Nutit dítě do jídla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
11.7.19 19:47
@SibyllaTrelawney píše:
@Russet No právě… ona odmítne ( dle mého soudu) naprosto senzační teplý oběd a raději mě poprosí o jogurt. Jí jen bílý valašský… nebo chleba s máslem a pórkem ( u nás už roky top jídlo). Fakt už mi docházejí síly - lidi si musejí myslet, že je rozmazlená a já si říkám, jestli fakt není a kde jsem udělala chybu, že jsem ji nenaučila jíst.Přitom u nás se jedlo vždy všechno, rozmanitě… mrzí mě, že se dcera zařazuje v podstatě vedle dětí z rodin, kde se připravují pouze polotovary a ony pak ve škole taky nic nejedí, protoze to neznají ( zkušenost z práce).

Tak já jsem dnes předložila k večeři kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi a dítě požadovalo tvrdý sýr bez ničeho. Trochu polévky jsem do něj dostala, ale nejdřív teda vůbec nechtěl jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
11.7.19 20:44

Já vím, že je to blbé, ale jsem tak ráda, že nejsem sama s takovým problémem. Někdo se ptal, jestli jí dcera luštěniny… jí čočku a zelený hrášek, tak aspoň to. Hubená není, je normálně štíhlá, má moc hezkou postavu, žádný pavouček nebo naopak faldy. Co půl roku má kompletní odběry ( je sledovaná u endokrinologa) a nic jí nechybí. Aspoň tak.

A pro fajnšmekry - jí samotný česnek. 8o Teda jeden, dva stroužky vždycky jak vidí, že ho do něčeho dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4925
11.7.19 21:47

@SibyllaTrelawney To naše děti jsou teda oba jak žížaly :( sehnat jim padnoucí kalhoty je děs běs, i slimky jim plandají, do všeho musím všívat další gumu nebo zabírat. Učitelka ve školce si onehdá stěžovala na kluka, že učí už 30let a takovýho nejedlíka snad ještě neměla…pak měla ve třídě i dceru a lamentovala, že je ještě horší, než syn, že tahle žije snad jen ze vzduchu :zed:. Tak jsme jim nechali pro klid udělat krevní testy a oba je měli úplně v normě, nic jim nechybí… nechápu to! Ale je pravda, že já jako malá taky nejedla, tak třeba je to dědičný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 03:00

Mám dvě sestry. Mě a nejstarší rodiče nutili do jídla. Prostě dokud to nesníš nesmíš se od stolu hnout. Žádnou újmu to nezanechalo a jíme vše. Nejmladší sestra nemusela jist co jí nechutná a co nechce. Doteď jí asi jen jednu omáčku, 1 druh salámu, 1 druh paštiky a pořád dokola. Vše ostatní ji nechutná a naši se teď bijou do hlavy, že neměli stejné nároky na ni jak na nás.

• Citovat
  • Upravit
4925
12.7.19 06:36
@Anonymní píše:
Mám dvě sestry. Mě a nejstarší rodiče nutili do jídla. Prostě dokud to nesníš nesmíš se od stolu hnout. Žádnou újmu to nezanechalo a jíme vše. Nejmladší sestra nemusela jist co jí nechutná a co nechce. Doteď jí asi jen jednu omáčku, 1 druh salámu, 1 druh paštiky a pořád dokola. Vše ostatní ji nechutná a naši se teď bijou do hlavy, že neměli stejné nároky na ni jak na nás.

Mně jako malou do jídla nutili, hlavně teda babička, u které jsme trávili spoustu času. Dodnes si ten pocit pamatuju, jak jsem se nemohla hnout od stolu, dokud nebude talíř prázdný, ty slzy, beznaděj, zoufalství, prošení… takže ne, mám děti hubený, ale zdravý a tohle jim prostě dělat nebudu. Mně osobně to ničemu neprospělo, i vztah s babičkou mi to do jistý míry narušilo. Moje děti netrpí vybíravostí, ale celkovým nezájmem o jídlo a nechutenstvím, nucení do jídla by bylo úplně zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85886
12.7.19 14:59

Nasla jsem tu sve prispevky 2,5 roku zpetne. Za tu dobu se nic nezmenilo, ma 4,5 a staci ji pidi porce. Na wc chodi 2× denne, roste normalne a je zdrava. Dokonce ted najednou nabrala dve kila, nechapu z ceho. Ale z ovoce ji max 3 jahody, par kousku melounu a dva tri kousky jablicka, zeleninu zadnou. Maso miluje. Zpetne jsem si uvedomila, he muj chlap ji/neji to same. Nenutim, nema to smysl, vydrzi i bez jidla klidne, jen ji to jidlo pripomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85886
12.7.19 15:05
@SibyllaTrelawney píše:
@Russet Jo, brambory sní jakékoliv - a to je bohužel taky jediná příloha… ani rýži, ani těstoviny, ani knedle… maso jenom hovězí, takže občas… nelze to vařit denně. Jiné maso ne.=Strašně mě to štve. Kdyby jedla aspoň rýži a kuřecí maso, hned by těch obědových kombinací přibylo.

Hele ji Ti ovoce a zeleninu, bud stastna :oops:
Ja teda nevarim extra pro ni, varim normalne a bud to sni nebo ne. Ale ona ani oblibene jidlo nema :nevim: jednou neco ji a podruhe ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85886
12.7.19 15:11

@SibyllaTrelawney u vas jsou problem ale akorat obedy, ne? Co tak procitam. Bych se nas tim tak netrapila. Ale ani se tak moc neomezovala kvuli ni. Mala ted byla u babicky, no ta nestastna, uvarila a mala to nejedla. Nebo spoku pekly a ona to pak nejedla. Ja uz s tim umim zit. Hlavne, ze nabira a roste. A nutit je fakt kontraproduktivni, odzkouseno v minulosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.19 15:53
@SibyllaTrelawney píše:
Já vím, že je to blbé, ale jsem tak ráda, že nejsem sama s takovým problémem. Někdo se ptal, jestli jí dcera luštěniny… jí čočku a zelený hrášek, tak aspoň to. Hubená není, je normálně štíhlá, má moc hezkou postavu, žádný pavouček nebo naopak faldy. Co půl roku má kompletní odběry ( je sledovaná u endokrinologa) a nic jí nechybí. Aspoň tak.A pro fajnšmekry - jí samotný česnek. 8o Teda jeden, dva stroužky vždycky jak vidí, že ho do něčeho dávám.

Dítě mi dnes oznámilo, že nesnáší česnek. Ale rybu malinko snědlo. Ovšem brambory ne. Zachránila to aspoň rajčata a ledový salát. Náš je taky akorát a na posledním odběru kvůli akutní nemoci vše v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
12.7.19 18:34

Vaše příspěvky mě moc uklidňují, hned se mi s tím nejezením lépe žije. :) Děkuju. Já jsem dnes udělala v troubě bramboráky, tak byla radost obrovská - tohle jídlo miluje, teď večer snědla 2 chleby s lučinou. Co nesní na oběd, dohání snídaní a večeří.. to ale taky není úplně ok. Ale asi jsme na tom ještě dobre, co čtu příspěvky ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85886
12.7.19 21:13

@SibyllaTrelawney moje 100 ml jogurtu, jinak by nejedla vubec ;) ve 4,5 ketech super vecere. Clovek rad, ze sni aspon neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí