Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mona77 píše:Weru píše:To musela byt nejaka vadna serie. Protoze je divny, ze nakoupim 20 tricek a vsechny drzej. A rozpadnou se zrovna dve stejny…mona77 píše:nestras me, mne se nechce nic vracet , ja jsme na to tak lina
Tak ja teda na NEXT taky nedam dopostit co se tyce kvality. Mame toho doma spoustu a meli jsme akorat problem s jednema trickama - na obouch se po dvou vypranich udelaly dirky. A na jednech teplackach se rozparal sef.
Narozdil od tech veci s tesca to drzi tvar a nerozpada se to. A zas mi to neprijde o tolik drazsi.
Ovsem rada bych se take dozvedela kontakty na nejake jine kvalitni obleceni.
V to doufaaam, a snad jsem tu vadnou serii nechytla i ja ![]()
Holky, a to Topolino je taky fajn? A odpovídá velikostí, věku???
luciashek píše:
Holky, a to Topolino je taky fajn? A odpovídá velikostí, věku???
Za mě teda jak co, s něčím jsem hodně spokojená, ale mám třeba na syna triko tmavě modré + bílé rukávy, předpokládala bych, že u kvalitní značky bude stálobarevné (s tím jsem třeba spokojená u nextu), tmavě modrá zapustila do rukávů a vypadá to dost blbě.
U zimní kombinézy, co měla dcerka před čtyřmi lety, zas měli špatně ukončené švy, lezly z toho všude nitě, což se dalo ustřihnout, ale taky tam byly suché zipy, které byly hrozné tvrdé a škrabaly (hlavně byl blbej ten u krku), s tím jsem se nakonec taky nějak poprala, ale byla to fuška, vracet se mi to nechtělo, musela bych zas shánět a už bylo tehdy docela chladné počasí.
Takže celkově asi dobré oblečení, ale občas blbý kousek. ![]()
Weru píše:mona77 píše:V to doufaaam, a snad jsem tu vadnou serii nechytla i jaWeru píše:To musela byt nejaka vadna serie. Protoze je divny, ze nakoupim 20 tricek a vsechny drzej. A rozpadnou se zrovna dve stejny…mona77 píše:nestras me, mne se nechce nic vracet , ja jsme na to tak lina
Tak ja teda na NEXT taky nedam dopostit co se tyce kvality. Mame toho doma spoustu a meli jsme akorat problem s jednema trickama - na obouch se po dvou vypranich udelaly dirky. A na jednech teplackach se rozparal sef.
Narozdil od tech veci s tesca to drzi tvar a nerozpada se to. A zas mi to neprijde o tolik drazsi.
Já bohužel jo, taky dvě trika ze čtyřpacku, to samý dvoubalení letních šatečků.
Dírky v bavlně je jejich slabina.
Nelisa píše:luciashek píše:
Holky, a to Topolino je taky fajn? A odpovídá velikostí, věku???Za mě teda jak co, s něčím jsem hodně spokojená, ale mám třeba na syna triko tmavě modré + bílé rukávy, předpokládala bych, že u kvalitní značky bude stálobarevné (s tím jsem třeba spokojená u nextu), tmavě modrá zapustila do rukávů a vypadá to dost blbě.
Takže celkově asi dobré oblečení, ale občas blbý kousek.
U zimní kombinézy, co měla dcerka před čtyřmi lety, zas měli špatně ukončené švy, lezly z toho všude nitě, což se dalo ustřihnout, ale taky tam byly suché zipy, které byly hrozné tvrdé a škrabaly (hlavně byl blbej ten u krku), s tím jsem se nakonec taky nějak poprala, ale byla to fuška, vracet se mi to nechtělo, musela bych zas shánět a už bylo tehdy docela chladné počasí.
A velikosti sedí? Malá teď nosí těch 86, má skoro 80 cm a musí nosit o číslo větší, protože je jí to jinak všechno krátký. Next mám objednaný 92, a to sedí perfektně, teda samosebou trošinku větší, protože to beru na zimu a to mi ještě povyroste a to topolino má semtam pěkný kousky, ale četla jsem někde na netu, že věci moc velikostně nesedí. Tak nevím.
Tak velikostně problém nemám, taky jsem to četla, dcerka je drobek, ale zase syn odpovídá tabulkám, je lehce nad průměrem kluků svého věku.
No a ještě se mi tuto zimu rozpáral rolák od Topolina, rozjely se tam ty oka.
Bylo to u švu, tak to šlo zašít, ale po tom triku jsem si řekla, že s nimi končím. ![]()
Nechci od té značky odrazovat ani doporučovat, ale já měla dost kazových kusů.
My nové oblečky z Nextu nekupujeme, přijde mi to drahý oproti CA, Tescu apod. Koupila jsem pár věcí na Aukru v těch hromadných balících za pár kaček
Také nejsou špatné ty sekáče, kam se dováží značkové hadry přímo z UK. Minule jsem tam našla hromadu krásných věcí z Nextu, Marks and Spencer, Adams apod a pár kousků mělo ještě nové cedulky, tak to ani nikdo nenosil ![]()
Nelisa píše:
Tak velikostně problém nemám, taky jsem to četla, dcerka je drobek, ale zase syn odpovídá tabulkám, je lehce nad průměrem kluků svého věku.
No a ještě se mi tuto zimu rozpáral rolák od Topolina, rozjely se tam ty oka.Bylo to u švu, tak to šlo zašít, ale po tom triku jsem si řekla, že s nimi končím.
Nechci od té značky odrazovat ani doporučovat, ale já měla dost kazových kusů.
Teď jsem zjistila, že mám doma dvoje 3/4 kalhotky na malou od nich, ty jí jsou dobře, nepouštějí, nic. Ani jsem nevěděla, že to doma mám
Ale líbí se mi jedna mikinka, jen nevím, jak právě ty vršky. Malá není nikterak tlustá, je poměrně velká na svůj věk, má na 10-ti měsících 10,46kg, tak právě nevím. Ráda bych, kdyby jí mikinka vydržela až do jara.
luciashek píše:Nelisa píše:Teď jsem zjistila, že mám doma dvoje 3/4 kalhotky na malou od nich, ty jí jsou dobře, nepouštějí, nic. Ani jsem nevěděla, že to doma mám
No a ještě se mi tuto zimu rozpáral rolák od Topolina, rozjely se tam ty oka.Bylo to u švu, tak to šlo zašít, ale po tom triku jsem si řekla, že s nimi končím.
Nechci od té značky odrazovat ani doporučovat, ale já měla dost kazových kusů.Ale líbí se mi jedna mikinka, jen nevím, jak právě ty vršky. Malá není nikterak tlustá, je poměrně velká na svůj věk, má na 10-ti měsících 10,46kg, tak právě nevím. Ráda bych, kdyby jí mikinka vydržela až do jara.
Tu mikinu bych radši koupila větší, v 10-ti měsících děti rostou ještě rychle. Náš kluk měl do roka každé 3 měsíce jinou velikost. Tak od roka nosí 80/86 a vyrostl mi o 6 cm.
Nelisa píše:Weru píše:Já bohužel jo, taky dvě trika ze čtyřpacku, to samý dvoubalení letních šatečků.mona77 píše:V to doufaaam, a snad jsem tu vadnou serii nechytla i jaWeru píše:To musela byt nejaka vadna serie. Protoze je divny, ze nakoupim 20 tricek a vsechny drzej. A rozpadnou se zrovna dve stejny…mona77 píše:nestras me, mne se nechce nic vracet , ja jsme na to tak lina
Ja mam dve baleni bodycek, tak na to dneska musim mrknout, no me hrabne , jestli tam budou dirky ![]()
Weru píše:Nelisa píše:Ja mam dve baleni bodycek, tak na to dneska musim mrknout, no me hrabne , jestli tam budou dirkyWeru píše:Já bohužel jo, taky dvě trika ze čtyřpacku, to samý dvoubalení letních šatečků.mona77 píše:V to doufaaam, a snad jsem tu vadnou serii nechytla i jaWeru píše:To musela byt nejaka vadna serie. Protoze je divny, ze nakoupim 20 tricek a vsechny drzej. A rozpadnou se zrovna dve stejny…mona77 píše:nestras me, mne se nechce nic vracet , ja jsme na to tak lina
No problém je, že ty dírky se tam udělaly až po několika vypráních. Ne zas ale na vyloženě opraných trikách, odhadem třeba deset praní a najednou koukám, rozjetá bavlna. Kdyby to bylo na nových, tak vracím celé balení. Takhle váhám a nakonec se na to vždycky vykašlu. ![]()
luciashek píše:Nelisa píše:Teď jsem zjistila, že mám doma dvoje 3/4 kalhotky na malou od nich, ty jí jsou dobře, nepouštějí, nic. Ani jsem nevěděla, že to doma mám
Nechci od té značky odrazovat ani doporučovat, ale já měla dost kazových kusů.Ale líbí se mi jedna mikinka, jen nevím, jak právě ty vršky. Malá není nikterak tlustá, je poměrně velká na svůj věk, má na 10-ti měsících 10,46kg, tak právě nevím. Ráda bych, kdyby jí mikinka vydržela až do jara.
Tak to bych koupila větší, dcerka měla v roce 8kg, fakt drobeček.
Nelisa píše:Weru píše:No problém je, že ty dírky se tam udělaly až po několika vypráních. Ne zas ale na vyloženě opraných trikách, odhadem třeba deset praní a najednou koukám, rozjetá bavlna. Kdyby to bylo na nových, tak vracím celé balení. Takhle váhám a nakonec se na to vždycky vykašlu.Nelisa píše:Ja mam dve baleni bodycek, tak na to dneska musim mrknout, no me hrabne , jestli tam budou dirkyWeru píše:Já bohužel jo, taky dvě trika ze čtyřpacku, to samý dvoubalení letních šatečků.mona77 píše:V to doufaaam, a snad jsem tu vadnou serii nechytla i jaWeru píše:To musela byt nejaka vadna serie. Protoze je divny, ze nakoupim 20 tricek a vsechny drzej. A rozpadnou se zrovna dve stejny…mona77 píše:nestras me, mne se nechce nic vracet , ja jsme na to tak lina
Tak na tohle jsem ja taaak zdechla
, myslim to vraceni. Tak snad, snad vydrzi nebo od nich uz nic nekoupim
.
Treba jsem si objednala z HM takovy pekny bombardaky do porodky a oni my poslali stejnej druh, ale tanga. tak se ptam, jak tam ty mrnavy vlozky narvu ??
Ale jsem zdechla je vracet
, nebo menit, i kdyz me obrali i o euro. ![]()
ja next moc nemusim, některé věci mají pěkné,ale je spousta věcí co se mi nelíbí. taky mi přijdou dost drazí-nakupuji jen v kamenných obchodech, kde si to můžeme zkusit.my teď kupujeme lindex a jsem spokojená