Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Evajska taky mám jít na kontrolu za týden-22.6. a jsem úplně na nervy z toho, jak to zase dopadne
A ty víš, kdy byla ovulace? Jak dlouhé máš cykly MS???Těhu může být klidně mladší a proto není ještě nic vidět. Já se tím snažím pořád uklidňovat, ale nevím
Cykly normoš 28-33 a ovulace byla teda 18DC, max 19DC, což asi nehraje žádnou roli…
@terísek13 Já to mám složitější. Rok a půl nemám menzes. Můj doktor to neresil. Proto jsem v dubnu letos přešla jinam. Tam jsem byla 6.5. A prý mi teoreticky začínala ovulace. Nasadila mi proveru, že to za deset dni dostanu. Ale už jsem to nedostala a podle testu jsem otěhotněla nedá se vypočítat kdy jsem zapadla. Podle ult jsem v 6tt utěšuji se že jsem třeba zatím v pátém tt. No nevím mám jen gestacni bez zloutkoveho byla jsem dnes u dvou na ult. Prý počkáme do 24. 6. Ale bojim se hrozne moc!!!
asi je lepší neresit a pokud nezačneme špinit jít fakt později na ult
@Evajska Pokud jsi v tak raném stádiu, tak je možné, že nemají tak citlivý ultrazvuk. Počkej a třeba to bude ještě OK. Já jsem měla dvakrát zamlklé. Poprvé se plod nevyvíjel a zamrzl právě v v 6tt. Bohužel se to stává. Moc držím palce, ať to dobře dopadne. Příroda je moudrá a ví co dělá. Rok po druhém potratu jsem otěhotněla a mám tříletou princeznu. Takže, i když to dobře nedopadne, tak pořád doufat. Hodně mě u třetího těhu tenkrát podržela právě @Eleanora1988 a já ji tím po letech děkuji. ![]()
@fiona313 je ahoj, ani nevíš jak moc mě to teď potěšilo
kolikateho se ti malá narodila? Taky mám princeznu v lednu měla 3 roky a teď jsem 18 tt a vypadá to na brasku ![]()
@Evajska tak to jsi na tom lépe, než já…Pokud jsi teprve 5tt, tak to tam ani víc vidět být nemůže…Jenže u mě nebylo nic vidět v 6+5,jen ten gestační váček a mám takový dojem, že tam byl i takový ten prstýnek-žloutkový váček…Jenže já mám cykly pravidelný,28-33dní, ovulka proběhla 18DC, max 19DC. Takže i kdyby to bylo o 5dní mladší, tak si myslím, že i tak by muselo být něco vidět…
@Eleanora1988 Mám starší dcerku narozenou 28.1. 2013 a mladší 24.9. 2014. Děkuji ti za tvou oporu v začátcích těhotenství. Držela jsi mě nad vodou, i když jsem si myslela, že to zase špatně skončí. Nedávno jsem na tebe narazila v nějaké diskuzi a viděla jsem, že čekáte druhé. Mám z toho velkou radost. ![]()
@terísek13 Dokud to nemáš potvrzené, tak nezoufej. Třeba budeš příjemně překvapená. Ale zatím se k ničemu neupínej. Je to těžké, sama si na to u sebe pamatuju. ![]()
@terísek13 tak se neboj, pokud tam mas zloutkový vacek nic není ztraceny. Me právě tvrdi ze ho tam nemám. Naděje je velka.
@terísek13 Právě že pozdější OVU může hrát svou roli. Měla jsem to stejně, byla jsem na první prohlídce 6+něco, už nevím, a byl jen prázdný váček. Za 14 dní už bylo miminko i
a podle UTZ a velikosti miminka bylo těhu o týden mladší. Právě kvůli posunuté OVU. Tabulky prostě počítají jen s pravidelným cyklem a pak nás doktoři děsí. Teď už jsem 14 tt a miminko to krásně dohnalo. Ono ani to měření není přesné.
Tak neztrácej naději.
Co se má stát, se stejně stane, s tím nic nenaděláme, ale v tomhle případě není nic ztraceno. Takže už žádné nervování a věř miminku ![]()
Zkuste jeste vyckat!!! Nebo se jit poradit s jinym Dr. Vzdyt prece neni uplne jisty, kdy byla ovulace…Proste se to mohlo stat pozdeji nez myslite…
Ted mam dve holcicky, ale prvni tehu bylo zamlkly. V 9tt, bylo to jasny, protoze jsem uz mela srdicko a pak prestalo tlouct. Doktor pred revizi to pak jeste kontroloval… Byl drsnej, ale me to paradoxne pomohlo. Vsichni me litovali a chodili kolem me po „spickach“. A on mi rek nervete mi tady, budte rada, ze se to stalo ted, priroda vi proc to dela, bylo by to postizeny…
Je to zly, ale jak uz tu nekdo rek, je to dukaz, ze to Vam dvema jde… ![]()
Holky, všem moc děkuji za příspěvky a uklidnění
Uvidíme, jak to ten příští týden dopadne.Byla bych moc šťastná, kdyby se mimi ukázalo a bylo vše tak, jak má být, ale víte co…V člověku to pořád hlodá a musí počítat i s tou horší variantou. Všude čtu, jak v 6tt mají holky už i srdíčko, tak proto je mi to divné…
Holky celou noc jsem nespala a počítala. Konecne mi to došlo. Podle sexu jsem max. 5tt. Tj. 12.5.
test jsem dělala 23. 5. Byly dvě čárky hladina hcg 280 doktor říkal, že opravdu začátek. 30. 5. mi tvrdil cca 2-3 tt, že vacek se neda změřit cca 0,5 cm. A včera 15. 6. 14 dni na to mi tvrdi 6 tt podle vacku meri 1,5 cm. Myslím že třeba je větší. První syn měl 4kg. No holky podle sexu jsem 5 tt. Nedošlo mi že jsou vlastně 2 pocty. Tak nevím. Pokud jsem tedy v 5 je normální, že není vidět z loutkový vácek? Bojim se ![]()
No v 5 tt asi fakt nic vidět není, byla jsem tam taky.On mi udělal UTZ a řekl, že mi jen může říct že děloha je prosáklá a sliznice vyšší. Váček mi taky ukázal byl 03,00 mm. Nicméne řekl, že knížku mi zatím nevydá, ať dojdu až za 14 dní. Že se teprv pak domluvíme. Že by viděl nějaké struktury ve váčku, to vůbec.
Uvidíš za 2 týdny, píšu si deník, doma a kamoška se mi směje, ale takhle Ti aspoň můžu říct že 22.3.2016 0,3 mm a 5.4.2016 5,55 mm a to už mi potvrdil a vydal průkazku. Takže neboj!
@terísek13 ahojky taky jdu 22. Na kontrolu, podle doktora jsem v 6tt. Tak nevim