Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stinga píše: Více
To se ale vůbec nevztahovalo k původnímu příspěvku, ale k tomu, který jsem citovala.
15 letá dcera byla doma týden sama - prarodiče jeli tehdy na dovolenou s námi, takže holka měla opravdu prázdný barák. I párty byla. Nic se nestalo. Žádné stížnosti. Průser může udělat i s rodiči v domě. Jediný problém byla chcíplá slepice - tu musel zakopat švagr. Dítě v tomto věku může souložit, takže nevidím důvod proč by nemohlo chvíli samo doma hospodařit.
@hani28 My jezdime jinak na společně výlety cela rodina, takže to je v pohodě. DO CR manžel necestuje, protože v lete, kdy jsou školní prázdniny, on nemůže v te době. Delame to tak každý rok, ze v lete jedu s dětma do Ceska na měsic. Takže decka jsou na to zvykle. Jen tento rok pravé jsou velké protesty od syna. Je v tezke pubertě.
@Snorlaxik píše: Více
běžně.. druhý stupeň.. prostě 6 hodin výuka a k tomu 1-2 hod. samostatné práce/úkoly
a k tomu ještě plus různé jejich tik toky a instáče…
@Lucy75 píše: Více
Tak pokud tikntok a instac považuješ za výuku, tak chápu, že bereš, že byly 8 hodin na počítači kvůli škole
ale jinak tedy běžně děti mají ve škole cca 6 vyučovacích hodin denně. Což jsou 4.5 hod čistého času. Plus teda dvě hodiny nějaká příprava, což mi teda přijde dost mimo, ale možná to tak nějaká skla má… Tak jsi stále dost daleko od 8 hodin denně na počítači kvůli škole.
@Snorlaxik píšu PLUS
v covidu bývaly bohužel moje děcka on-line klidně 9 hodin
hnala jsem je aspoň na dvůr se psama, nabízela domácí aktivity… ale u pubošů to šlo stěží…
dnes jsou těch cca 6/7 hodin aspoň ve škole a mají fyzickou sociální interakci, ale doma na mobilech taky hodně, musí se to holt trochu hlídat a korigovat…
Tak to je mazec, jestli měly děti výuku od 8 do 17. To je přeci proti normám
asi ti děti chodily na nějakou speciální školu
a nebo jsi neprohlédla to, že ti kecají, což je pravděpodobnější.
ježiš, ty fakt nečteš
Výuku mívaly 5-6 hodin!!!
pak PLUS samy třeba někdy odo/večer úkoly - přípravy 1-2 hod.
a samy si tam dělaly své aktivity (sítě a tak)
takže CELKEM to bylo 9 hod.
jasně že Škola nezabrala 9 hod., to snad ani na gymnáziích, natož na zš…
a byla jsem občas u toho, takže přesně vím, jak ta výuka probíhala a jak to celé vypadalo
měli to přes Teamsy a byl to blázinec.
Já pořád nechápu, co se tady řeší. Synovi (synům) je 13 a 14, předpokládám, že samostatní a už přiměřeně rozumní. Jídlo si umí ohřát, talíř odnést, vyklidit, naplnit a zapnout myčku, nahodit prádlo do pračky - sušičky, něco už možná i sami ucmuchtí, v klidu se kouknou na telku, video, Netflix, něco si zahrajou, dojdou si do bazénu zaplavat, něco možná i přečtou, pokud je barák, třebas se přiměřeně zaangažují i na zahradě, otec s nimi bude v kontaktu, kdyby se cokoliv dělo po dobu, kdy on bude v práci.. a třebas si chlapi spolu někdy večer nebo o víkendu v rámci pánské jízdy zajdou do kina nebo do restaurace.
Já v tom žádnou pavědu nevidím, naopak by to mohlo pomoct vztahu syn/otec.
5-6 hodin, takže 8 vyučovacích hodin každý den? Takže porušovala škola předpisy? ![]()
@Sunlight515 píše: Více
A zničit vztah vnoučata prarodiče. S otcem můžou být kdykoliv v roce.
nevím, co tě žere…
5-6 vyuč. hodin, k tomu si přičti přestávky. Končím diskusi o covidu, naštěstí je za námi. Školní děti tím byly postiženy více, než bylo nutné.
@Snorlaxik Ony existuji nejake predpisy a normy na pocet vyucovacich hodin?
Tak o přestávkách přeci nemusí být má počítači, ne? ![]()