak promazat brzdu musíš sundat kolečka zadní aby si mohla brzdu promazat a očistittak doufám že se nám problémy s brzdou vyhnou když o tom víme.
Ahoj já mám teda nunu rok ale už sem brzu promazávala, ale chtěla bych tě poprosit nešlo by to někde oskenovat a vložit sem o tom jak máš brzdu promazávat preci jenom by to bylo určitě pro kupu maminek nejlepší aby to přesně viděli co maj udělat děkuju
@j.a.n.i1 píše:
@nemolka Tak já jsem lempl, GT3 mám 3 roky, Nunu 2 roky a každý byl cca 1× stříknut wd-čkem, jinak nic a oba kočárky slouží bez chybkyjo tedy ještě u GT3 jsme párkrát dofukovali kolečka
to mám taky ten pocit že se u GT3 vyfoukávájí kola taky cca co 4 měsíce dofoukávám návod oskenuju oskenuju ten od prodejce s té knížky by to šlo blbě
Tak máme taky Nunu Deluxe doma
Doufám, že budu spokojená, už jn to počasí, aby bylo lepší a mohly jme vyrazit ![]()
Ale teda, kdybych měla dát na kočárek pláštěnku v dešti, tak budeme obě úplně mokré…to nevím, kdo vymyslel ![]()
@Jenye Já jsem ještě ani nezkusila tam tu pláštěnku nebo moskytiéru dát…podle mě je to na poprvé maturita ![]()
Já už jo a není to tak šílená jen nandat prostrčit poutky a doe u nožiček taky vše na sucháče jde to raději jsem si to doma nacvičila navíc šlověk vidí že bude asi každou chvíli pršet.
@j.a.n.i1 Bůh ví, jestli to vůbec použiju, jezdím s nunou jen v hezkém počasí
Dcerku jsem v ní nechala spát jen jednou, na koupališti a to moskytiéra nebyla moc potřeba…teď je jí 1,5 roku a v nuně se už stěží vyspí, takže moskytiéru už ani nepoužiju ![]()
Já dostala ke kočárku jen pláštěnku moskitiéru ani nemám ale twžko říct zda bych jí využia malá má 9 měsícu nunu máme týden počasí na nic takže je ve skříni schovaná
@Libza Tak to mě dítko nespí v kočárku od doby kdy jsem ho přehodila na sporťák (a to ani v GT3) a za ošklivého počasí buď sedím doma nebo jezdím autem ![]()