Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Adelka951 píše:
Kup par kousku 56, to budemit tak na 2-3 tydny, trochu vic vel. 62, to bude mit na dalsi asi mesic, trochu vic se muzes rlzsoupnout od vel. 68, to bude mit cca do 4 mesicu veku.
To je přesně to, co všechny prvorodičky dost mate. Kup pár kousků
Co to znamená? Dvě bodýčka, nebo deset bodýček? Teď jsem přesně v té fázi taky, takže vim, jak nepřesný informace vy, zkušený matky, dáváte
Ale musím říct, že ty to podáváš o fous srozumitelněji.
Záleží jak bude dítě blinkaci,kakaci ( jak dobré budete mít plenky), jak často budete prát,jak sušit. Ono je fajn prát často,mít méně oblečení,jenže pak se pouští poloprázdna pračka. Takže já mám radši víc věcí, klidně počítám 2 oblečení na den plus overal na spani. Prát bych chtěla tak co tři dny,takže overalku, body, dupaček tak aspoň po 8 kusech.
Já jsem třeba narychlo kupovala a vyráběla dvě zavinovačky,aby byly aspoň 3-4. Prcek totiž stihl dvě po sobě zlikvidovat a v třetí byl. Neměla jsem sušičku,takže než to uschlo..
Doporučuji pro letní miminko do začátku 2 rychlozavinovačky, nebo jednu rychlozavinovačku a jednu Swaddle me. A další oblečky v minimálním množství:
My jsme dávali 50/56 určitě minimálně první měsíc…
@Saarka_O píše:
Doporučuji pro letní miminko do začátku 2 rychlozavinovačky, nebo jednu rychlozavinovačku a jednu Swaddle me. A další oblečky v minimálním množství:My jsme dávali 50/56 určitě minimálně první měsíc…
- 3× body s dlouhým (ideálně zavinovací - tj. celorozepínací, které se nepřetahuje přes hlavičku, ale zapíná se na patentky)
- 3× s krátkým rukávem
- 2× overálek na spaní
- 2× tepláčky s měkkým lemem a vysokým pasem (má Lidl)
- 2× punčocháčky (malému miminku padají z nohou ponožky, takže pokud bude potřeba něco teplejšího na nožky, tak punčocháče jsou lepší)
Tak to mi příjde jakohodně málo oblečení, pokud nepereš 2× denně. My převlíkali někdy několikkrát denně. Určitě víc overálků na spaní i celkově všeho na výměnu. A doporučuji polodupačky místo tepláčků. Ponožky jsme měli pod tím a nemuseli řešit, že padají…
@Čičorečka píše:
To je přesně to, co všechny prvorodičky dost mate. Kup pár kouskůCo to znamená? Dvě bodýčka, nebo deset bodýček? Teď jsem přesně v té fázi taky, takže vim, jak nepřesný informace vy, zkušený matky, dáváte
Ale musím říct, že ty to podáváš o fous srozumitelněji.
Já měla blinkací dítě půl roku a v zimě, takže hadříků jsem potřebovala hodně. Pět bodýček by mi nestačilo. Deset minimálně. Nesušila jsem v bytě, jen na balkoně.
@Russet píše:
Já měla blinkací dítě půl roku a v zimě, takže hadříků jsem potřebovala hodně. Pět bodýček by mi nestačilo. Deset minimálně. Nesušila jsem v bytě, jen na balkoně.
Já jsem si tak myslela deset od každé velikosti, no.. Ale rozhodně budu kupovat i menší než 56. Pár kousků totiž už mám a jsem si naprosto jistá, že takhle velký dítě neporodim. To by šlo přes moji mrtvolu ![]()
@Čičorečka píše:
Já jsem si tak myslela deset od každé velikosti, no.. Ale rozhodně budu kupovat i menší než 56. Pár kousků totiž už mám a jsem si naprosto jistá, že takhle velký dítě neporodim. To by šlo přes moji mrtvolu
Malej měl 51 cm a 3,5 kg a v 56 lehce plaval. Menší mě ani nenapadlo kupovat. Až po porodu jsem zjistila, že i v Pompu vedou oblečky 50 ![]()
Pár kousků 50, něco 56 a 62. Malá má dva měsíce a pořád nosí něco 56
hlavně set, co měla mít na cestu z porodnice ![]()
@Russet píše:
Malej měl 51 cm a 3,5 kg a v 56 lehce plaval. Menší mě ani nenapadlo kupovat. Až po porodu jsem zjistila, že i v Pompu vedou oblečky 50
I v tescu mají. Dokonce tam jde běžně sehnat pár základních kousků na úplné nedonošence.
já koupila pár 56 a bylo to málo, malá se několikrát za den poblila, takže prevlikani, spodek mi stacili treba 3ks, pak jsem mela asi 5pyzamek - coz bylo akorat. body jsem musela dokupovat, stejně jsem prala denně, a většina oblečení se sepralo, protože jsem ho musela furt prát. 56 nosila 7týdnů. Narodila se 3340 a 51cm, po sestinedeli mela 4380 a 55,5cm… 62 jsme měli taky pár kousků, tak jsem, ještě než ji začla nosit, dokupovala. A vypada to, ze ji možná ani do vánoc nebude
a to ji bude ve ctvrtek 10týdnů
jinak první týden až 14dní nosila 50, ale ta nebyla nutností, jelkož v tý 56 zas tolik neplavala.
@Čičorečka kazdopadne kazdy obchod napise vel 56, ale byt to tak nemusi. mame doma kusy 50. ktery by mala s klidem oblikla i kdyz uz ji zacina byt mala 62. Pred porodem mi to nevadilo. Ale mala nosi leginky 68 z primarku a overal 56 z HM. overal 62 z Tesca ji je velkej, zatimco body 62 z tesca uz ji je jen tak tak… hruza tohleto, a vyzkouset to miminku nemuzes
a lidl velikost 50/56 podle me spise odpovida vetsi 56 ![]()
Nás se narodil 51 cm a 50 měl jen v porodnici erar. 56 asi dva týdny a pak jsem kupovala 62/68 dvojvelikost z Lidlu. To měl 3 měsíce. 74 má teď čtvrtý měsíc a už pomalu měním na 80. Rostl strašně rychle. Já měla tak 4 body 56, dvoje tepláky, pár ponožek, jeden svetřík a pak až od 62 jsem nakoupila víc. Sice v tom chvilku plaval, ale přišlo mi zbytečný brát menší velikost. Kdyby náhodou, tak jsou všude obchody a z Lidlu ti e-shop doručí oblečení do 2-3dnu
@theressapoch to je fakt. Lidl 62 je Tesco a CA 68. Lindex, hm, George a Next sedí jako Lidl.