Nutit děti do dovolené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9675
26.6.24 18:06
@stinga píše: Více

To se ale vůbec nevztahovalo k původnímu příspěvku, ale k tomu, který jsem citovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
26.6.24 19:43

15 letá dcera byla doma týden sama - prarodiče jeli tehdy na dovolenou s námi, takže holka měla opravdu prázdný barák. I párty byla. Nic se nestalo. Žádné stížnosti. Průser může udělat i s rodiči v domě. Jediný problém byla chcíplá slepice - tu musel zakopat švagr. Dítě v tomto věku může souložit, takže nevidím důvod proč by nemohlo chvíli samo doma hospodařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
27.6.24 14:55

@hani28 My jezdime jinak na společně výlety cela rodina, takže to je v pohodě. DO CR manžel necestuje, protože v lete, kdy jsou školní prázdniny, on nemůže v te době. Delame to tak každý rok, ze v lete jedu s dětma do Ceska na měsic. Takže decka jsou na to zvykle. Jen tento rok pravé jsou velké protesty od syna. Je v tezke pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
27.6.24 14:57
@Snorlaxik píše: Více

běžně.. druhý stupeň.. prostě 6 hodin výuka a k tomu 1-2 hod. samostatné práce/úkoly
a k tomu ještě plus různé jejich tik toky a instáče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.6.24 15:08
@Lucy75 píše: Více

Tak pokud tikntok a instac považuješ za výuku, tak chápu, že bereš, že byly 8 hodin na počítači kvůli škole :palec: ale jinak tedy běžně děti mají ve škole cca 6 vyučovacích hodin denně. Což jsou 4.5 hod čistého času. Plus teda dvě hodiny nějaká příprava, což mi teda přijde dost mimo, ale možná to tak nějaká skla má… Tak jsi stále dost daleko od 8 hodin denně na počítači kvůli škole.

• Citovat
  • Upravit
24759
27.6.24 15:15

@Snorlaxik píšu PLUS

v covidu bývaly bohužel moje děcka on-line klidně 9 hodin :? hnala jsem je aspoň na dvůr se psama, nabízela domácí aktivity… ale u pubošů to šlo stěží…

dnes jsou těch cca 6/7 hodin aspoň ve škole a mají fyzickou sociální interakci, ale doma na mobilech taky hodně, musí se to holt trochu hlídat a korigovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.6.24 15:19

Tak to je mazec, jestli měly děti výuku od 8 do 17. To je přeci proti normám :think: asi ti děti chodily na nějakou speciální školu :think: a nebo jsi neprohlédla to, že ti kecají, což je pravděpodobnější.

• Citovat
  • Upravit
24759
27.6.24 15:37

ježiš, ty fakt nečteš
Výuku mívaly 5-6 hodin!!!

pak PLUS samy třeba někdy odo/večer úkoly - přípravy 1-2 hod.

a samy si tam dělaly své aktivity (sítě a tak)

takže CELKEM to bylo 9 hod.
jasně že Škola nezabrala 9 hod., to snad ani na gymnáziích, natož na zš…

a byla jsem občas u toho, takže přesně vím, jak ta výuka probíhala a jak to celé vypadalo :zed: měli to přes Teamsy a byl to blázinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
27.6.24 15:46

Já pořád nechápu, co se tady řeší. Synovi (synům) je 13 a 14, předpokládám, že samostatní a už přiměřeně rozumní. Jídlo si umí ohřát, talíř odnést, vyklidit, naplnit a zapnout myčku, nahodit prádlo do pračky - sušičky, něco už možná i sami ucmuchtí, v klidu se kouknou na telku, video, Netflix, něco si zahrajou, dojdou si do bazénu zaplavat, něco možná i přečtou, pokud je barák, třebas se přiměřeně zaangažují i na zahradě, otec s nimi bude v kontaktu, kdyby se cokoliv dělo po dobu, kdy on bude v práci.. a třebas si chlapi spolu někdy večer nebo o víkendu v rámci pánské jízdy zajdou do kina nebo do restaurace.
Já v tom žádnou pavědu nevidím, naopak by to mohlo pomoct vztahu syn/otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.6.24 15:50

5-6 hodin, takže 8 vyučovacích hodin každý den? Takže porušovala škola předpisy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
27.6.24 15:51
@Sunlight515 píše: Více

A zničit vztah vnoučata prarodiče. S otcem můžou být kdykoliv v roce.

• Citovat
  • Upravit
24759
27.6.24 15:52

nevím, co tě žere…
5-6 vyuč. hodin, k tomu si přičti přestávky. Končím diskusi o covidu, naštěstí je za námi. Školní děti tím byly postiženy více, než bylo nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
27.6.24 15:53

@Snorlaxik Ony existuji nejake predpisy a normy na pocet vyucovacich hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.6.24 15:56

Tak o přestávkách přeci nemusí být má počítači, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
27.6.24 15:56
@Hibou píše: Více