Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dekuji za info.no redim mu to 1:1 s obyc nutrilonem a v pohode, maly nam tyden plakal prdi nam krasne ale bolelo ho brisko tak uz jsem musela pouzit trubicku a ted mi krasne kadi po kazdem jidle a tolik nebreci a koupily jsme biogaju.Tak jsem zcedava jestli to bude lepsi.
Ahoj holky, potřebuji prosím poradit. Malý má skoro 1,5 měsíce, dáváme nutrilon. Poslední týden ho dost pobolívá bříško. Kaká každý den akorát u prdění se strašně napíná a pláče. Do nutrilonu mu dávám kapečky espumisan, ale zdá se mi, že mu to moc nepomáhá. Myslíte, že by mu pomohlo, kdybychom přešli na nutrilon comfort? Díky za radu ![]()
@zarlen píše:
Ahoj holky, potřebuji prosím poradit. Malý má skoro 1,5 měsíce, dáváme nutrilon. Poslední týden ho dost pobolívá bříško. Kaká každý den akorát u prdění se strašně napíná a pláče. Do nutrilonu mu dávám kapečky espumisan, ale zdá se mi, že mu to moc nepomáhá. Myslíte, že by mu pomohlo, kdybychom přešli na nutrilon comfort? Díky za radu
Nutrilon Comfort je určitě dobrá volba. My jsme dávali Nutrilon HA, ale protože nemáme žádné zatížení v rodině na alergie a malou bolelo bříško a prděla (nebo spíš neprděla), přešla jsem na Comfort a velká spokojenost. Espumisan nám teda nepomáhal ani trochu, dokonce jsem několik dní měla pocit, že nám břichaboly ještě zhoršil. Zabral nám Lefax a malé hrozně moc chutná, je na něm už úplná závislačka
Je sladkej s banánovou příchutí. Dobrý je i Infacol (na bříško zabral, ale malé nechutná - není sladkej a je pomerančovej). Vůbec nám nezabral Espumisan, Baby Calm a bohužel ani nekřesťansky drahá BioGaia.
Malou musím dokrmovat a taky jí dávám Nutrilon. A na prdíky jí dávám fenyklový čaj. Dělám jí ho přímo ze semínek, který rozdrtím a přeliju horkou vodou. A do toho čaje jí dávám ten nutrilon. A malá je spokojená. A taky jí ten nutrilon trošku ředím, aby měla tekutiny a nebyla zabetonovaná. Pak se mi kroutí a moc jí to kakání nejde. Jinak se mi ještě osvědčily masáže bříška a teplý obkládky
Ahoj potřebovala bych poradit. Malému je skoro 1,5 měsice dáváme mu nutrilon. Poslední dobou nás trápí bolesti bříška.. malej se kroutí a když si chce odprdnout až s toho i brečí… máme i problem při kakání. Myslíte že by mu pohlo přejit na nutrilon komfort?? Děkuji za odpověd.
Tak až dobereme Nutrilon 1 Extra tak fičím pro ten Comfort. Malá ( 3 týdny) trpí na reflux, tak jí míchám Extra a Nutrilon AR 2:1 ( zbaští mí vždy 100ml) ale je potom zabetonovaná. Zkusila jsem míchat mléčko ve vodě smíchané s fenyklovým čajem také 2:1, dáváme BioGaiu, Espumisam ale má šílěné tuhou stoličku, nejde jí kakat, trápí se…už nevím, co jí mám dát, jak jí pomoct…Masírujeme bříško, několikrát denně. Bohužel nemůžeme cvičit s nožičkama, protože Lea má ortopedickou peřinku. No je to trápení. Nemělo miminko některé z vás stejně tuhou stoličku? Teď už dávám jen Nutrilon Extra ať se trošičku zprůchodní, reflux hlídám, ale v noci je to na palici…jen se pohne a už letím s bryndákem…
@Siam píše:
Tak až dobereme Nutrilon 1 Extra tak fičím pro ten Comfort. Malá ( 3 týdny) trpí na reflux, tak jí míchám Extra a Nutrilon AR 2:1 ( zbaští mí vždy 100ml) ale je potom zabetonovaná. Zkusila jsem míchat mléčko ve vodě smíchané s fenyklovým čajem také 2:1, dáváme BioGaiu, Espumisam ale má šílěné tuhou stoličku, nejde jí kakat, trápí se…už nevím, co jí mám dát, jak jí pomoct…Masírujeme bříško, několikrát denně. Bohužel nemůžeme cvičit s nožičkama, protože Lea má ortopedickou peřinku. No je to trápení. Nemělo miminko některé z vás stejně tuhou stoličku? Teď už dávám jen Nutrilon Extra ať se trošičku zprůchodní, reflux hlídám, ale v noci je to na palici…jen se pohne a už letím s bryndákem…
Moc rad nemám, s těmi břichaboly je potřeba vydržet, taky jsme si to prošly a bylo to na bednu… Stolička sice nebyla úplně tuhá, ale řídká teda rozhodně ne, spíš taková kaše a taky nám to moc nešlo vykakat (a pak to byl zase pořádnej nášup). Teď jsou nám 4m a občas nás bříško ještě trápí, ale není to víc než 1× týdně a jen krátce… Zkusila bych ale vyměnit ten Espumisan. Nám těžce nesedl a přišlo mi, že nás zabetonoval právě on,,, ale jistá si nejsem, mohlo to být cokoliv. Ale po Espumisanu se to fakt zhoršilo (anebo souhra náhod). Jedeme na Lefaxu a prdíme už 1,5 měsíce o 106. Dokrmujem Nutrilonem Comfort a i ten nám asi pomohl. ![]()
@Luci057 píše:
Ahoj potřebovala bych poradit. Malému je skoro 1,5 měsice dáváme mu nutrilon. Poslední dobou nás trápí bolesti bříška.. malej se kroutí a když si chce odprdnout až s toho i brečí… máme i problem při kakání. Myslíte že by mu pohlo přejit na nutrilon komfort?? Děkuji za odpověd.
Ahojky, my jsme dneska začali dávat nutrilon comfort, tak jsem zvědavá jestli nám pomůže. Adámek je stejně starý jako ten tvůj prďola a má stejné problémy… Včera nám paní doktorka ještě předepsala Sab simplex, jelikož espumisan nám moc nepomáhal… možná se mi to s ním zdálo ještě horší… Tak snad to bude lepší…
Ahojte maminky, maly mel ted tri mesice v noci mi chodi spat v 7 a vstaval pokazde ve 4 takze super.Ale ted se mi budi kolem 1 -2 napapa se a neusne tak stim pochoduji po byte treba i dve hodiny chce si vykladdat smeje se ale spat roste ne.
Sanžili jsme se kojit, ale mléko ne a ne nastoupit, takže jsme začali krmit Nutrilonem 1, když malému začaly koliky, vyměnili jsme ho za Nutirlon Comfort a je to paráda, je po kolikách. Malý má 10 týdnů a je spíš na umělé stravě, než na mém mléku, ale prospívá krásně, takže pohodička.
Holky mám dotaz, takže můžu podávat jen Nutrilon comfort nebo mám dávat nutrilon 1 a comfortem dokrmovat? děkuju
Já mám zkušenosti jen a jen dobré. Sice se malá občas kroutila, ale krásně kakala. Jen trochu ucpává savičku
Ahoj, tak jsem to pročítala, a zkusila bych ten comfort taky. Normálně jsme na Nutrilonu HA. Minulý týden jsem koupila AR a přidávala do toho HA ale jen trochu. Po 4 dnech jsem to vzdala, protože dcera (8týdnů)byla zabetonovaná.
Toho HA mám doma hodně, tak mě jde o to, jestli bych ten comfort do něj mohla jen přidávat.
Děkuji