Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik píše: Více
Zničíš vztah vnoučat / prarodiče tím, že ty děti za prarodiči budeš tlačit násilím.
Akorát si vypěstují averzi a nenávist k prarodičům, protože „oni“ jsou přeci tím důvodem, proč nemůžou strávit prázdniny podle svého a tam, kde být chtějí.
Já bych jednou chtěla vědět, co z toho tvýho poslušnýho mamánka vyroste ![]()
Jestli přijde v pozdní pubertě nějaká revolta a totálně se vám vymkne, nebo jestli ho budeš mít ještě ve 40ti doma v bezpečí ![]()
Ano jedno ve zvláštní škole se zvláštním režimem a zvláštním zacházením!
@ibis píše: Více
Nějak nechápu. Mám dítě v normální škole. Asi máš se svým dítětem jinou zkušenost ![]()
Ne, neustále nás tu přesvědčuješ, že máš syna ve zvláštní škole se zvláštním zacházením
Furt a nestále žádná změna v nedohledn ![]()
@ibis píše: Více
Tak si to mysli, s tím nic neudělám. Já, narozdíl od tebe, vím, jak to v naší domácnosti funguje a kam mi dítě chodí do školy.
Mě seš víš kde
a fakt si myslím co chci
Ty se furt cpeš kam nemáš ![]()
@miasek píše: Více
Dekuji za zkusenost. Ja s tim tady taky bojuju uz roky. Hodne „odborniku“ nam to tvrdilo, ze mame doma mluvit nemecky, ze zijeme v Nemecku, ze to detem pomuze atd. Ja je teda ignorovala a i nadale mluvila doma cesky, pro me je ta nemcina doma neprirozena. Starsi dcera to nakonec zvladla, mluvi plynne obema a mladsi bojuje, ale taky se snazim mluvit jen cesky. U neho citim, ze jakmile prejdu do nemciny, prejde do ni taky, jsou mu 4,5. I televizi u neho prepinam do cestiny, to jsem u dcery nedelala nikdy. Ale zase dcera posloucha rada audioknihy, v nemcine, a ty pak on taky posloucha a ta nemcina prevazuje. Ted se chystame do Cech na 3 tydny, tak snad tam budeme jezdit i nadale. Je zajimave slyset, jak se to pozdeji jinde vyviji a co lze ocekavat.