Nutit dítě do jídla?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
tak zas jestli ji to stačí..já bych měla radost i kdyby z každého jidla tu pidi porci snědla..
Hlady netrpí, nemocná není ne..tak co..hodl bude štíhlá ne
Nemocna ne, teda ted v jeslich jo, ale tam jsou nemocni vsichni. 22m 83 cm a asi 10,4 kilo, ale uz jsem dlouho nemerila. Ja mela ale v tomto veku jeste mene, tak me to nestresuje… Genetika je genetika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi, ačkoliv jsem ji celou pročetla, podobný případ jsem nenašla. Jak byste řešili/y odmítání jídla 8 letou holkou? Trvá to už od školky - má jen asi 4 teplá jídla, která jí, se " studenou kuchyní" není problém. Ovoce i zeleninu jí normálně, denně. Trápí mě ty obědy. Ve škole je má zaplacené a já jsem přesvědčená o tom, že je vrací. Dnes mi už ruply nervy a nechala jsem ji hodinu ječet nad knedlíkem a zelím ( problém byl ten knedlík) - no nakonec to po neskutečném cirkuse snědla. Nedokážu určit, jestli manipuluje nebo ty dané potraviny fakt nesnáší a já jí neústupností akorát zadělávám na poruchy příjmu potravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney Co teda ji? Pokud ji syrovou zeleninu a ovoce, jogurty, pecivo, parkrat do tydne sni nejake maso a sem tam vajicko, tak bych ji nechala. Knedlik neni nic, co by z hlediska vyzivy potrebovala, spis naopak. To dnesni jidlo bez knedliku by snedla, jen maso a zeli? Jestli jo, tak proc by to takto nemohla jist? Na druhou stranu bych ji dala najevo, ze nic extra kvuli ni varit nebudes. Jako problem bych videla to jidlo ve skole, ale na to bych se nejdriv zeptala ucitelky/druzinarky. V jidelne je dozor, nekdo to vedet bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney v 8 jeste chodi do druziny? Bych se zeptala tam, jak ji. Jinak nejakym knedlikem bych ji vubec netrapila, ja mam posloupnost priorit piti - maso - zelenina - priloha. Pokud jinak ji dobre, zeleninu ma, tak bych nenutila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney píše:
Obnovuji diskuzi, ačkoliv jsem ji celou pročetla, podobný případ jsem nenašla. Jak byste řešili/y odmítání jídla 8 letou holkou? Trvá to už od školky - má jen asi 4 teplá jídla, která jí, se " studenou kuchyní" není problém. Ovoce i zeleninu jí normálně, denně. Trápí mě ty obědy. Ve škole je má zaplacené a já jsem přesvědčená o tom, že je vrací. Dnes mi už ruply nervy a nechala jsem ji hodinu ječet nad knedlíkem a zelím ( problém byl ten knedlík) - no nakonec to po neskutečném cirkuse snědla. Nedokážu určit, jestli manipuluje nebo ty dané potraviny fakt nesnáší a já jí neústupností akorát zadělávám na poruchy příjmu potravy.
A kdybys jí nabídla nové brambory? Ja třeba houskové knedlíky nemusím, jen k rajské, pokud nejím doma a nemůžu si dát těstoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Samozřejmě, že chodí do družiny… kam by měla chodit? ( nemyslím zo zle, jen fakt nevím…)
Jinak dozor v družině je, ptala jsem se a oni prý neví. Hlídají v jídle jen prvňáky. Bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney u nas tretaci do druziny jiz nechodi, nekteri mladsi take ne. Jdou domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet Jo, brambory sní jakékoliv - a to je bohužel taky jediná příloha… ani rýži, ani těstoviny, ani knedle… maso jenom hovězí, takže občas… nelze to vařit denně. Jiné maso ne.=Strašně mě to štve. Kdyby jedla aspoň rýži a kuřecí maso, hned by těch obědových kombinací přibylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@SibyllaTrelawney u nas tretaci do druziny jiz nechodi, nekteri mladsi take ne. Jdou domu.
Ona půjde teď po prázdninách do třetí. V družině už zůstávat nebude, ale ty obědy ve škole stejně brát bude, to jo. Jinak u nás je možnost družiny až do pětky. Má to domů 3 km, proto ji vozím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney píše:
@Cuddy
Jinak dozor v družině je, ptala jsem se a oni prý neví. Hlídají v jídle jen prvňáky. Bohužel.
Tak je popros, aby se podivali, ze to potrebujes vedet. To neni pozadavek, ktery by je nejak zatezoval, oci jim neupadnou. Moje tchyne je vychovatelka v druzine a prehled ma i o devatacich, se kterymi nema co do cineni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevadi ji treba, ze je knedlik namoceny v omacce? A ona sama nedokaze rict duvod (vune, barva, konzistence,…)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luci.no píše:
Nevadi ji treba, ze je knedlik namoceny v omacce? A ona sama nedokaze rict duvod (vune, barva, konzistence,…)?
Prý knzistence…
kurnik, ale chleba jí, tak to je přece podobné
u masa zase chuť, u rýze a těstovin taktéž konzistence… doufala jsem, že jak bude starší a rozumnější, tak to povolí, ale je to neměnný stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SibyllaTrelawney Dam ti priklad sve netere - odmita maso, odmita vezsiku zeleniny jako cibuli, mrkev, neji mlecne vyrobky. Ale miluje rajskou. Tak kdyz je u nas, udelam rajskou: z masoveho vyvaru, zahustim ji cibuli a mrkvi, zjemnim zakysanou smetanou. Vse dukladne rozmixuju a madam se po tom muze utlouct. Kdyby jen chudera vedela, co ji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Ona se mi v podstatě sama přizná, co jedla a nejedla. Kolikrát jsou to úplně mňam obědy, nevím, kde je chyba. Doma vaříme, ona mi pomáhá, je z toho nadšená, ale pak to sama nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak zas jestli ji to stačí..já bych měla radost i kdyby z každého jidla tu pidi porci snědla..
Hlady netrpí, nemocná není ne..tak co..hodl bude štíhlá ne