Oblečenie pre deti zo second-handu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oblečenie pre deti zo second-handu
Ahoj,
chcela by som skúsenejšie maminy poprosit o radu, ako ošetrujú vecičky, ktoré kúpia pre svoje deti v second-hande. Stačí to len oprať bežným spôsobom, či používate aj nejakú špeciálnu dezinfekciu? Mňa všetci totiž odhovárajú od nakupovania použitých detských vecí, vraj neviem po kom to je a bohviečo dieťa chytí. ![]()
Ďakujem za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já akorát dvakrát vyperu na 40 a nic víc s prádlem nedělám.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Mimuliku.
Já jsem nakupovala nošené oblečení přes www.mimibazar.cz a vždy když balíček dorazil tak jsem oblečky vyprala normálně na 40 a bílé na 60 v Persilu Sensitiv a Tadeášek do teď nic nechytil ![]()
Martina a Tadeášek ze Zimňátek 05/06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda,
asi jsem bez fantazie, ale nenapadá mě, co by dítko mohlo chytit z použitého oblečení
.
Myslím že si nemusíš dělat starosti a pokud něco nakoupíš (já takhle zá:,–(ně kupuju riflíky a oblečky s bořkem
), tak to stačí normálně přeprat.
Papa Katka
- Citovat
- Upravit
Ahojky:O)
Prádlo ze sekáče peru normálně na 30, 40 nebo 60 a dosud bylo všechno ok ![]()
Papa, Jaa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si taky myslím, že je to přehnané, stačí jednou přeprat a je to! Já mám ze second handu spoustu věcí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Mimulíku,
my jedeme ve značkovém … téměř vše ze second-handu
. Všechny Adinčiny oblečky peru dohromady na 60 stupňů, i když je psána čtyřicítka, (teda kromě pletených svetříků, tmavých rifliček apod.), někdo mi to tady poradil na případné skvrny a funguje to výborně, jenom se nebát. Používám Ariel Kids.
Jo a nikdo zaručeně nepozná, že ten obleček už byl nošený!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babulky ďakujem za pomoc, ja si tiež myslím, že je to blbosť, aby bábo niečo chytilo, ale to viete, reči robia svoje.
Ja tvrdím, že v nemocni koľko ľudí pomrelo v tých posteliach a prádle a tiež to používajú ďalej a nikto sa nad tým nepozastavuje. A to je väčší humus.
Ja som prechádzala tie značkové sekáče na internete a tie vecičky sú krásne a za super korunky, veď to dieťa oblečie párkrát. Naposledy som nakúpila za 1500 CZK asi 16 kusov - riflové sukničky, šatičky a nohavice a keby som chcela kupovať nové, tak za tú sumu možno kúpim dvoje.
Ešte raz vďaka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimulik, moje řeč. Já si naopak myslím, že je lepší, když jsou ty miminčí věci trochu opraný. To nové oblečení v obchodech bývá napuštěné bůh ví čím, aby dobře vypadalo, nemačkalo se a tak. Čím víckrát se to pralo, tím líp. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,jak psaly holky předemnou taky to vyperu na 60 a je to v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lolo-B to máš stopercentnú pravdu,tiež si myslím presne to isté
ja kúpené veci raz preperiem,vyžehlím a nosíme..bez problémov.Kupujem však len 100%bavlnu a potom nie je problém ani s prípadným smrádkom.A za pár korún človek kúpi fakt krásne veci..chce to len správny výber,teda šťastnú ruku. ![]()
akurát by ma zaujímalo ako odstrániť prípadné škvrnky..ktoré vyzerajú byť nevyprateľné…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Womi,
na radu holek z diskusí jsem na skvrny zkusila žlučové mýdlo z DM drogerie a jsem z něj nadšená. Lepší se mi zdá kostka, stojí asi 30 Kč, a dělá zázraky.
Namočíš, namydlíš, necháš chvilku působit a normálně vypereš.
Ahoj M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Makino to žlčové mydlo som zatiaľ neskúšala,tiež som o ňom už čítala aj o iných prírodných odstraňovačoch škvŕn.Skúsim a ďakujem za odpoveď.
Inak oblečky pre mimi zo sekáča mi fakt nepripadajú ani moc zničené..veď je jasné ako rýchlo deti rastú..a keď si človek riadne pozrie čo kupuje…ja na sekáčoch nevidím nič zlé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem sekáčový maniak, mám pro děti moře hader, ale vždycky,když jdu do sekáče a vidím něco opravdu kouzelného, tak neodolám-no nekupto za těch pár korun. Značkoý věci a tak. Mívám úlovky okolo 30,– Kč.Ale se skvrnkama bojuju nejen na sekáčových věcech, to žlučový mýdlo vyzkouším.Má to nějaký speciál název-výrobce nebo tak?Už jsem zkoušela prát i tmavý na 60 a furt tam flíčky jsou, myslím, že od mastného, ale nejsem si jistá.Nemáte ještě někdo dobrou zkušenost s nějakým čističem? Vanish mi nepomáhá.
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit