Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Mufina píše:
@ZuzaM tady před úřadem práce udělali koridor a vyznačili po 2 metrech křížky, aby ten hrozen lidí, co přijde v pondělí a ve středu, stál nějak organizovaně. Kdyby bylo otevřeno normálně, tak by se fronty skoro nedělaly (bývají jen na začátku čtvrteltí). To samé teď bude před obchody
Cvrtleti se preklapelo jako na jaře, nebylo potřeba nic dokládat k přídavkům ani k bydlení, akorát to začali řešit až po 20.10. a prezident to podepsal až 30.10. Část lidí už to měla vyřízené ve trihodinovych frontách a druhá část si oddechla, pač účetní v karantene nebo na home Office nedá razítko do formuláře. Někteří nadávají doteď, že kdyby to věděli, mohli si ušetřit nervy a pokud měli teď nižší náklady, tak i peníze.
Upřímně po zkušenostech si myslím, že když lidé budou hodně nadávat a obchodníci psát emaily či to nějak jinak řešit na ministerstvo, tak tohle opatření hodně rychle zruší.
Nebylo by to poprvé, lidé řvali už několikrát např. s těmi hodinami pro důchodce a i další opatření zrušili, poté co to idioty vymysleli a lidé s nižší sorty, ale za to s mozkem jim řekli že takhle ne.
Ok možna nechají u malých obchůdku, které otevřou, ale u potravin tohle nebude.
Jsem optimista
![]()
@Monchichik No já dnes dělala 12 sisek, když zbyde na snídani budu ráda. Kdybych chtěla taky, musela bych si schovat, ale já na ně vyzrála, udělala jsem jeden makový a to u nás chlapi nejí, jen já s dcerkou, takže i mamince zbyde kousek, snad, dcera taky ráda baští
.
@Katchulina No nedělala bych si takové naděje, protože jestli jim dojde ten jejich, budou rádi i za makový
Radím ti dobře, rovnou si kousek schovej
.
@Monchichik No máš recht, jde vidět, že máš bohatý zkušenosti, jdu na to
.
@Katchulina jednu dobu jsem měla doma 4 chlapy…
naštěstí už jsou dva z baráku
ale zase než jsem se naučila vařit v menším množství, tak jsme to jedli týden ![]()
@Kriss Tina píše:
Ahoj, vím že té corony je už všude dost, ale celkem mě zrovna šokoval ve zprávách ten systém co chtějí od středy zavádět v obchodech. Dokážete si to někdo představit?
Já jo, neřeším to.
@Monchichik píše:
@Anna766 vnučka bude modelka
Je to možný. Bude prostě vysoká, má po kom.
Já si takhle musím schovávat zelňačku, jinak mám smůlu. A to ji vařím málem v zavařovacím hrnci ![]()
Kluk dospělý, holce je 11 a ta, s prominutím, sežere za dva kluky. Naštěstí už se samoobsluhuje, na mně je jedno teplé jídlo denně, víc chystat odmítám.
Mě by třeba zajimalo, kolik z těch pomazanych hlav chodi osobně nakupovat. Podle me nikdo z nich. Oni vůbec netuší, jak zije plebs a co znamená jít na nakup.
@Monchichik Já jich mám doma chlapů pět, ale naštěstí ještě dva hodně malé, u nich je zase boj do nich něco dostat
. Ale ti tři, to by se uživily dvě kuchařky
. S tím množstvím to ti uplně rozumím, neumím vařit malé porce. Nedávno jsem si jen pro sebe dělala rýžový nákyp, myslela jsem, jak toho dělám málo a tři dny jsem nejedla nic jiného ![]()
Vy si tady stěžujeme na mrznutí ve frontě a tady před Ministerstvem životního prostředí budou celý týden bivakovat aktivisti. A to se má na noc dost ochladit. Asi jim donesu teplý čaj
Jen by mě zajímalo, jak je v současné době zákazu nočního vycházení vnímáno spaní pod stanem ![]()
moment, a proč nás mají zajímat nějací aktivisti?? Oni snad byli vybrání losem či tabulkou a někdo je nutí proti jejich vůli bivakovat kdesi venku v zimě??
Po práci? Aby si mohli koupit chleba a banány? Sobě a dětem?
Pokud si chtějí někde / kdekoliv/ bivakovat v zimě venku svobodně, mohou klidně na severním pólu a půl roku v kuse, co my s tím máme dělat??
nějak asi nechápu, sorry
dost lidí kteří věci brali jako dané a jistou nutnost, bude po tomto nesmyslu naladěno velice negativně…nějací aktivisti s tím nemají nic společného
Příspěvek upraven 17.11.20 v 19:24
Tak já trochu nechápu tu zlobu na důchodce. Sama jsem důchodkyně, jedu si nakoupit jednou za 10 dní. Co bych tam proboha dělala denně? ![]()