Objevení // září 2011, přidejte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6043
27.11.11 10:47

Ahoj holky, mohu k Vám když jsem přelomovka září a října? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
27.11.11 14:54
BaWi píše:
Tady jsou nové podmínky ohledně mateřské http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/4
Já přemýšlím nad 3 letou. Měla jsem to tak u prvního a nedovedu si představit dát dítko ve 2 letech do školky :roll:

No já taky chtěla na 3 roky-ale pokud to bude míň výhodné, tak nevím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
27.11.11 14:58
Radmika píše:
Ale ja treba beru ze holky co otehotnely a nemaji rok odpracovany souhlasi s tim jake jsou ted podminky, ale co my co pracujeme nekolik let aby jsme mely nejakou praxi a zkusenosti… budeme okrouhnute a nejake penize ?? Ok ze je materska bidna, no kdysi byla jeste horsi, treba moje macecha brala jen 1000 kc…
Ale s tim porodnym ??? Tak to tezce nedavam, si vemte ze chcete na svet privest neco uzasneho a stat vam ani nedopreje trapnych 13 000 i kdyby to melo byt opravdu jen na ockovani a potreby pro mimi…
Muj pritel sice vydelava nadherne penize, ale da na dane minimalne 30 000 kazdy mesic, ale na ukor toho, ze doma travi pomalu jen vikendy ( jen aby mohl mit takovy plat ), ktere ja shodou okolnosti travim v praci… a jeste nam reknou ze jsme nadstandart ??? Takze kdyby jsme dali vypoved… a naplatili ani najem, tak by nam stat vsechno proplacel ? Kdyby jsem to vedela driv, tak si deti nasekam hned po stredni a nemusela bych se vzrusovat jestli na ne mam nebo nemam !!! Ja chapu ze to z velke asti udelala i kvuli romum kteri rodili jen aby meli porodne, ale co my poctivi ?? Co pracujeme pomalu 365 dni v roce ? Pomalu bez dovolene a urcite bez nemocenske… aby jsem nahodou neprisli o misto !!!
Proste by se o tom dalo hovorit dlouze, ja jen ze mi nektere zakony prijdou opravdu nespravedlive…
Jo a sice mame krasne platy, ale taky platime hypoteku, to ais ti talenti co sestavujou tyhle hluparny nevidi… a kdo mi pak bude plait ockovani pro mimi ?? A popripade leky kdyz je bude potrebovat ??? NIKDO !!! Takze pak uz z nas mozna ti zebraci budou.
Holky zdar jsem se zase tak namichla, ze pujdu asi psat prezidentovi :D :D :DPříspěvek upraven 27.11.11 v 10:48

Mě to taky štve, než jsem otěhotněla tak jsme byla v práci rok a půl, kterou jsem si našla svojim vlastním úsilím-žádnej pracák mi nepomohl.Dřela jsem celou dobu za minimální mzdu, nebyla jsem na nemocenské, nebrala si propustky k lékaři, dělala jsem přesčasy-a to v práci, která ohrožovala moje zdraví…ale to asi nestačí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
27.11.11 15:10

No ja jsem taky chtela jit na 3 roky, ale ted to proste neni vyhodne a za druhe kdyby jsem nahodou otehotnela, tak musim zrusit prvni materskou aby jsem si mohla zaridit tu druhou, no jsem z toho pekne mimo vam povim… 8o
A davat ve 2 letech mimi do skolky mi taky prijde brzo… a 4 roky ??? no to nevim co bych na te materske delala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
27.11.11 15:41
Radmika píše:
No ja jsem taky chtela jit na 3 roky, ale ted to proste neni vyhodne a za druhe kdyby jsem nahodou otehotnela, tak musim zrusit prvni materskou aby jsem si mohla zaridit tu druhou, no jsem z toho pekne mimo vam povim… 8o
A davat ve 2 letech mimi do skolky mi taky prijde brzo… a 4 roky ??? no to nevim co bych na te materske delala :D

No právě-2 jsou málo a 4 moc.. :think: :think: :cert: :cert: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
27.11.11 16:50
Radmika píše:
Holky, jsem pekne nas**** !!! Ne ze nedostanu porodne ale podle posednich informaci bych mela dostavat materskou 6700 (nebo kolik to je ) jen do 9 mesice ditete a pak mi to zkrouhnou na 3700 do 3 let ditete !!!
Nevite nahodou jak to vlastne bude s tema penezma v roce 2012 ???
Asi je tam v te vlade :pocitac: :pocitac: :cert: :cert: :zed: :zed:

Jukni sem ale moc tomu taky nerozumím............
 http://aktualne.centrum.cz/…-skrty-2011/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.11.11 18:09
KvetinkaL píše:
Ahoj holky, mohu k Vám když jsem přelomovka září a října? :)

Ahoj,vítej mezi námi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
27.11.11 19:10

U nas maji holky problem dat 3 lete dite do skolky, natoz od dvou… :-( Ale to je teda pekne na prd.. :-/ Asi zkusim ty dva roky a zkusim dat ditatko ke tchyni,ktera se jen vali doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
27.11.11 19:13
tyynka píše:
http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/?…
Ale s tím nic nevykoumáš, prostě musíš jeden rodičák zrušit a brát jen ten druhý.. Škoda, že jste nevěděli, že přijde druhé tak brzo, mohla jsi mít dvouletou a pak byste aspoň vyčerpali víc z té částky. Teď bude dobré, že to půjde v průběhu měnit, takže třeba žena bude na tříleté a když otěhotní, změní to na dvouletou, aby dostávala víc peněz každý měsíc a „odčerpala“ tak z té povolené částky co nejvíc.. ;)

my jsem vedeli, ze druhe prijde tak brzy,ale kdyz jsi chtela jit na dva roky musela jsi mit zaklad 15000,– to jsem jak servirka na smlouve nemela ani nahodou… takze jsem musela na ty tri roky… necekala jsem, ze to takhle zmeni--- :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.11.11 19:52

Děvčátka včera jsme byli na těch čertech a paráda  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
28.11.11 09:58
Aniska888 píše:
Děvčátka včera jsme byli na těch čertech a paráda :palec:

tak to je fajn,že jste si to užili ;) jste byli celá rodinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
28.11.11 11:08
duckina píše:
Aniska888 píše:
tak to je fajn,že jste si to užili ;) jste byli celá rodinka?

Já,přítel ségra a kamarád.Ale opravdu super akce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
28.11.11 17:00

Ahoj holky :kytka:
Jaký jste měli den :?:
Já v práci nic moc… :zed: Začíná mě nějak zmáhat. Jsem zvědavá jak na tom budu třeba v lednu… Jinak tu mateřskou nějak neřešim. Půjdu prostě na 3 roky, jako jsem byla s malym. Za necelé 4tisíce doma NEBUDU :! A kdybych chtěla na 2, tak mě zase v práci tu fazoli nevezmou protože berou až od 3 let. Dělám uklizečku v mateřské skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
28.11.11 17:01
Aniska888 píše:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
28.11.11 17:16
evjaja píše:
Ahoj holky :kytka:
Jaký jste měli den :?:
Já v práci nic moc… :zed: Začíná mě nějak zmáhat. Jsem zvědavá jak na tom budu třeba v lednu… Jinak tu mateřskou nějak neřešim. Půjdu prostě na 3 roky, jako jsem byla s malym. Za necelé 4tisíce doma NEBUDU :! A kdybych chtěla na 2, tak mě zase v práci tu fazoli nevezmou protože berou až od 3 let. Dělám uklizečku v mateřské skolce.

Jé, tak to budeš malému pořád nablízku ;) Taky jsem slyšela, že tady v okolí bere věšina školek až od tří let.. Myslím, že ty tři roky jsou takové ideální, těch sedm tisíc je aspoň trošku znát, ty tři a půl tisíce je fakt almužna, to snad člověk ani nepocítí, protože se to ztratí během prvního nákupu :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí