Nutit dítě do jídla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
22.11.15 20:17
@ansel píše:
No tchýně ho krmí i přes pláč, on to pak sní, ale já na to nemám nervy..nevím jestli je zrovna toto správná cesta :nevim:

to je naprosto priserny a je mi zle z te predstavy!!! to je jak to nasilne vykrmovani kachen na porazku!!!
:poblion: rozhodne ji to zatrhni :poblion: skoda ze ji to dite nepoblilo od hlavy k pate, mozna by toho nechala! :poblion:

no, uplne me polilo pri predstave, ze by se nekdo takhle zachoval pri hlidani meho ditete (my zadne hlidani nemame a takovou tchyni bych poslala nekam)…

nase mala nejedlice v roce s velkou slavou prekonala 8 kilo
jestli se tvoji doktorce zda 9,2 kilo malo, tak je nejaka divna, ne??? dyt i podle tabulek to musi byt zcela v poradku!!

nenech se dotlacit okolim k vytvareni bloku u decka… jestli sni aspon trochu, tak mu to asi staci… v roce muzes uz zacit opravdu ruzne veci a hlavne uz i stejne veci jako mas ty (jen si dochutis pro sebe). priklady tahnou!
nase mala ve 13 mesicich objevila vyvary a doted je miluje a je to jistota. i kdyby nejedla nic jineho, tak ve vyvaru ma vsecko co potrebuje k zivotu, tak jsem i ja v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:20

@Pomka Když pláče, tak má pusu otevrenou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.15 20:23
@ansel píše:

Tak to je teda děs, rvát někomu něco do pusy, když brečí. Se nebojíš, že se začne dusit? :roll: Jak by se to líbilo tobě, kdyby ti někdo proti tvé vůli něco cpal do pusy?
Jako fakt jste na nejlepší cestě vytvořit tomu dítěti odpor k jídlu.

Ještě mě napadlo. Píšeš, že jídlo je boj, někdy větší, někdy menší. To znamená, že když před něj postavíš jídlo, vezmeš na lžičku a začneš krmit, tak hned začne brečet, nebo prostě sní jen trochu a pak nechce?
Jak velké intervaly dodržujete mezi jídli? Má čas na to dostat hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:27

@Svistice teď si to vycitam :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.15 20:27
@ansel píše:

Tvoje tchyne je kaca pitoma (pardon). Ty tomu neprihlizej a okamzite ji to zatrhni. Nechapu, jak ji to muzes tolerovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:29

@Svistice právě mám pocit, že od té doby je to horší… Intervaly tak 3 hodky..někdy trochu a pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:32

@Pomka :oops: :,( těžko se ji odporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.15 20:32

@ansel Co je trochu? Některé děti prostě nejedí tabulkové porce. Už chodí, má dost pohybu? Když sní trochu, tak pak nejí a vydrží další 3 hodiny, nebo dostane UM? Pije mlíko i v noci? Zajímá ho vaše jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.11.15 20:34
@ansel píše:
@Pomka :oops: :,( těžko se ji odporuje.

Teda jsko sorry, ale tohle není argument. Tychýni by si měl v první řadě srovnat tvůj manžel, protože je to jeho matka. Pokud ne, tak bych s ní hodila vážnou řeč já. Je to vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:36

@Svistice tak zeleninu třeba jen 2 lžičky, to pak za půl hodky dam mliko, aby nemel hlad, banán, presnidavku ji lépe, zeleninu skoro vůbec…nechodí, ale v pohybu je furt…v noci nekrmim, jen když je nouze nejvyšší, jako že hodinu nechce usnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:40

@Svistice tvrdí,že na její děti to zabralo, ale u nás se mi nezdá… Spíš naopak.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.11.15 20:44

@ansel Tchýni umravni.
No, kdo by jedl, když za chvíli dostane oblíbené mlíčko :lol:
Nabídni mu po té půlhodině znova zeleninu. A pak za hodinku a půl/dvě hodinky další jídlo.
Nenutit, necpat násilím… ale když mu místo toho dáš UM, tak jíst nepotřebuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.15 20:47
@ansel píše:
@Svistice tak zeleninu třeba jen 2 lžičky, to pak za půl hodky dam mliko, aby nemel hlad, banán, presnidavku ji lépe, zeleninu skoro vůbec…nechodí, ale v pohybu je furt…v noci nekrmim, jen když je nouze nejvyšší, jako že hodinu nechce usnout…

Moje mala sni z jidla treba jen 5 lzicek. Presnidavky nechce vubec, od ovoce a zeleniny tak dva druhy od kazdeho. Vetsinu jidla ani neochutna, obvykle nesnida, neobedva a ani neveceri. Asi 3-4× za den kojim.

Kolik ti je? Jsi mlada, co? Proto se tchyne bojis? Jedna s tebou jako s ditetem? Podivej se, je to tvoje dite, ne jeji. Ty ho nechas trapit misto toho, abys mu jako jeho mama pomohla. Proc ho krmi tchyne? Moje se vzdy zepta, jestliji mize nakrmit. Sama jsem ji upozornila, ze musi davat na lzici mene a zpomalit. Mala jak ma jeste v puse, tak nechce. A kdyz mas obavy (ja bych tedy tohle nedopustila), jak to rict - ptala jsi se doktorky a mas zakazano malemu nutit jidlo. Kvuli vypestovani odporu. Tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:48

@Pipet díky za postřeh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.11.15 20:53

@Pomka bojím, už jednou se semnou půl roku nebavila, když jsem ji něco vytkla, tak to zase hned rozhazet nechci..jinak není špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí