Obavy, vztah, dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.3.22 08:02
@safina píše:
Já tě chápu, mám dcery ve stejném věku a děsím se toho, kdyby si vybrali někoho, kdo je bude trápit.
Já si vybrala v 18 taky takového alfa typa, byla bych bývala ráda, kdyby mi máma poradila, čeho si mám všímat a co je pro vztah důležité - bohužel moje hlavní kritérium (krom toho, že se mi musel líbit a mít stejný humor) bylo, aby nebyl jako táta (=vztekloun). Jenže v zamilovanosti se i on choval prostě kultivovaně a když se objevila nějaká chybka, tak jsem to ráda omluvila nějakým super důvodem (neměl v rodině vzory, cítil se uražen atd…). Takže na druhou stranu nevím, jestli by mi nějaká rada pomohla. Máma mi teda žádnou nedala, její názor je, že bych si stejně dělala, co bych chtěla a navíc jí se můj ex líbil…
Ve vašem případě, bych se dceři snažila hlavně říct, že v lásce se nesmí trápit, že jí má být s ním dobře. Že on jí má podporovat v jejích snech a cílech a ona jeho, že si má všímat, jak se chová mezi kamarády a ke svým rodičům…
Ale vím, že je to těžký, moje holky mě berou jenom když mají na to náladu :mrgreen:

Včera jsem musela říct svůj názor moc se ji nelíbil a řekla že ona si myslí že je vše ok a já to více zhoršuju :mrgreen:.Ano zeptala jsem se jí, kdy se zase uvidí, řekla že neví, že to tak neplánujou. Po 2 měsících chození jsme se chtěli vidět vzdy co nejvíce a já mám obavy že si něco nepřiznává. Ano píšou si ale týden se neviděli a předtím si udělal čas vždy. řekla jsem jí, že nechci aby moje dcera byla na posledním místě jeho zájmu po všech ostatních. ˇA že jak bude chtít a mít potřebu at za mnou příjde, jsem tu pro ni. Ale už se na nějk nebudu ptát..protože vidím jak se jí špatně odpovídá. Možná jsem neměla nevím ale sice má jiné zájmy a dost ale vidím jak čeká… :pocitac: Je mi ji líto, první vztah a žádná pohoda 8o

• Citovat
  • Upravit
11203
11.3.22 08:40
@Anonymní píše:
Včera jsem musela říct svůj názor moc se ji nelíbil a řekla že ona si myslí že je vše ok a já to více zhoršuju :mrgreen:.Ano zeptala jsem se jí, kdy se zase uvidí, řekla že neví, že to tak neplánujou. Po 2 měsících chození jsme se chtěli vidět vzdy co nejvíce a já mám obavy že si něco nepřiznává. Ano píšou si ale týden se neviděli a předtím si udělal čas vždy. řekla jsem jí, že nechci aby moje dcera byla na posledním místě jeho zájmu po všech ostatních. ˇA že jak bude chtít a mít potřebu at za mnou příjde, jsem tu pro ni. Ale už se na nějk nebudu ptát..protože vidím jak se jí špatně odpovídá. Možná jsem neměla nevím ale sice má jiné zájmy a dost ale vidím jak čeká… :pocitac: Je mi ji líto, první vztah a žádná pohoda 8o

Přijde mi, že to trochu neumíš podat a je z tebe cítit, jak ti on vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.3.22 08:46
@Anonymní píše:
Včera jsem musela říct svůj názor moc se ji nelíbil a řekla že ona si myslí že je vše ok a já to více zhoršuju :mrgreen:.Ano zeptala jsem se jí, kdy se zase uvidí, řekla že neví, že to tak neplánujou. Po 2 měsících chození jsme se chtěli vidět vzdy co nejvíce a já mám obavy že si něco nepřiznává. Ano píšou si ale týden se neviděli a předtím si udělal čas vždy. řekla jsem jí, že nechci aby moje dcera byla na posledním místě jeho zájmu po všech ostatních. ˇA že jak bude chtít a mít potřebu at za mnou příjde, jsem tu pro ni. Ale už se na nějk nebudu ptát..protože vidím jak se jí špatně odpovídá. Možná jsem neměla nevím ale sice má jiné zájmy a dost ale vidím jak čeká… :pocitac: Je mi ji líto, první vztah a žádná pohoda 8o

A co dělá dcera ve volném čase? Sedí a čeká až napíše nebo se baví i bez něj?

Jestli se baví i bez něj, tak jí to možná vyhovuje. Jestli sedí doma jako pecka. Tak bych se zaměřila na ní. Proč jen sedí a čeká? Může dělat spoustu věcí i bez něj. Obzvlášť když on má dost pevný program (sport..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.22 08:48
@jita22 píše:
Přijde mi, že to trochu neumíš podat a je z tebe cítit, jak ti on vadí.

Právě že nevadí, líbil se mi, proto mě to mrzí..za ni. Byl přivítán super, vadí mi, že čeká dcera stále kdy si na ni udělá čas a vidím jak ji to mrzí i když hraje divadlo a omlouvá ho. l

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.22 08:50
@Netopirek píše:
A co dělá dcera ve volném čase? Sedí a čeká až napíše nebo se baví i bez něj?Jestli se baví i bez něj, tak jí to možná vyhovuje. Jestli sedí doma jako pecka. Tak bych se zaměřila na ní. Proč jen sedí a čeká? Může dělat spoustu věcí i bez něj. Obzvlášť když on má dost pevný program (sport..)

Má hodně zájmu, sportuje, kamarády..to ano..ale on je i součást těch „kamarádů“.To ne nesedí jak pecka vůbec ale „pořád čeká“ První kluk a místo užívání a radost, smutek v očích, i když hraje divadlo

• Citovat
  • Upravit
23966
11.3.22 08:53
@Anonymní píše:
Má hodně zájmu, sportuje, kamarády..to ano..ale on je i součást těch „kamarádů“.To ne nesedí jak pecka vůbec ale „pořád čeká“ První kluk a místo užívání a radost, smutek v očích, i když hraje divadlo

S tím nic neuděláš. Musí na to přijít sama. Čím víc ji budeš dávat rady. Tím víc bude dělat, po svém. Já bych to tak dělala. A dělala jsem to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.22 09:03
@Netopirek píše:
S tím nic neuděláš. Musí na to přijít sama. Čím víc ji budeš dávat rady. Tím víc bude dělat, po svém. Já bych to tak dělala. A dělala jsem to tak

takže neptat se? dělat že nic?

• Citovat
  • Upravit
35800
11.3.22 09:12

Muj prvni byl to stejny. Na prvnim miste basketbal, pak fotbal a pak možná někdy o víkendu já. Byla sem mladá, zamilovaná i kdyby mě to někdo říkal 100× tak si to stejně udělám po svým. A rodiče, to vůbec, ti tomu nerozumí. Na to si každej musí přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.22 09:16
@JancaS84 píše:
Muj prvni byl to stejny. Na prvnim miste basketbal, pak fotbal a pak možná někdy o víkendu já. Byla sem mladá, zamilovaná i kdyby mě to někdo říkal 100× tak si to stejně udělám po svým. A rodiče, to vůbec, ti tomu nerozumí. Na to si každej musí přijít sám.

Tak nějak to je, takže nechat být, nekomentovat asi že. Jen nabídnout kdyby si chtěla promluvit. Ale je to pro mě těžké když to vidím, ale to je život já vím

• Citovat
  • Upravit
9918
11.3.22 09:19

Nepletla bych se do toho, musi si na to prijit sama.

Ale ujistila bych ji, ze kdykoliv bude stat o muj nazor, co se toho vztahu ci ji nych veci tyka, ze ji ho rada reknu, a le ze to je pouze muj nazor a ona sama si musi rozhodnout, jak se zachova a ze ja to plne respektuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.22 09:26
@Jana525 píše:
Nepletla bych se do toho, musi si na to prijit sama.Ale ujistila bych ji, ze kdykoliv bude stat o muj nazor, co se toho vztahu ci ji nych veci tyka, ze ji ho rada reknu, a le ze to je pouze muj nazor a ona sama si musi rozhodnout, jak se zachova a ze ja to plne respektuju.
:kytka: děkuji s těžkým srdcem ale udělala jsem to tak a nezeptám se na něj, až bude sama chtít. Je jí 18, co už můžu pomoct..nic. :kytka: Ale je to setsakra těžké, moc jsem jí to přála, zezačátku to vypadalo, že to je „ono“ vypadala šťastně.
  • Citovat
  • Upravit
11203
11.3.22 09:27
@Anonymní píše:
Právě že nevadí, líbil se mi, proto mě to mrzí..za ni. Byl přivítán super, vadí mi, že čeká dcera stále kdy si na ni udělá čas a vidím jak ji to mrzí i když hraje divadlo a omlouvá ho. l

Napsala jsem to blbě. Ne on ti vadí, ale vadí ti, jak to mají nastavené. Hodnotíš a tím v ní akorát vzbuzuješ vzdor a chuť ti ukázat, že si to bude dělat po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.3.22 09:43
@Anonymní píše:

Prijde mi, zes to uchopila cely nejak blbe.
Ptat se je nesmysl, to je vyslech.
Na neco se zeptas, ona ti odpovi, ty reknes jak je to cely spatne a ona ti uz priste nic nerekne.

Podle me to muze fungovat jedine tehdy, kdy ji nevyslychas, ale proste sdelis svuj nazor.
Ja to delam tak (deti mam teda mensi, ale kdyz prijde rec), ze jim vypravim nejake svoje prihody, zazitky, jak jsem se citila, na co jsem tim prisla, a k tomu pridam nejake „pouceni“, a jak to ma formu pribehu, tak oni proste poslouchaji, premysli nad tim a ptaji se pak oni me a ja se jim snazim po pravde odpovedet.

Jestli mas nejake svoje zazitky ze zivota, tak ji to klidne povypravej, necekej odezvu, nepoucuj, mluvpouze o sobe, jak ses v tom vztahu citila, co ti to prineslo. Ono ji to v te hlave zasrotuje, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.3.22 09:47
@Anonymní píše:

Ano. Prostě čekej až ona za tebou přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek