Nutit dítě do jídla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
9.5.16 20:23

@Lejaa Jak už byo psáno. Kaši dostala proto, že mlíko veče nechtěla ani kapku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.5.16 20:24
@unuděná píše:
@Zgorboid A je kojena? Ja bych tipla, ze uz je utahana-dala bych tedy veceri dtiv, uz treba v sest a pred spanim nabidnout jeste mleko.Kdyz nebude chtit, neva, kdyz jo, jedine dobre.

Zkusíme to teda trošku posunout na dříější čas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.5.16 20:27
@unuděná píše:
Tak samozřejmě, ale to už je trochu extrém ne? Takhle snad dnes nikdo děti nekrmí, nebo jo? 8o :mrgreen:

Taky jsempro neomezování, pokud nejde o prázdný jídlo. Pokud sní 250 masozeleniny, tak není problém. 250g smetany s kedlíkem - to snad nikdo ani nedává. To by bylo hov_no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
11.5.16 12:02

Holky vetru se vam sem s dotazem. Skoro 5-tiletyho byste do jidla nutili? Syn skoro nic nechce jist, zacal si neskutecne vymyslet.Driv jedl skoro vse, krome masa-to jsem ho jist nenutila.Ale ted? To co mel driv oblibeny ted proste nesni.kdyz ho nutim aspon ochutnat, klidne se zacne davit az by se :poblion: Jedl by jen br.kasi a rizek nebo palacinky.To samozrejme nejde, takze porad je nejaka scena.Jak na nej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.5.16 20:07

@tejuho Ahoj. Já měla taky problém s výživou dcery, ale pediatrička mi řekla, ať ji rozhodně do ničeho nenutím. Měla období, kdy jedla jeden měsíc pouze brokolici, ale to ji bylo asi 7 měsíců. Když ji byly 4, začala si také neskutečně vymýšlet, a nejraději by byla jen o jogurtech. Vyřešila jsem to tak, že dostávala normálně snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. Neřešila jsem, co by mohla sníst, ale dostala vždy to, co ostatní. Dva dny se ničeho nedotkla a pak pochopila, že se jí vše a vybírat se nebude. Samozřejmě mezitím nebyly žádné sladkosti, nanuky, nic. Volnou ruku měla pouze v ovoci a zelenině. Ony ty děti to občas zkoušejí, ale pokud nepovolíš, dobrovolně hlady neumře, neboj. Dej mu to, co zrovna uvaříš, a když to nebude, smůlu má on, ne Ty. Uvidíš, že za dva dny bude mít takový hlad, že Ti sní i to, k čemu by se nikdy nepřiblížil :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
11.12.16 17:51

2leta dcerka nechce jíst nic jiného než ovoce,zeleninu apod...

Holky, jsem docela zoufalá mám 2letou holčičku, do nedávná jedlá úplně všechno nic co by nesnedla a je to tak 4m zpět co mi začala odmítat skoro vše na co byla zvykla, začalo to masem, teď už nejí ani omacky, kupované prikrmy vubec to je katastrofa, jediný co do ní dostanu je banán, mandarinka, pomeranc a jablko že zeleniny toho moc není, jogurty jak který a to už musí bejt a papa Polívky ale taky jen urcity, na váze neubírá ale nevím co sni mám dělat prosím poraďte :,( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
11.12.16 17:57

@Opulina14 z mého pohledu má pořád ještě poměrně pestrý jídelníček. Nabízela bych vejce, zkusila bych třeba lososa, zda si nedá, ale ne to před ní postavit, dat to sobě a jí to, co momentálně ji a az začne posilhavat, co to máš, tak ji nechat ochutnat. A nedělala bych kolem nejedeni velké haló, ono může být mnohem hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
11.12.16 17:58

Tvoje dítě ji. V čem je problém? Maso, pokud bez něj nemůžeš byt, nahrad masovými vyvary s kopou zeleniny nebo luštěnin a libuj si, jak male chutná.
Co ti osobně tak moc vadí, ze nejí? Jaké jidlo mas pocit, ze pro život nezbytne potřebuje a odmítá ho?

• Citovat
  • Upravit
Lizaveta
11.12.16 18:00

@Helileli souhlasil plně. Příklady táhnou. A z čeho se udělá krapet nedostupné zboží, o to se děti hlásí sami. U nás tak dopadl rybí olej. Děti ho sami vyžadují :)

Ale když žádný divadlo, decka nejsou hloupé. Normálně jist, aby to chutnalo i mamine.

• Citovat
  • Upravit
85388
11.12.16 18:28

Moje neji zadne ovoce nebo zeleninu, momentalne dva dny vypije pomerancovou stavu vymackanou a az ji to omrzi, mam opet smulu. Jablka banany nechce ani nic jineho, nestrci to ani do pusy. A kdyz neji, nevadi ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
11.12.16 18:34

@Opulina14 Ahoj, já mám sice děti už starší, takže musím trochu zavzpomínat :-) Pokud Tvoje holčička jí polévky, tak bych ji v tom podpořila a do polévky kromě zeleniny dala nějakou bílkovinu (maso-třeba na hodně malé kousíčky, nebo nějakou luštěninu-třeba červenou čočku) a taky bych zkusila přidávat sacharidy (ovesné vločky, bulgur, jáhly, rýži, bramboru). Prostě tu polévku udělat tak, že to bude plnohodnotné jídlo se všemi potřebnými složkami (bílkoviny, sacharidy, tuky). Když nechce jíst „druhá“ jídla, tak takováto polévka by jí měla stačit. Ke svačinkám ovoce je super, to Ti jí. No a snídani buď nějaký jogurt, který máš osvědčený že skutečně jí, nebo jděte nakoupit třeba spolu, ať si zkusí vybrat něco, co by chtěla ochutnat (tvaroh, kaši…). K večeři bych dala buď zase polévku, nebo třeba pečivo (zajímavě naaranžovaný chléb se šunkou - když třeba vykrojíš vykrajovátkem z chleba srdíčko, na to položíš stejně vykrojený plátek šunky a přidáš nějakou zeleninu - třeba uděláš srdíčku oči, nebo uděláš rybičky, kolečka, to je fuk.. ať to prostě zajímavě vypadá). U nás toto zabíralo a holky jedly třeba ze sýru vykrájené kačenky, i když tvrdý sýr normálně odmítaly.
Ve dvou letech jí ještě asi nevysvětlíš, že je potřeba mít pestrou stravu, ona to nepochopí. A ani ona Ti naopak nevysvětlí, proč nechce toto nebo tamto, jestli jí to nechutná nebo je to jen vzdor…
Hlavně ať nedoplňuje energii místo normálního jídla sladkostmi, to je pak cesta do pekel! Ale věřím, že to není váš případ :-)
Držím pěsti, ať se daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.12.16 18:42

Malá 2r taky nic nejí..teda myslím z obědů..na snídani má ještě um a pak třeba rohlík, nebo jogurt s ovocem nebo nějaké ty rohlíky zapečené se sýrem ( z obchodů ), jinak třeba jí jogurty ( ale jen jeden druh ), chleba s rybí pomazánkou - domácí, nebo paštikou, párečky to taky spořádá, ale prostě nic na oběd..polívku max vývar a to bud sní jen vodu s mrkví ( maso ani nudle ne ), a jinak nic, omáčky( kuře na smětaně, koprovku, ani špenát ), někdy zbaští květák, někdy trošku kuřecího, ale vařit pro ni oběd je prostě zbytečnost, protože to v 99% letí do koše..už mě to štve a rozhoduju se jestli vůbec vyvařovat. :zed: pořád si říkám, nesní oběd, nedostane nic jiného..ale ona to třeba i vydrží..a večeři ji prostě dát musím..tak nevím
přitom syn 4 roky jí všechno..třeba ochutná, řekne že mu to nechutná, tak dobře..ale malá ani neochutná..

• Citovat
  • Upravit
85388
12.12.16 07:21

@smurfka pichne do toho vidlickou a nestrci ani do pusy, znam. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.12.16 09:06
@blumen píše:
@smurfka pichne do toho vidlickou a nestrci ani do pusy, znam. :cert:

nevim co s ní budou dělat ve školce..snad se tam zlepší.. :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
85388
12.12.16 15:14
@smurfka píše:
nevim co s ní budou dělat ve školce..snad se tam zlepší.. :nevim: :zed:

Ve skolce (jeslich) ji pidi porce taky. Respektive pry ji pekne, ale tomu neverim, ucitelky kecaji, jak se jim to hodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí